Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 290
  • 810
  •   1
Отговори
# 360
Тони, много ми е интересно каква би могла да е причината твоето момче постоянно да завъжда зелени сополи при положение, че и сливицата махнахте. Сещам се за мазните капки между другото, може да пробваш без антибиотик вътре.

Ейпъл, кажи ми 😭😭 Направо вече съм в криза. Трети ден и нямат никакво подобрение, да каже човек малко от малко да са понамалели или избистрили - не и не. Кои са тия капки?

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 12:32 от toni1189

# 361
Ние лекувахме цялата минала седмица сополите на малката с три вижън, и си избледнява и намаляха и събота вечерта с пълна сила над 39. Отидохме на спешен, на гърлото нищо му нямала, т.к. аз веднага реших, че е скарлатината от каката, пуснаха тестове и ни изписаха АБ. Вече дадох три дози, на всеки 4 часа редувам ранадол и нурофен, под 38 не можем да я свалим. И така и не разбрах от какво е болна. На мен сливицете не ми изглеждат добре, а док каза, че гърлото е окей. От какаово махнахме тази трета сливица се съсипа, само преди две седмици беше с бронхит.

# 362
оХ и аз не разбирам от гърло. Колко пъти съм се навирала с фенер и нищо не мога да разбера. И на мен ми изглеждат много уголемени, ама  като не съм доктор и не знам

# 363
Ние лекувахме цялата минала седмица сополите на малката с три вижън, и си избледнява и намаляха и събота вечерта с пълна сила над 39. Отидохме на спешен, на гърлото нищо му нямала, т.к. аз веднага реших, че е скарлатината от каката, пуснаха тестове и ни изписаха АБ. Вече дадох три дози, на всеки 4 часа редувам ранадол и нурофен, под 38 не можем да я свалим. И така и не разбрах от какво е болна. На мен сливицете не ми изглеждат добре, а док каза, че гърлото е окей. От какаово махнахме тази трета сливица се съсипа, само преди две седмици беше с бронхит.

На мен сливиците ми изглеждат доста уголемени, почти се допират до мъжеца. Левкоцитите и неутрофилите са високи което говори за бактериална инфекция така че правилно сте започнали да взимате антибиотик по принцип моноцитите се увеличават при мононуклеоза но може би и в други случаи

# 364
Нали уж като са болни, сливиците в гърлото се уголемяват, за да “предпазват” да не слезе надолу.. Така бях чела някъде..

# 365
Тони, пак да кажа, че зеленото не значи винаги бактерия.
"Зелените лигавични секрети не винаги се причиняват бактерии. Те могат да се появят след неправилно или неадекватно лечение на обикновената настинка. Ако носът не се изчисти своевременно от секретите, слузта в синусите застоява, микробите започват да се размножават и сополите стават зелени; "

Според мен нещо за имунитет, нещо за промиване и отпушващо са достатъчни. При нас се е случвало да позеленее, после да се изчисти след няколко дни. Дано и при вас мине бързо.

Аз дойдох на алерголог, да видим с това кихане какво ще правим, дано измисли нещо по-адекватно от хаотични тестове и противоалергични половин година..

# 366
При моят син,  вече по-голям, вирусното гърло е червено като изринато отзад на фаринкса но сливиците са прибрани

# 367
Тони, много ми е интересно каква би могла да е причината твоето момче постоянно да завъжда зелени сополи при положение, че и сливицата махнахте. Сещам се за мазните капки между другото, може да пробваш без антибиотик вътре.

Ейпъл, кажи ми 😭😭 Направо вече съм в криза. Трети ден и нямат никакво подобрение, да каже човек малко от малко да са понамалели или избистрили - не и не. Кои са тия капки?
Ще ти ги пусна.

# 368
Тия сливици са огромни, не просто увеличени.

# 369
Тони, пак да кажа, че зеленото не значи винаги бактерия.
"Зелените лигавични секрети не винаги се причиняват бактерии. Те могат да се появят след неправилно или неадекватно лечение на обикновената настинка. Ако носът не се изчисти своевременно от секретите, слузта в синусите застоява, микробите започват да се размножават и сополите стават зелени; "

Според мен нещо за имунитет, нещо за промиване и отпушващо са достатъчни. При нас се е случвало да позеленее, после да се изчисти след няколко дни. Дано и при вас мине бързо.

Аз дойдох на алерголог, да видим с това кихане какво ще правим, дано измисли нещо по-адекватно от хаотични тестове и противоалергични половин година..

Какво за имунитет, не знам.. взех един сироп на Хербамедика в бързината, обаче после като вникнах внимателно ми се струва супер голям бъркоч с ниска активност на нещата вътре - давам 5 мл на ден. Просто вече ми писна, наистина.

# 370
А какво стана с пробиотика, отказа ли да го пие и него? Щото в него има и омеги, та и за имунитет върши работа.

# 371
А какво стана с пробиотика, отказа ли да го пие и него? Щото в него има и омеги, та и за имунитет върши работа.

Отказа.. периодично съм решила да пробвам, скоро предстои пак…

# 372

Ще ти ги пусна.
Освен антибиотичните капки зелени сополи се изчистват добре и с коларгол

# 373
Каква доза витамин Д давате?

# 374
Нямам идея, не съм се интересувала защото зелени сополи при моите деца не съм виждала.
Аз различни дози вит. Д давам, в Омнибиотик Имунд има вит. Д и отделно давам по капка в която има 800 UI, ако давам други витамини гледам там колко има.

Общи условия

Активация на акаунт