Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 236
  • 810
  •   1
Отговори
# 585
И аз давам Орофар, но обикновения, не с мента, не плодовия. Щели да го спират от производство и трудно се намира, но като го видя в някоя аптека взимам по 2 кутии. Иначе има някакви близалки за деца, но не знам колко вършат работа, а не са никак евтини. А спрея е ужасен на вкус според мен, даже аз трудно го понасям.

# 586
Здравейте.
Излезнаха част от резултатите на малкия.
Според вас нормални ли са резултатите.

# 587
Желязото е твърде ниско, но пък фракциите са ок, възможно е да е спаднало от боледуване. Посъветвайте се с лекар дали да приема добавка. Ако зависеше от мен бих пуснала отново кръвни след две седмици, тъй като засега и CRP е завишено, и тогава бих обсъдила с лекар евентуални добавки. Белтък и кетони в урината не е добре да има, повторете и нея. Пуснете и кръвна захар, заради кетоните, но може и да са във връзка с обезводняване.

# 588
Не пие достатъчно според мен.

# 589
Ще изчакам да излезнат и другите резултати и ще обсъдим със личната.

# 590
При нас при едно боледуване ни бяха наплашили ( лаборантките и то), че резултатите на синът ми били много зле и да ходим на хематология.
Става въпрос точно за желязото. Тогава доктора каза, че температура желязото винаги пада. Имаше нещо общо с някакъв белтък ( по спомен пиша). Тоест да не се пусне желязо когато детето е здраво, за да покаже реално какви са стойностите му.

# 591
  • София
Добро утро .
Малкия към 05.20 часа пи малко вода.
Имаше температура наложи се да му дам Нурофен.
Мисля към 07.30 часа да отидем да пуснем Изследванията.
Това, че е пил глътка вода и Нурофен пречили да се направят изследванията според вас.
Добро утро!Няма проблем, може да направите!

Здравейте, искам само да вметна, че на нас Нурофена не ни понася и явно направихме някаква реакция от него, веднъж като бяхме болни.
Неизбежно беше влизането ни в Пирогов, защото не се хранеше.
3-кратно повърна кафяви частици и аз се стреснах и направо при личната.
От там в Пирогов.
След като ни приеха за постъпване ни казаха, че Нурофена правел такива реакции и не бил за предпочитане.
Колко е вярно - не знам, не го давам въобще.
Лек ден на всички Flowers Hibiscus просто казвам за да знаете, тези които го давате. Hug

# 592
Абсолютно е така, желязото пада при боледуване. Затова и аз писах, че бих направила нови изследвания след две седмици, след което бих се консултирала с лекар. Още повече щом депата са ок.

# 593
  • shumen
При боледуване желязото пада.Затова след време бих пуснала нови изследвания.
Нехе,ходихте ли на лекар?
Ивето,не при всяко дете има такава реакция от Нурофен.

# 594
Аз пък оставам с впечатлението, че доста майки предпочитат Нурофен, аз също. Панадола изобщо не действа при моите деца. Онзи ден му дадох последен шанс, е за 2 часа температурата не мръдна, изобщо няма да го купувам повече.

# 595
  • shumen
Панадол е по слаб и при моя също не действа.

# 596
Панадол помагаше на моето дете при никнене на зъбки, когато много го болеше и не можеше да заспи от болка. Температурата я сваля супер бавно и за кратко време. И аз давам Нурофен повече, особено при температура 39 и повече.

# 597
Танчето, нормални за вирусна инфекция.

Панадол не действа особено при моето дете, Орофар на мен не ми помага, на нея не съм взимала, Тантум и близалки без захар давам.

При нас имаше оплакване от гърло неделя сутрин, вчера вечер пак. Ама еднократно.

Някой знае ли при смяната на зъби пада ли имунитет както при никнене на млечни? Че на малката й се клати първото зъбче и се чудя

# 598
При моето действа, но покрай Ковида имаше много информация, в която не се препоръчваше даване на Парацетамол и тогава смених с Нурофен за децата.

# 599
По Ковид не препоръчваха точно ибупрофен/нурофен.
При моите деца в малкото или разредени случаи в които давам помага различно или парацетамол или нурофен. Явно зависи от разболяването. Когато аз бях болна миналата година и лежах в болица ми бяха изписали само парацетамол, по едно време исках ибупрофен за да сменя. Вече бях 13-ти ден с температура. Не ми разрешиха. В крайна сметка и двете са вредни. Едното натоварва бъбреците, другото черния дроб.

Общи условия

Активация на акаунт