Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 231
  • 810
  •   1
Отговори
# 600
Добре тогава при температура за малки деца какво е по добре да се дава.
Малкия е на 4 години.

# 601
Няма други опции, това са.

# 602
Днес към 13.30 часа отново вдигна температура.
Наложи се да му дам Нурофен.
Излезе СУЕ 20 От референтни стойности 13

# 603
Да, за Орофар и аз съм чувала само хубави неща, но този за възрастни е ужас 🫣 Ще взема от детския да го видим и него
Този за възрастни е подходящия и помагащ за деца от 5г., а не детския. 🤣

# 604
Аз лично давам панадол ако е 38 и 7 примерно и нурофен ако е 39.И на 38 давам панадол щото при последната температура я втрисаше и и беше студено пък беше 38 градуса.Абе то никое не е хубаво ама и те са неизбежни.Но ако не е много висока температура и панадола я сваля Панадол давам.

# 605
При нас и тази вечер започна да вдига температура, до тука 37,5. Има ли смисъл да бавя антибиотика изобщо...

# 606
Дани, вчера ходихме. Малката цяла нощ беше с 39.7, няма сваляне. Днес околко 38.2 но я втриса и плаче и давам нещичко. Каката снощи пак вдигна еднократно. Днес и е 5ти ден, надявам се да не вдига повече.
Alliance, за мен категорично не бяхте за АБ вчера. Остави да видим над 38.2 ще вдигне ли и дали е еднократно. Днес кой ден е от температурата?

# 607
Дани, вчера ходихме. Малката цяла нощ беше с 39.7, няма сваляне. Днес околко 38.2 но я втриса и плаче и давам нещичко. Каката снощи пак вдигна еднократно. Днес и е 5ти ден, надявам се да не вдига повече.
Alliance, за мен категорично не бяхте за АБ вчера. Остави да видим над 38.2 ще вдигне ли и дали е еднократно. Днес кой ден е от температурата?

Тя според мен започна със симптомите от четвъртък още, но тогава нямаше температура, петък към 17:00 вече имаше, тоест днеска и е 5-ти от както съм я засякла. Детето обаче много се тормози, носа е много запушен пръсна ли нещо отпушващо, явно разтича и се започва още по-дразнеща кашлица през 10 секунди. Снощи цяла нощ не я спала от кашлица. Вчера след вентолин охрачваше, днеска не отхрачва нищо, дали няма какво не знам, но кашлица има суха дразнеща и постоянна и не мога да разбера от секретите ли е от бронхита ли е...

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 18:05 от aliance_

# 608
Alliance, вчера първи ден ли ви беше на вентолина? Колко температура вдигна, когато беше писала, че има 37.5?

И моята така се мъчеше и не може и не може да се изкашля, не можеше да се нахрани от кашлица...вода не можеше за пие малката.

# 609
Alliance, вчера първи ден ли ви беше на вентолина? Колко температура вдигна, когато беше писала, че има 37.5?

И моята така се мъчеше и не може и не може да се изкашля, не можеше да се нахрани от кашлица...вода не можеше за пие малката.

Да, вчера беше първи ден и пулмикорта също. Мотае се температурата от 37,5 падна на 37,  одеве беше 37,4, сега 37, 3.

# 610
И моето беше с температура миналата седмица. 3 дни с 38.5, на четвърти ден само сутрин и вечер вдигаше до 37.5. На 5ти ден 37.1. Много се чудих дали пак да я водя на лекар, но не я заведох, понеже беше събота и не исках на спешен. След това спря да вдига. Казаха, че е вирус и не съм давала лекарства, освен витамин Ц и виброцил, а и температуропонижаващо.

# 611

Да, вчера беше първи ден и пулмикорта също. Мотае се температурата от 37,5 падна на 37,  одеве беше 37,4, сега 37, 3.

На твое място бих изчакала до утре, но ако много разбирах нямаше да си ми постоянно болни децата.Пиши на док, ако е възможно. При нас беше същото с този вирус и бронхита.

# 612
Моето беше два дни с 38°, сега няма, кашля два дни, сега вече не. Ухото беше заглъхнало, слагах компрес с лук снощи. Днес не е заглъхнало, но го наболява. Понеже никога при разболяване не го е боляло ще го водя утре на УНГ.

# 613
  • shumen
Танче,няма какво друго да дадеш при Т.
Aliance,аз бих изчакала и ако продължава да вдига Т дала АБ Моя при бронхит и ларингит е имал такава кашлица буквално на всяка секунда.
Моя си е все така.Сутринта подсмърча,но през деня нищо му няма.

# 614
Аз вчера започнах АБ, колкото и да не ми се искаше, на фона на изследванията.. Обаче видимо се влошаваше, започна да вдига Т на 4 часа, даже и след Хексалгин. Носа е страшно запушен, а секрети няма. След втората доза АБ сама си свали Т.

Общи условия

Активация на акаунт