Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 195
  • 810
  •   1
Отговори
# 615
Да се опрвят всички болни деца.

Моетп дете днес се събуди със променен глас и зверска кашлица. Въпреки, че от понеделник е на Изопринозин и инхалации с физиологичен разтвор. Направо е някакъв ужас.
Довечера ще го водим при частната педиатърка.

# 616
И аз снощи започнах антибиотика, снощи имаше температура, тази сутрин има пак. Сега дадох втори път, надявам се скоро да подейства.  Иначе теста и е положителен за RSV.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 11:18 от aliance_

# 617
Емилия, звучи ми като ларингит, но зависи от кашлицата. Суха ли е, лаеща? При моето дете много помагат фенистил капки и инхалации с Пулмикорт...

# 618
  • Пловдив
Ние лекувахме ларингит с пулмикорт, ериус, виброцил и аб капки за нос..

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 11:23 от K5.S

# 619
Здравейте.
Препоръчай те ми качествен добър термометър за телесна температура електронен.
Може и по скъп но да показва правилно температурата.
Моля за препоръка от които сте доволни.
Много благодаря.

# 620
Емилия, звучи ми като ларингит, но зависи от кашлицата. Суха ли е, лаеща? При моето дете много помагат фенистил капки и инхалации с Пулмикорт...

Незнам какво е вече, но ми писна да ги водят болни на градина. Не е кашлял от сутринта. Кашлицата беше влажна. Сега ми се оплака, че главата го боли. Меря Т - 37,4. Е*ахти модерните вируси. Довечера ще го водим на лекар и утре ще пусна изследвания. Комбинираният тест е отрицателен.

Танче Имахме на Braun - Termoscan 7. Ушен термометър, не бях очарована от него. Малкият го строши. Сега сме с Microlife за чело и съм доволна. Мъжът ми вторият не го харесва. Grinning

# 621
Аз имам два модела на Микролайф, и от двата съм доволна. Засичала съм ги с галиев термометър. Дават отклонение ако батериите са за смяна или им е зацапана лещата.

# 622
Аз имам два модела на Микролайф, и от двата съм доволна. Засичала съм ги с галиев термометър. Дават отклонение ако батериите са за смяна или им е зацапана лещата.
https://aptekifenix.bg/mikrolayf-termometar-bezkontakten-nc-100.html за този ли става въпрос.

Излезе,че отново сме с бактерия в носа.
За първи път се сблъскваме със тази бактерия.
Някои дали се е сблъсквал и как е лекувал тази бактерия и от какво се получава.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 14:23 от Танчето_30

# 623
Танчето, преди месеци детето ми имаше Мораксела. Антибиограмата показа, че бактерията е чувствителна към левофлоксацин, та му изписаха капки офтакуикс...Добре се повлия.

Днес детето ми е вдигнало температура в яслата - 37.9-38. Отказало да яде. Взех го, рови си в устата, а всички зъби са поникнали. На 2 става скоро. Венците са подути. Май е вирусен стоматит или нещо друго. При някого случвало ли се е това точно?

# 624
Ние при мораксела капахне Азитер капки, после пусках да видя дали се е изчистила и беше чиста.

# 625
Да, това е термометъра.
При моите деца Моракселата доста трудно я чистим. При едната ми дъщеря води до постоянна кашлица и дори е пила АБ заради нея.

# 626
Да, това е термометъра.
При моите деца Моракселата доста трудно я чистим. При едната ми дъщеря води до постоянна кашлица и дори е пила АБ заради нея.
Ами утре дано излезе гърления секрет.
И другите резултати и ще отидем на лекар.

# 627
Преди 30 мин излязоха и на дъщерями в гърлото няма нищо в носа има тази Мораксела явно сега тя е на мода в градините ,след 5 дни ходене до обяд.Утре сме отново на лекар ,за сега давам Фитолор сироп че от неделя почна и кашлица ,Имунобор и Ефизол за гърлото ,което не я боли уж и носа чистя с Тонимер и виброцил в неделя почнах.Иначе в събота беше само запушен нос ,вчера минахме преглед ,гърдите са чисти ,но ми казаха да чакам резултат и утре пак сме на лекар.Еми нз все едни деца са в тая градина ,само мойто ли ги лови тея бактерии ,другите просто явно си ходят болни ли ,или трябва вече да търся друга причина? Вчера Лекарката пак каза еми нормално от градината да ги хваща.

# 628
Здравейте, момичета, имам нужда от помощ и съвет. Писах в темата за атопичен дерматит, но тъй като следя и пиша тук от много време се надявам да се включите. Та казусът е:
Синът ми е на почти 6 години и преди около 3 месеца му се появи нещо като лишей на крака, заведохме го на дерматолог и каза, че действително е лишей и е често срещано при малки деца. Изписа ни Биодерм крем ултра и каза, че това е достатъчно. Обаче лишеят на крака се уголеми (около 1 см) и се появиха още 5 малки (около половин см) по тялото и 1 по голям отзад в окосмената част на главата. Днес отидохме за второ мнение и съм потресена от това, което изписа дерматоложката.
Първото е кортикостероиден крем за петната - Дипросалик, до тук добре. Следващото нещо се приготвя в аптека по рецепта и е адвантан крем (отново кортикостероид)+ дексем крем, което се маже по цялото тяло за 10 дни. Микса олио за къпане, което е ок и противоалергични капки Ксизал. Това, което ме смущава е, че трябва да му мажа цялото тяло с кортикостероид, не знам, струва ми се супер нередно. Купих всичко, но не съм убедена дали трябва да започвам лечението. Запазих час за петък при педиатър на частно, на който имам доверие и ще взема още едно мнение. Искам да ви питам при дете на почти 6 години трябва ли да се пускат изследвания за алергии, до момента не е имал никакви такива, не знам от къде се появиха тези лишеи и изобщо се чудя как е правилно да процедирам. Всяко мнение е добре дошло. Благодаря предварително на всички!

# 629
Преди малко го преобличах и забелязах,че има червени петна по Ръчичките.
Във момента примерих температурата 38 градуса е.Според вас от какво може да е това червено

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 19:47 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт