Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 166
  • 810
  •   1
Отговори
# 675
При бактериални чревни инфекции вероятно ако се стигне до антибиотик е венозен. Големият ми син беше с бактериална чревна инфекция и лежахме в инфекциозна болница 4 дни, лекуваха я с диета, а не с антибиотик. Имаше кръв в изхожданията, даже два от дните изхождането беше главно кръв. Левкоцити 30, ЦРП 105 след 2 дни имаше подобрение. На мен ми казаха, че при вирус ако е с диария и повръщане диарията обикновено е като вода, ако има слуз вероятно има бактерия( но слуз се получава и от други фактори), а ако има кръв е 100% бактериално. Беше на строга диета две седмици и още две седмици, докато започне да се храни нормално.

# 676
И другата ми дъщеря е с Т от снощи.. Тъкмо мислих, че и се размина. Мина точно седмица откакто сестра и започна да вдига. Снощи много я боляха главата и корема и не мога да сваля температура. Сега се оплаква пък, че я боли устата... Сутринта ще търча до педиатърката, която замества нашата , сигурно и на нея ще и изпише АБ. А пък като се сетя и че идват 3 почивни дни още по зле ми става.

# 677
Hope90, бързо оздравяване и на двете деца! Огледай устата, щом е казала, че я боли. Моето дете е от 3 дни с нещо като вирусен стоматит - надути венци, афти по устата и температура. На една съседка детето миналата седмица е било така.

# 678
След два месеца без градина за каката...февруари ходи от време на време...колко да донесе нещо ...закрепях я и пак я пускам да не мислите,че много е ходила до средата на февруари -4дни (разделени на две седмици)🤯
От 17 е вкъщи и двете бяха сополиви тя мина по-леко голямата и си викам вс ще остане така...на 20 бяхме на дк за бебето вс ок сопол само и от снощи като лягаше малката взе да кашля ...(Ама мн рева съдра си гърлото не искаше да спи както и да е викам  това ще е) ..ама не от тази сутрин ето вече е станала от един час има 3-4 кашляния...днес ще я водя че идват три почивни,а си бебе е почти на 10м...и е някаква гадна кашлица от сопол ли е какво е влажна и леко ми е ларингитна...
И после ще ме пита един баща на улицата от градината как било без градина имало ли разлика ....аааа не бе !!!!

# 679
Моят малкият си е болен, правилно съм го усетила вчера. Спа добре и се обнадеждих, но се събуди с кашлица и има малко сопол, този път беше на ясла цели 4 дни…

# 680
Мен ми омръзна да боледува.
От Октомври 2024 г тръгна на градина и от тогава не се спря да боледува.
Октомври, Ноември, Декември 2024г
Януари 2025 и сега Февруари 2025 г
Личната го остави вкъщи до 14 Март.
Не очаквах, че чак толкова ще боледува.

# 681
  • Sofia
Не очаквах, че чак толкова ще боледува.
И аз не очаквах с първото дете.
В първа ясла издържаше до сряда. Започва се хрема и до петък вече кашля. Хайде поне две седмици вкъщи, понякога три. Другия месец се повтаря схемата - една седмица на ясла, три - вкъщи. Всеки месец на антибиотик. Луднах до април и накрая го спрях за един месец, че и раждане ми предстоеше и не исках да отида болна в родилното.

# 682
  • shumen
Момичета не се отчайвайте!Има светлина в тунела.Моя до 2 годишен не знаеше какво е болест и АБ,но тръгна на ясла и се започна с боледуването.Още на 2 седмица беше с гнойна ангина и 39 градуса Т и никои не го беше усетил.Взех го вечерта и като се прибрахме го усетихме,защото беше умърлушен.Оправих го,пуснах го на ясла,ходи една седмица и пак се разболя.Общо взето една ходи,две си беше вкъщи.То не бяха гнойни ангини,бронхити,бронхеолити,пневмонии и лежане в болница.Поизрастна ли го,от ходенето в Трявна ли и физиотерапията там,но беше спрял да боледува,но изкара Ковид 2020 година и пак се започна.Тази година да не казвам голяма дума е по добре.Изкара само един вирус с повръщане и разтройство.От време на време се прокашля и има сополи,но от училище не е отсъствал.
Мими,Хоуп,и аз наближат ли почивни дни настръхвам.Моя все тогава се разболява,а спешните хич не ги харесвам.
Хоуп,огледай устата.Да не е херпес ангина.

# 683
Здравейте момичета. Ние се влошихме. 5-ти ден от както е болен. Вече е с Т 38,2, няма глас и кашлица ужасна.

Онзи ден педиатърката му изписа АБ и каза да го започвам ако се влуши. И воаля. 3 дни по-късно още повече я е втасал. Надявах се да мине с Изопринозин и инхалации+противоалергично, но той се влушава. Frowning1

# 684
От снощи започнах ме инхалации.
Виждам, че има резултат.
Мислех, че ще се дърпа но сам проявява интерес да си направи инхалацията..
А това зачервяване отмина.

# 685
Надявам се в първи клас да мине всичко и после да избутам и второто до там 🙂
Ще си даваме кураж....🌸

# 686
  • Sofia
Е ми при нас точно за първи клас нещата се поуспокоиха. Пак си боледуват, но за по-кратко и в повечето случаи доста по-леко.
Сега щафетата я е поела малката.

# 687
Дани, при вас наистина разредиха боледуванията Smile

Момичета, според вас какво може да е следното Smiley

Каката миналата неделя се оплака, че я боли гърло, така два дена. И два дена си беше добре. Вчера е вдигнала лека температура, днес пак - 37.8, 37.6... Боли я вратлето. Водих я на лекар, каза зачервено гърло, стичаш се бял секрет по гърлото и подути лимфни възли. Каза да пуснем ПКК и ЦРП, че да не дава излишно АБ. Ама тя само като чу, подскочи и почна да плаче. Тия подути възли + зачервено гърло, какво може да е? Мононуклеозата ли беше с подути възли? При вас какво са изписвали в това положение? Чудя се да изчакам ли няколко дена... Поне до утре. Ако продължава да вдига температура, тогава да я боцкат. Опитвам се да спестявам на детето излишни боцкания и лекарства. Иначе, ако зависеше от мен, при всяко кихане щяхме да сме в лабораторията Laughing Като бях бременна ходих да си пускам на 2 седмици разни неща по мое усмотрение Smiley Надявам се, проличава склонността към изследвания и се опитвам малко по-балансирано

# 688
Здравейте.
Най-сетне излезе резултата от носен секрет.
И двете бактерии са излезнали
Според вас Аугментина дали може да свърши работа за двете бактерии

# 689
На мен такова нещо отдавна не ми се беше случвало. Температура, болки в главата, корема и гърлото, от сутринта и повръщане. Бяхме на лекар, гърлото зле, изписа АБ. В урината белтък и малко еритроцити, прати ни на нефролог. Бъбреците са добре, но и той каза, че гърлото е ужасно и най-вероятно е "някаква" ангина, задължително АБ. Дадох АБ и след 40 минути повърна, дали изобщо се е усвоило нещо? Сега ако мога ще прекарам един боскулизин за корема и почвам Натриев цитират и Вомитусхил, дано да не повърне и довечера антибиотика. За Т я карам на свещички, че няма как. Казаха, че при ангина се увеличават всички лимфни възли, включително и тези в корема и най-вероятно затова я боли. Отделно сливиците и са толкова подути, че няма от къде да преглътне и от това можело да идва гаденето. Човек да не знае кой симптом първо да лекува.

Общи условия

Активация на акаунт