Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 172
  • 810
  •   1
Отговори
# 660
PureFlower, при ЦРП 120 дъщеря ми беше с вирусна инфекция и точно на следващия ден нямаше температура, така че не е съвсем вярно. Гледам се всичките показатели и състоянието на детето. И при ЦРП 1 сме пили АБ. Прилагам изследванията от юни, за да не съм голословна. Докторката беше категорична, че не е за АБ.

# 661
DDchv По принцип моноцитите се вдигат при мононуклеоза https://www.doctorsbg.com/infekciozna-mononukleoza-pri-deca

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 15:43 от Sparkles

# 662
Ddchv,

Високи моноцити и повишено ЦРП до 37 е вирус, най-вероятно грип. При бактерия се завишава не само ЦРП, но и неутрофилите.
Мононуклеоза има съвсем различна клинична картина, не знам защо се дават такива предположения.

Пюр, какво е било това за цяло тяло, което е изписала? Обикновено те са много малки количества, чак ми е интересно какъв е този продукт... Както казах и по-рано, вероятно е някоя гъба, особено ако е имал досег с животно, дано мине от това лечение..

# 663
Ddchv,

Високи моноцити и повишено ЦРП до 37 е вирус, най-вероятно грип. При бактерия се завишава не само ЦРП, но и неутрофилите.
Мононуклеоза има съвсем различна клинична картина, не знам защо се дават такива предположения.

Пюр, какво е било това за цяло тяло, което е изписала? Обикновено те са много малки количества, чак ми е интересно какъв е този продукт... Както казах и по-рано, вероятно е някоя гъба, особено ако е имал досег с животно, дано мине от това лечение..
Дерматоложката изписа за цяло тяло адвантан крем (кортикостероид) цяла опаковка с дексем крем, това го смесват в аптеката и ти дават готов крем от тези два продукта. Вече е в кофата. А днес педиатърката ни изписа противогъбично и Еудермол 5 на проф. Златко Пенев, което е много изчистено като състав.

# 664
Ddchv,

Благодаря на всички за отговорите.
Според педиатърката е вирус. 3 теста направих вече за грип, последно преди час и са отрицателни.

# 665
Здравейте, сега разбирам че има такава тема..
Преди Коледа, с детето бяхме в болница като се съмняваха за мононуклеоза. Да не кажа ще бяха на 99% сигурни. EBV излезе отрицателен, CMV само за минала инфекция.
Беше петък когато вдигна температура 38.5. Целия уикенд имаше до 39.7, като сваляше до 38 и тогава имаше проблясъци, в които се чувстваше добре и хапваше по малко. В понеделник беше дроб. Заведохме го на педиатър и изписа АБ. Цял ден и цяла нощ спа. Сутринта осъмна с обрив. Събрахме багаж и директно в спешното. Приеха ни и започнаха венозен АБ и оводнителни системи. Изследванията му говореха за моно, с високи моноцифити и отклонения в цернодробните ензими. ЦРП 50. Не се разбра какво е. Мина от веднъж на втория ден. Изведнъж падна темп и обрива изчезна без следа. Какво беше това чудо.... Грипове и скарлатина отрицателни.
Честно казано и по мнението на ЛЛ на по-късен етап е било пета болест + бакт.инфекция.
От както е на ясла ни счупи с боледуване. Очаквах да е така, но чак пък толкоз. И все изкелифирчени вируси 😀 коксакита, всякакви бацили в носен секрет, кашлици и пр. Хем не е изнежван уж.

# 666
Пюр, адвантан, ако и разреден с друг крем, е абсурдно да се маже навсякъде. Винаги са ми казвали само на засегнати участъци, в тънък слой, даже някои казват първо да мажа обикновен крем, после кортико. Какви са тия лекари... Ужас. Дано поне се повлияе сега.

Ddchv, има си вируси, подобни на грип постоянно. То така или иначе всичко може да се лекува идентично, дано минава по-бързо вече.

Бабъл, за съжаление, повечето деца са така. Моето е дълго кърмено, захранвано внимателно, много калено, но вирусите са си факт още от яслата. Поне минават бързо и няма някакви хронични болести, да чукам на дърво. Дано и при вас минават без усложнения. 🍀

# 667
Никога не съм чувала за мазане на цялото тяло. Има ли вероятност да е грешно разбрано какво е казала лекарката?

# 668
Никога не съм чувала за мазане на цялото тяло. Има ли вероятност да е грешно разбрано какво е казала лекарката?
Де да беше грешка, винаги слушам внимателно и повтарям, за да съм убедена, че съм разбрала всичко правилно. В случая обаче докторката дори го е написала на рецептата. Грешка няма!

# 669
Ужас... Има хора, които изпълняват точно...
Нашата ЛЛ винаги за детето изписва грешни дози. Вече рядко го водя при нея. И не, не е по нейна преценка, защото редовно са двойни дози за килограмите. Добре че чета листовките.

Елла, благодаря! 🍀 и моят е дълго кърмен, внимателно захранен, без сладкиши и добавени захари до скоро, без сокове и всякакви други препоръки, разходки във всякакви условия и пр. Просто явно си е до човек. 😪

# 670
Дали има някой, записал детето си при личен лекар в болница Здравето? Има ли изобщо такава опция?

# 671
Днес моя отново се оплака от ухо ..до преди 10 дни капахме с цилоксан направо нз какво става вече ...

# 672
Моята като почна градина се счупи да боледува.В началото и аз изпълнявах всичко каквото изпишат,но с времето се научих да пресявам лекарствата,а върхът беше след 12 часа повръщане да изпишат антибиотик е не го купих и въпреки,че лекарката ме убеждаваше как няма да се оправи без него.

# 673
Има и бактериални чревни инфекции, но разбира се такива се установяват с изследвания. Минимум кръвна картина.

# 674
Момичета аз да питам, има ли смисъл да пускам носен секрет при положение че все още пие Панцеф?

Общи условия

Активация на акаунт