Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 184
  • 810
  •   1
Отговори
# 645
Това ми звучи като задна хрема, секрета тече в гърлото, а не напред през носа. При моят син често така започва хрема и след 3-4 дни започва да тече и през носа или просто намалява и се успокоява. 7 дни си е добре, на моят днес му е четвърти ден и сутринта се закашля, надявам се да не е разболяване, а нещо моментно, няма хрема, спа спокойно.

# 646
Бяхме на преглед.
Току-що се връщаме .
Личната лекарка ни прати на педиатър.
Тези червени петна най-вероятно са алергична реакция.
Само ,че не се знае от какво.
Възможно ли е да са от Нурофена .
Изписа му Йалоклийн ампула сутрин и вечер
Х 1 мл и 2 мл физиологичен разтвор инхалации да му се правят.
Ериус 1х 2,5 мл вечер
Макситрол  3х2 капки в носа.
Аугментин 2х7.5 мл за 10 дни
Това ще ние лечението.

# 647
Моята е 7 ден от Панцефа и сравнително добре, но за сметка на това тази сутрин изкара един жълт секрет от едната ноздра,а вчера бяхме на преглед. Казвам ви, вече ми омръзна. Не е ходила на градина от месец и половина и имаме бележка до 4 ти а сега и този сопол. Предния месец капах Цилоксан а преди това Азитер.

# 648
Котки разпространяват болест от която излизат такива петна също.

На мен от моята собствена котка ми излязоха. На 13 години е, покрай децата старателно обезпаразитявана и ваксинирана. Те от бебета спят с нея и никога не са имали проблеми...

# 649
Личната лекарка ни даде бележка до 14 Март включително във вкъщи да се лекуваме

# 650
За задната хрема капвам само физиологичен разтвор по 2-3 пъти в носа и има ефект, вече спря да кашля, както в началото.

# 651
Гледам дали резултатите са готови и виждам, че има още една бактерия в носа.
Гърления секрет е чист

# 652
Моята беше с тази комбинация от бактерии октомври месец. Почти нямаше сопол, но се разкашля .
Мина с два курса антибиотични капки и сироп за кашлица.

Гърления секрет е чист

# 653
Моята беше с тази комбинация от бактерии октомври месец. Почти нямаше сопол, но се разкашля .
Мина с два курса антибиотични капки и сироп за кашлица.

Гърления секрет е чист
Незнам вече.
Педиатърката ни изписа Макситрол 3х2 капки в носа.
И Аугментин 2х7.5  мл
Но ще забавя антибиотика да излезе резултата и от другата бактерия.
Тези червени петна ме притесняват.
Алергична реакция било.
Започнах Ериус да давам от сега ,че да не чакам вечерта.
Възможно ли е тази реакция да е от Нурофена които му давах за температурата.
Какъв сироп за кашлица сте давали и сте доволни.
Педиатърката ми каза да давам Мукоплант 3х5 мл

# 654
Възможно е да е от нурофена, да. Мисля че имаше в листовката нещо такова. Ако е алергична реакция трябва да се повлияе бързо от противоалергичното. Той май и друг път е имал такива или подобни петна, тогава приемал ли беше Нурофен?

# 655
Възможно е да е от нурофена, да. Мисля че имаше в листовката нещо такова. Ако е алергична реакция трябва да се повлияе бързо от противоалергичното. Той май и друг път е имал такива или подобни петна, тогава приемал ли беше Нурофен?
Тази година не му се е получавало така.
Дадох Противоалергично във 12.30 часа Ериус 2,5 мл.
Сега спинка но му примерих 38.5 градуса температура.
Не знам какво да правя вече .
Какво да му дам сега според теб.
Нурофена го спирам вече.

# 656

Здравейте, дами!
Бих искала да се допитам до вас преди да посетим педиатъра довечера. От три дни детето ми е болно, като първият ден беше с хрема и кашлица от нея. Посетихме педиатър, но още нямаше температура тогава. След това започна да вдига и вече 2 дни я качва над 39, трудно се сваля и пак бързо се вдига. Днес му пуснах изследвания. Засега комбинираните тестове са отрицателни. Според вас това ЦРП и тези завишени моноцити за вирусна или бактериална инфекция говорят?

# 657
Танче, за съжаление нямаш много варианти. Дай панадол, но в максимална доза за кг на детето. Или може да пробваш свещички ефералган, те са по-ефективни, но трябва да кажеш колко кг е детето за да ти дадат точната дозировка. Големият ми син беше с алергична астма и му бяха забранени и панадол и Нурофен за определен период, а той като вдигне температура, вдигаше минимум 39-40 градуса. Тогава му давах беладона хомеопатични перлички, но не помня как се дават, беше преди 10г.

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010004155

Отделно хладка вода с оцет 2:1 и топиш чорапки, после му ги обуваш и като изсъхнат пак така. Друго което съм правила и баня с хладка вода, но не по-ниска от 1 градус от температурата на детето. Ако имаш корито или вана е лесно, ако не, може в леген и да обливаш гръбчето с душа, но за да правиш тези неща ръцете и краката му трябва да са топли. Ако позволява, може да сложиш на подмишниците и на сгъвките на лактите също напоени кърпи с вода и оцет. Като краен вариант може да дадеш Аналгин на капки, но при тези обриви/петна, само ако си го давала друг път и не е имало реакция.

# 658
DDchv, направо не знам какво да ти кажа. Махаме през един такъв етап в началото на годината - уж грип( тестове отрицателни), след това педиатъра каза мононуклиоза ( заради подобна кръвна картина). След седмица без антитела ( явно и това не е било).

# 659
Ние преди малко се връщаме от частния педиатър. Според нея лишеите са причинени от гъбички и изписа Ламизил, пробиотик и една емулсия за тяло. Купух всичко и още днес ги започваме, дано да се повлияе. Каза, че за нея няма нужда от кортикостероидно лечение, камо ли да мажа цялото тяло. Сега ме хваща яд на себе си, защото винаги съм проверявала лекарствата преди да ги купя и знаех, че е изписала 2 кортикостероидни крема (единия за петната по тялото, другия за петно на скалпа) и даже щях да го мажа (нали е локално). Но чак след като платих всичко разбрах, че третият препарат, крем, който се прави в аптеката за цяло тяло отново е с кортикостероид, просто през ум не ми е минало, че може да изпише 3 медикамента и трите да са кортикостероид, като едното е за цялото тяло... думи нямам просто. Няма значение, пих една студена вода, хвърлих купените мазила за над 60лв и днес още 120лв. (преглед + лекарства). И не ме разбирайте погрешно, не е проблема в парите, а това че правят хората на луди. Първи, втори, трети преглед, можеш да полудееш. Уж отидохме на тесен специалист, все пак е дерматологично, то по-добре изобщо да не бяхме ходили.

По-горе някой питаше за ЦРП, по принцип до 40-50 максимум може да говорим за вирусна инфекция. Над 50 е категорично за АБ и е бактериална. Ако детето не е много зле пуснете утре още едно ЦРП, ако е бактериална инфекция утре ще е още по-високо. При синът ми беше така декември месец и се наложи да пие АБ, а не беше пил година и 8/9 месеца.

Да се оправят всички болни, аз големият го пускам на градина след празниците и като знам какво ме чака ми се изправя косата. От декември не е ходил и вече не мога да го задържам. Поне се надявам да е минала голямата вълна на грипа.

Общи условия

Активация на акаунт