Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 191
  • 810
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета, имам нужда от помощ и съвет. Писах в темата за атопичен дерматит, но тъй като следя и пиша тук от много време се надявам да се включите. Та казусът е:
Синът ми е на почти 6 години и преди около 3 месеца му се появи нещо като лишей на крака, заведохме го на дерматолог и каза, че действително е лишей и е често срещано при малки деца. Изписа ни Биодерм крем ултра и каза, че това е достатъчно. Обаче лишеят на крака се уголеми (около 1 см) и се появиха още 5 малки (около половин см) по тялото и 1 по голям отзад в окосмената част на главата. Днес отидохме за второ мнение и съм потресена от това, което изписа дерматоложката.
Първото е кортикостероиден крем за петната - Дипросалик, до тук добре. Следващото нещо се приготвя в аптека по рецепта и е адвантан крем (отново кортикостероид)+ дексем крем, което се маже по цялото тяло за 10 дни. Микса олио за къпане, което е ок и противоалергични капки Ксизал. Това, което ме смущава е, че трябва да му мажа цялото тяло с кортикостероид, не знам, струва ми се супер нередно. Купих всичко, но не съм убедена дали трябва да започвам лечението. Запазих час за петък при педиатър на частно, на който имам доверие и ще взема още едно мнение. Искам да ви питам при дете на почти 6 години трябва ли да се пускат изследвания за алергии, до момента не е имал никакви такива, не знам от къде се появиха тези лишеи и изобщо се чудя как е правилно да процедирам. Всяко мнение е добре дошло. Благодаря предварително на всички!
като прочетох лишей веднага си представих гъбички и клотримазол 2 пъти дневно на засегнатите зони. Микозите правят кръгли петна и сърбят. Друга нетрадиционна и цапаща мярка ако са скрити е пиоктанинин лилаво багрило, струва стотинки, една екзема в памперса като беше бебе и един мой сърбящ обрив от мартеница излекувах с него.

# 631
Аз имах на китката и ръката. Ходих на дерматолог изписа ми точно Дипросалик, мазах две седмици и порастна. Но всичко отгоре ме сърбеше. Отидох след това при моята, добрах се до час най-после, изписа ми фунгофин и от тогава не са се появявали. Ако сте от София, ще ви дам контакт, работи и с деца и гарантирам, ходим цялото семейство от 15 години при нея.

# 632
Кортико не се маже на цялото тяло в никакъв случай. Дайте снимки на тези лишеи. Дъщеря ми има екземи, които са в следствие на чесане и сърбеж. От лятото мажа с Дексерил и от всичката измазана козметика (буквално всичко на пазара бяхме пробвали), това има най-добър ефект. Ако е критично положението, мажа самите екземи за 1 2 дни с Дермоват. Пробвали сме много кортико, при нея само този помага. Но тя е с атопичен дерматит с неуточнен произход, стигали сме и до тежка форма, когато правихме фототерапия. Появи се, когато беше на 3г,преди това нищо. Подозирам, че прекомерна употреба на имуностимуланти и предразположеност към АД, поради наши алергии и астма, доведоха до това състояние. Тази година е на 5г, вече избягвам да давам имуност. И дерматитът се подобри значително.

# 633
Аз също избягвам да давам имуностимуланти, беше болен и за първи път се наложи да пие изопринозин. Както казах, почти на 6 години е, дерматоложката изключи лишеите да са от него. Така изглеждаше първоначално лишеят, сега е може би двоен, а другите, които излязоха са значително по-малки. Не го сърбят, само този, който е в косата каза, че усещал сърбеж, когато е с шапка.

# 634
  • shumen
PureFlower,кортико знам,че не се маже на цялото тяло.Аз съм имала и го мазах точно с Дипросалик.
Танче,да не го е полазило нещо?
 Мораксела се лекува трудно.Но аз,ако не създава проблеми не я лекувам.
Аз вече 2 пъти падам на леда.Днес пак паднах и ударих коляното на същото място.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 22:56 от danaeka

# 635
Танчето, на мен ми прилича на парвовирус, май петата болест го водеха.

# 636
Танчето, на мен ми прилича на парвовирус, май петата болест го водеха.
Няма да се появи само на едната ръка ,ако е това.
Лятото изкарахме със синът ми ,започна ор краката изведнъж ,като целите ми крака станаха алени червени на мрежички ,след това ръцете и бузите

# 637
Пише ръчичките, значи е и на двете…

# 638
На мен това ми прилича на лишей, причинен от гъбички, който се лекува с шампоан от типа на Низорал (медицински, не за коса). Лишеи като цяло се третират с противогъбични, не с кортико.

Дайте нещо за запушен нос при мен. От вчера много кихам, една гъста хрема и половината ми нос е брутално запушен. Пръсках един спрей с билки, спрей Зим, Муконазал, в който по принцип се кълна, пих Синупрет и нищо. Направо ще откача.

# 639
Мораксела ние преборихме бързо с капки за нос по АБ. Повече не се е появявала.

За АД препоръчвам д-р Маргарита Къчева в Healеe. Тя излекува моето дете. Имаше такива петна само по дупето. Мих го с медицинска козметика, която изписа, овлажняващ медицински крем за цялото тяло + некортикостериоден крем. Може да направите консултация.

# 640
Котки разпространяват болест от която излизат такива петна също.

# 641
Дайте нещо за запушен нос при мен. От вчера много кихам, една гъста хрема и половината ми нос е брутално запушен. Пръсках един спрей с билки, спрей Зим, Муконазал, в който по принцип се кълна, пих Синупрет и нищо. Направо ще откача.

Геломиртол хапчета

# 642
На малкия преди малко видях, че има по дупето, крачетата и ръчичките такива петна.
Сега отиваме на преглед.

# 643
Тези гадости край нямат. Надявах се след грипа да има затишие. Имаше, ама за кратко. Нали ви споделих, че вчера детето вдигна 38 и не искаше да яде. Има подути венци и мехури (афти) в устната кухина. Вирусно е, навярно афтозен стоматит, от някакъв херпес вирус се е образувало това огнище. Мрънка, не иска да яде, пръскам Анафтин, давам Нурофен и е ужас.

Танчето, пиши след прегледа. Успех!

# 644
  • Sofia
При нас малката май тръгва да се разболява.
През деня (вкъщи - преди и след ясла) й няма нищо, но нощно време не спи спокойно заради носа - хърка, дави се, понякога се закашля. Звучи все едно носът й е задръстен. Пръскам с морска вода, но после като се опитам да го изчистя, нищо не излиза. Това е вече втора нощ, като тази решихме да й сложим Виброцил преди лягане (не помогна). Не знам какво да й капя - навън никакъв секрет не се стича.

Изкара 7 дни в яслата. Направо ще се гръмна!
Като я взимам ще питам как е през деня при тях, и ако и те забелязват някаква промяна, утре на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт