Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 703
  • 810
  •   1
Отговори
# 30
Гледам певицата Leona Lewis качила клип за домашен сироп за кашлица от лук и мед....абсолютно моят метод, пробвайте.

# 31
Здравейте и аз да се запиша.
Аз от много четене се научих да пускам ПКК, ЦРП, СУЕ, гърлен и носен секрет на детето. Ако не на всяко разболяване, то поне на 3 месеца веднъж. Тестове правя на всяко разболяване.
Тук в провинцията ме гледат странно моите "приятелки". Като не ме е изпратил лекар, защо ходя да му пускам изследвания и прочие глупости.
Тук рядко и тестове правят на децата си. Все им е тая какво-къде върлува.
Изобщо не разбират, че освен, че се следи какво е заболяването на детето, простата ПКК може да покаже и наченки на други видове скрити заболявания.

# 32
Емилия, добре правиш. Имам много близка приятелка, живееща извън София. Детето й кашляше 3 месеца, 3 пълни месеца. Смениха 100 сиропа лекарите, предписаха антибиотик, не се повлияваше. Никой не се сети да му направят тест за магарешка кашлица или за секрет в гърлото/носа. Аз я питах защо не са пускали - никой лекар не бил казал. Иначе предписват какво ли не. След 3 месеца кашлицата спря - какво е било, не се разбра.

# 33
  • shumen
Аз не бих търпяла детето ми да кашля 3 месеца и да не се повлиява от нищо и да не му пусна една кръвна картина и CRP.Аз също така миналата година след продължителна кашлица му пуснах изследвания на своя глава и цъфна бактерия в носа.

# 34
Аз също не бих, но в малките градове е масова практика. Там никой почти не пуска секрет, макар Рамус и други лаборатории вече да има почти навсякъде...

# 35
Аз вече казах, на два прегледа ходихме в рамките на 3 дни. И на двата казах, че имат дете с рсв, така и не и пуснаха тест. Просто го отхвърлиха като възможно. Сега съжалявам, трябваше да настоявам.
Днес изглежда по-добре, след инхалациите сама свали температурата, дано не вдига повече,но Калцида го плюе

# 36
И да е било магарешка кашлица АБ щеше да помогне в първите две седмици, после щеше да е напразно.
Flower какво щеше да промени като знаеш, че е с този вирус? Лечението е симптоматичо. Даже не би трябвало да ви изписват АБ щом е потвърдено, че е вирус.

# 37
Ние днес пуснахме ПКК на малката, защото напоследък не се храни добре. И СУЕ излезе 85. Всичко друго нормално. Док. казва, че стои така заради бронхита преди две седмици...аз разбира е се притесних. Има ли ли сте такъв случай?

# 38
Това е вирус, който се знае, че много често дава усложнения и засяга долните дихателни пътища. Все си мисля, че инхалации в физ разствор е слабо вероятно да предотвратят такива усложнения. Определено информацията от какво боледува детето точно е доста важна за определяне на лечението.
Антибиотика е защото вече е с бронхит.
И да е било магарешка кашлица АБ щеше да помогне в първите две седмици, после щеше да е напразно.
Flower какво щеше да промени като знаеш, че е с този вирус? Лечението е симптоматичо. Даже не би трябвало да ви изписват АБ щом е потвърдено, че е вирус.

# 39
Добре де, последица от грипа, ама може ли 10 дни да нямаше нищо друго и чак след това да се разкашля? Иначе спа спокойно нощес, нищо общо с грипа, когато се будеше всяка нощ, няма Т, хапва добре, жизнена е. Кашлицата не е фрапантна, но я има. Почнах да мажа носа с Бактробан и изчезна пак сопола, днес е издухала 1 път сутринта. Давам пак от черния бъз и Синекод, предният път това я оправи. Ако няма подобрение до четвъртък, ще я заведа на преглед явно. То край няма.

Рейна, какво е това с мед и лук? Имам и индрише, уж помагало за кашлица. Предният път не видях съществен ефект.

Иначе при нас грип А повали мен, ММ просто кашляше без Т. Малкото имаше Т, Кашлица и сополи от ден 1. След 5 дни Т мина, остана само кашлицата.
Сега грип Б повали само нея, 7 дни Т без друго (3 дни по-късно почна да кашля, но не мога да разбера дали е свързано), ние сме добре.. Всеки път е различно.

# 40
Flower, не се обвинявай и вманиачавай. Няма лекарство конкретно срещу rsv. И ковид и риновирусите и още много гадости правят усложнения и атакуват долните дих. пътища. И да бяха направили теста още в началото, няма какво да направят. Действа се според симптоматиката и състоянието на детето. При по леко протичане, няма да дадат АБ и инхалации само защото теста е + на RSV. Ние сме лекували бронхит само с инхалации и сироп, но имах пълно доверие на лекарката - пулмолог. Водя децата заедно, с уж еднакви симптоми, но тя според състоянието е давала различна терапия на двамата. Бронхит е лекуван и с АБ и без. Затова не се измъчвай повече с мисли, че не си настояла за тест.
Ella, и аз така се тюхкам - болни седмица, 3 дни нищо, не ходим никъде, не общуваме почти с никой, и бам - събота единия с Т, в неделя другия. Снощи правих тест у дома на малката, че тя вдигна Т по-рано - отрицателен за грип и ковид. ПКК и при двамата е ок. Чакам носен и гърлен - ако нещо от миналата седмица е имало, сигурно сега се проявява. И аз не знам.
Мед и лук съм правила - но нямам кой знае какво мнение, тъй като съм го давала на фона на други лекарства и инхалации, та не знам дали помага.
Нехе2021 - имали сме такова СУЕ (71) при малката, но явно беше сгрешено. Повторих в друга лаб. и беше ок.

# 41
Момичета, при мен каката е със стрептококова ангина. На малката за сега нищо и няма. Тези с две деца има ли шанс да и се размине? Бях готова и тя да пие 10 дни аб, но докторката каза, че в момента нищо не се налага. За първи път  сме болни от това, да очаквам ли обрив като при скарлатина?

Моето голямото е царица на стрептокока. Може през годината да няма дори хрема, но мине ли стрептокок покрай нея - лепнала го е. Не ги деля особено децата, но малкото не го е хващало досега, а винаги съм тествала и тях, и нас, включително при излекуване. Каката е имала случаи и два пъти в месеца, тъкмо изпие АБ, тестваме, минат още няколко дни и отново симптоматика и отново АБ. Сега направи година пауза - миналата година на 19 януари последно кара, но очевидно отново се е завъртяла тази гад и наскоро отново пи АБ. Аз бях питала и тук за сливици или лимфни възли, тъй като се напипват две симетрични топчета от двете страни на гръкляна, може и преди да са си били там, но просто сега ги напипах - и аз не знам какво търсех там. Та предполагам, че тя има проблем със сливиците, вероятно да са уголемени и затова така лесно да хваща тази гадина. УНГ през миналата пролет каза, че си имала крипти и очевидно си складира... Ще пускам ПКК и ASO/AST тези дни, да видим. Поне бързо се повлиява от антибиотик - след първи прием вече симптоми няма. При моето не се стига до класическата картина на скарлатина, а по-скоро и тя със стреп ангина, защото го хващаме все в първия ден, толкова добре познато е вече. Държим и бързи тестове вкъщи, и АБ.

# 42
  • shumen
Аз индрише съм давала,мед с канела също за кашлица,но не е помагало.

# 43
И моя син е с положителен тест за RSV вирус от петък. Беше 24 часа с висока температура, после още 24 часа с температура 37-38. От петък е с ужасна диария. Смекта, ентерол, Хидрасек, био баланс... Нищо не помагаше. От събота е на гентамицин ампули през устата за 3 дни. От вчера се нормализираха изхожданията, но все още не са напълно нормални. Няма кашлица, нито сополи. Само дрезгав глас. Правя му инхалации с пулмикорт, но много много не ми дава. Давам калциев глюконат ампули и витамин Ц ампули. Също е на Панцеф от петък, защото беше и с червено гърло. Храната е силно ограничена-картофи, ориз, солети, бисквити

# 44
Този лук с мед как се прави? Май правих веднъж, но съм забравила. Пробвала съм и Черна ряпа, нямаше ефект. Скоро правих и индрише с локум, орехи, лукчета и дюли, пак нямаше ефект също.

Лу, защо антибиотик за червено гърло? Той още повече може да е раздразнил стомаха. Крем супа от моркови помага обикновено,но си трябва диета и време.

Една позната се оплаква първо едното с грип, после със стрептококова ангина, после другото с двете едновременно и хем АБ, хем Тамифлу. Егати кошмара.
У

Общи условия

Активация на акаунт