Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 217
  • 810
  •   1
Отговори
# 210
Кожни ли бяха тестовете?
Една приятелка ми каза за Петришка, тя пускала кръвни, но незнам кое е по достоверно, кръвните или кожните? Дори се чудя дали да не отменя часа при Кисьова

Кисьова изписва Рупафин, Ефира, Бронховаксом/Респивакс, Пулмикорт, Назостад и понеже по някакви неясни за мен причини на следващото ходене излизат още повече алергии се започва едно убеждаване как детето незабавно трябва да започне терапия с ваксини, как няма друг начин да се подобри, изписва рецепта да си ги поръчаш и бързо, бързо да запишеш час и да започнеш да "лекуваш" детето. Ами стори ми се съмнително още тогава, детето изобщо не е било чак толкова болно, нито пък ми е правила някакви свръхалергични реакции, че да повярвам и да се навия. Годнина и половина я водих при нея, накрая ми писна, взех си детето и право в София. И искам да кажа, че и оттам не съм на 100% удовлетворена, но сравнени с тукашните алерголози са нещо по-приемливо.
За непоносимостите наблюдавайте детето, те макар и по-друг тип реакции от алергичните прояви, непоносимостите си проличават също ясно. Общо взето, ако детето 3 години е яло моркови без да му стане нещо/запек, диария, кръв, слуз в изхожданията, обриви, коремни болки, силно запушен или бистро течащ нос без да е болно, пристъпна кашлица без да е болно/ и сега изведнъж от теста излезе, че то е с непоносимост към моркови не се връзвайте на 100%.

# 211
  • Varna
Аз водя моите деца при Грънчарова във Варна . Детски пулмолог. Доволна съм от нея. Вкарва мисъл и не изписва така на сляпо някакви неща. Преди ходехме при Христов- бащата. Да кажем, че е било ок  но той изписва едни  и и същи неща.  Иначе при Малячкина сме били. Пусна и кръвни изследвания. Държи да са си направени, в лабораторията с която работи. Не излезе нищо, като алергия. Малко непоносимости и каза, че не сме за нея просто.

# 212
Кисьова прави кожни, да. И за Петришка имам какво да кажа, но няма да е хубаво. 🤣 Отивам при нея с дете на 3г., направило единствения си спазъм към оня момент, аз в див ужас. Прати ме на кръвни изследвания за алергии, които бяха изцяло отрицателни. Нейното заключение беше, да я оставя да направи 3-4 спазъма, да тръгне да отключва астма и тогава да я доведа пак. Естествено, че не я послушах. Дъщеря ми е на 6г. и има само 2 спазъма на фона на по-тежички вирусни инфекции.

# 213
Ох момичета, какви са тези вируси не знам. Тази година е просто някакъв ад. След всяко разболяване следва усложнения. Вече се чувствам некадърна като майка, че не правя всичко добре. Наистина ми се смаза психиката.
Сега да ви попитам сплувало ли ви се е суе да е станало 100 в период на лечение ( 3 ден, с максимална висока доза) с антибиотик, и тромбоцитите да са се увеличили леко над нормата.
Педиатъра казва, да гледам детето, бил весел, има апетит, не е отпаднал.
Но аз съм кълбо от нерви.

# 214
Здравейте,след пореден АБ-втори поред моето момче все още има хрипове. Остава за 7 дни на пулмикорт и вентолин. Утре мисля да го водя на кръвен тест за алергия. Вчера минахме преглед при УНГ-третата сливица която беше извадена преди година се е появила пак и е цялата в гной.Мина вече месец и седмица и кашлицата не спира.Нос пълен със секрети и вече нз къде да го водя и какво да правя. Моля,ако има мама от Пловдив да ми препоръчате лекар или класически хомеопат да го заведа.Отрових го от лекарства този месец.

# 215
Popovausmivka, носен и гърлен секрет пускахте ли?

# 216
Да,и двата са чисти. И снимка правихме и там всичко е чисто,но на слушалка се чуват хрипове.

# 217
Аз от Грънчарова не съм доволна, водих малката няколко дни  преди Коледа при нея, каза да пусна носен и гърлен секрет и да ги пратя на емейла и да давам само антихистамин защото кашляше, да давам саменто капки които да редувам с Ескимо кидс през месец и резиста мечета 3 месеца. Съответно на Коледа бяхме вече в спешен в терапия,  и се стигна до пулмикорт, вентолин и АБ накрая а до ден днешен все още чакам да ми отговори.

# 218
  • shumen
Тия вируси са ужасни тази година.
Мимчо,аз моя миналата година го водих във Варна при Неделчева-детски пулмолог за продължителна кашлица неповлияваща се от нищо.Тестове за алергии бяхме правили в Шумен и излезе лека алергия към белтъка на кравето мляко и акари.При нея правихми и тестове за астма и също излезе,че е с астма в начален стадии.
Аз толкова дълго не бих търпяла болно дете и досега щях да съм направила снимка,за да знам какво лекувам.
Моя си е все така.Прокашля и гърлото го дразни.

# 219
Мимчо,аз моя миналата година го водих във Варна при Неделчева-детски пулмолог за продължителна кашлица неповлияваща се от нищо.Тестове за алергии бяхме правили в Шумен и излезе лека алергия към белтъка на кравето мляко и акари.При нея правихми и тестове за астма и също излезе,че е с астма в начален стадии.
Аз толкова дълго не бих търпяла болно дете и досега щях да съм направила снимка,за да знам какво лекувам.

какви са тестовете за астма ?

# 220
Кожни или кръвни правихте за алергиите? Тя моята се беше оправила след Клацида но след това лепна бактерия и пак се почна.

# 221
Вероятно говори за спирометрия. На моята дъщеря в София и правят такова изследване два пъти годишно, макар че поне засега няма астма - то не е нищо особено, карат ги да духат в една тръба, после я карат да тича 5 мин. и отново да духа. Повечето деца под 7-8г. възраст не могат да духнат като хората и изследването не е на 100% достоверно за тях. Моята дъщеря поне не успява да го направи съвсем както трябва - единия път духа както трябва, другия път не съвсем.

# 222
Ох момичета, какви са тези вируси не знам. Тази година е просто някакъв ад. След всяко разболяване следва усложнения. Вече се чувствам некадърна като майка, че не правя всичко добре. Наистина ми се смаза психиката.
Сега да ви попитам сплувало ли ви се е суе да е станало 100 в период на лечение ( 3 ден, с максимална висока доза) с антибиотик, и тромбоцитите да са се увеличили леко над нормата.
Педиатъра казва, да гледам детето, бил весел, има апетит, не е отпаднал.
Но аз съм кълбо от нерви.
И аз за това се бях притеснила, докторката ми обясни, че е нормално, дори месец след като оздравее може да се задържи с тази стойност. При нас след две седмици беше 85.

# 223
Popovausmivka за Пловдив - д-р Пердикацева - детски пулмолог. За мен това е лекар, който лекува адекватно. Винаги слуша какво ѝ говоря, не ми се кара, ако попитам, не се прави на голяма работа, и просто е човек на който вярвам за диагноза. Лекувала е и двете ми деца многократно, лекувала е бронхит и без АБ. Щом детето е с хрипове, може да отидете. Не знам дали сте ходили при нея, но аз съм много доволна, а аз рядко “се доверявам” на лекар.
Интересно ми е, че третата сливица казвате е с гной цялата, а нищо не е излязло в секрета. Може би да се повтори, въпреки, че наистина не е приятно и евтино да се минават по няколко пъти едни и същи неща, но може нещо да е изпуснато. В Пловдив има и доста добри УНГ, не разбрах дали сте били вече.

# 224
Да,и двата са чисти. И снимка правихме и там всичко е чисто,но на слушалка се чуват хрипове.
Ще дам предположение макар да не съм лекар, нито пък компетентна.
Хрипове се чуват защото детето е с бронхит. При бронхит снимката е чиста, защото на снимка се вижда само пневмония. Това го разбрах последния път когато аз ходих на лекар.
Не съм следила постовете назад, влизам през телефон и ми е трудно да видя вашите предходни публикации. Та, ако има налеп по сливиците не изписаха ли антибиотик? Има ли температура? Налепи, бронхит едновременно не ми се беше случвало. Пишете как е детето.
Редактирам, видях поста Ви.
Противоалергично изписано ли е? В носа какво слагате? Бронхит се оправя с вентолин и пулмикорт, за сливицата не съм наясно, но ако прави възпаление - не знам. Кръвни изследвания пускали ли сте сега?

Общи условия

Активация на акаунт