Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 346
  • 810
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро, момичета. На каката в класа най-добрата приятелка е с грип А. И съответно тази сутрин се събудихме с температура , нищо че малката още не е оздравя от ангината....не трябва да си почиваме от болести.

И сега с риск да ме нахокате, на каката е абсурд да дам тамифлу, тя повръща само като си помисли за повръщане, само миналата година имаме два престоя в болницата за обезводняване и 5 пъти вируси с повръщане. Въпросът ми е, при някого грипа без тамифлу, само с изопринозин мина ли? Ще пиша на педиатърката след малко...
Имаме и суха кашлица за разкош.
При нас за сега добре вървят нещата само с изопринозин !Седми ден,вече и кашлицата почти спря и има още лека хрема.Мисля ,че добре подейства при нас!

# 451
Погледнах му състава на този Муракол, но ме загубиха..лактоза и яйчен жълтък, тц. Дано да му помогне на твоето дете, де.

# 452
На всичкото отгоре излязаха и непоносимостите и съм в шок, незнам изобщо с какво ще го храня това дете. Яйца, краве мляко, глутен, твърда пшеница и ръж са непоносимостите. Алергии няма, нали алергиите се отнасят за боледуванията или и непоносимостите? Съвсем се обърках, довечера ще ходим при гастрото но главата ми е каша

# 453
Добро утро, момичета. На каката в класа най-добрата приятелка е с грип А. И съответно тази сутрин се събудихме с температура , нищо че малката още не е оздравя от ангината....не трябва да си почиваме от болести.

И сега с риск да ме нахокате, на каката е абсурд да дам тамифлу, тя повръща само като си помисли за повръщане, само миналата година имаме два престоя в болницата за обезводняване и 5 пъти вируси с повръщане. Въпросът ми е, при някого грипа без тамифлу, само с изопринозин мина ли? Ще пиша на педиатърката след малко...
При нас за сега добре вървят нещата само с изопринозин !Седми ден,вече и кашлицата почти спря и има още лека хрема.Мисля ,че добре подейства при нас!

До кой ден имахте температура?

# 454
Специално за тамифлуто, мое лично мнение, че детето се чувстване адски зле от него. Повече не бих давала. Изопроозин по-добре. Но това си е лично мое мнение.
Сега с нашата драма. Синът ми пи алгументин 14 дена заради бактерия ( асо 1600 ). След 8 дена пускаме нова, защото отново дъхът му и селения секрет стичащ се назад ми подсказва, че пак ще има нещо....Ами вече ми писна.

# 455
Фервекс за деца моето дете го харесва.
Розовичко на цвят е Simple Smile като се разтвори.
Аз да попитам, какви витамини да взема Марсианци или Алайв са по-добри.
Може би, ако се гледа цена/качество е ясно.
Но все пак Марсианците са си от доста отдавна и се чудя. Каката харесва с ехинацеята  още от малка и като да имаха ефект.
Та се чудя кои да взема.
Тази зима не съм взела мулти витамини, само вит. Ц като се разболееше някой.

# 456

До кой ден имахте температура?
До третия ден 39,0 и през нощта на третия ден вече не издържах и дадох хексалгин,свали я за около два часа ,изпоти се доста ,и повече не е вдигали!Но пък започна кашлицата тогава .

# 457
  • Пловдив
Фервекс за деца моето дете го харесва.
Розовичко на цвят е Simple Smile като се разтвори.
Аз да попитам, какви витамини да взема Марсианци или Алайв са по-добри.
Може би, ако се гледа цена/качество е ясно.
Но все пак Марсианците са си от доста отдавна и се чудя. Каката харесва с ехинацеята  още от малка и като да имаха ефект.
Та се чудя кои да взема.
Тази зима не съм взела мулти витамини, само вит. Ц като се разболееше някой.

Частната ни педиатърка препоръчва Марсианци.

# 458
Здравейте, и аз днеска ходих да търся витамини, но нищо не ми допадна и взех само витамин Ц и омнибиотик имунд Д. Витамин Ц-то е на Солгар KANGAVITES vit.C, някой ползвал ли го е?

# 459
  • София
И на нас в неделя в токуда ни дадоха ниска доза. Веднага си я сметнах като си прибрах.
Flower, нашите деца ли?

При кой лекар се е случило това?
Отделението им принципно е с много добри специалисти, затова ми е интересно...

# 460
И аз към момента давам само Омнибиотик имунД, от време на време рибено масло, а витамин С включвам при разболяване, най-доволна съм от ампули - за децата по 2мл, за нас от 5мл.

# 461
И на нас в неделя в токуда ни дадоха ниска доза. Веднага си я сметнах като си прибрах.
Flower, нашите деца ли?

При кой лекар се е случило това?
Отделението им принципно е с много добри специалисти, затова ми е интересно...

Пасионария Георгиева.
Ходили след няколко пъти. Има една доктор Галя Тавкова - много съм доволна. Една с къса черна коса леко пълничка - също окей. Този път с Пасионария Георгиева не извадихме късмет.

Момичета тук в групата видяха снимката на сливиците, а жената каза че нищо и няма на гърлото. И други неща бих коментирала по прегледа, ненужните тестове за грип при такова гърло и левкоцити 17, та 5ти ден от разболяването се появява такава температура...както и да е!

# 462
На всичкото отгоре излязаха и непоносимостите и съм в шок, незнам изобщо с какво ще го храня това дете. Яйца, краве мляко, глутен, твърда пшеница и ръж са непоносимостите. Алергии няма, нали алергиите се отнасят за боледуванията или и непоносимостите? Съвсем се обърках, довечера ще ходим при гастрото но главата ми е каша
Ами на първо време ще търсите първопричината - добре е да изследване хистамин, зонулин и калпротектин във фецес, ако оттам не излезе зайчето, макар че съм почти 100% сигурна, че ще излезе точно там, търсите дефицит на витамини примерно, паразити.
Почти всички деца имат тези непоносимости в днешно време, защото качеството на храната ни е пагубно.
Качествен пробиотик, ензими, хранителен режим, търсете първопричината, защото непоносимостите идват вследствие на нещо.
Ако непоносимостите са изследвани с Фокс тест, не му имайте 100% вяра, а се водете и по реакциите на детето.

# 463
Малко съм невежа в тая област, теста за непоносимост е взета кръв от вената след като беше яла и защото трябваше да пускам вит. Д и Б 12, и за това се наложи да се вземе от вената. Пуснах също и антитъканната трансглутаминаза и имуноглобулин А. Направо го побъркахме това дете от лекари и изследвания, дори вчера каза на алерголожката че мрази лекари🫢 За паразити пусках преди около месец и половина. Желязото е в норма, витамин д е задоволително, Б12 също е добре. От към реакции е единствено сухата кожа

Ами на първо време ще търсите първопричината - добре е да изследване хистамин, зонулин и калпротектин във фецес, ако оттам не излезе зайчето, макар че съм почти 100% сигурна, че ще излезе точно там, търсите дефицит на витамини примерно, паразити.
Почти всички деца имат тези непоносимости в днешно време, защото качеството на храната ни е пагубно.
Качествен пробиотик, ензими, хранителен режим, търсете първопричината, защото непоносимостите идват вследствие на нещо.
Ако непоносимостите са изследвани с Фокс тест, не му имайте 100% вяра, а се водете и по реакциите на детето.

# 464
Колко храни включва теста за непоносимости? Хубаво е, че сте тествали и за целиакия, там антителата са няколко вида, не само тези, но все пак, ако са в норма е добре.
Паразитите се хващат мнооого трудно. За да е сигурно, че не е това - поне трикратно изследване в различни лаборатории.
И дъщеря ми през зимата има по-суха кожа, но няма излющване, обриви, зачервявания, т.е. това не е реакция на непоносимост от нещо. Просто задължително зимния сезон я мажа два пъти дневно с хидратиращ продукт.
Щом причината не е дефицит на витамини търсете другаде.

Общи условия

Активация на акаунт