Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 320
  • 810
  •   1
Отговори
# 480
И сега с риск да ме нахокате, на каката е абсурд да дам тамифлу, тя повръща само като си помисли за повръщане, само миналата година имаме два престоя в болницата за обезводняване и 5 пъти вируси с повръщане. Въпросът ми е, при някого грипа без тамифлу, само с изопринозин мина ли?
Извинявам се много, предварително пиша, че не искам да засегна нито теб, нито пишещите в темата..но ми се струва, че тук се самонавивате взаимно и това си е направо опасно. Що за масово явление е това Тамифлу? Мода ли е? Ама как няма да минава грип без Тамифлу! Истинският грип е опасен вярно, но тук въобще не се изписва на деца, от темата знам за него. Пък оздравяват децата. А и често без АБ. Наистина не проумявам от лекарите ли идва това масово пласиране на този препарат, че щом вече хората се чудят дали ще се излекуват без него. Четеш тук в темата масово как се дава и ти е гузно. Недей така, може и без Тамифлу.
Точно, гузно ми е, че не смея да го дам но като я знам каква е... нейното приятелче след като го е изпила един час е ревала от болки в корема.

K.S5 радвам се, че сте в къщи!!!
Дани, малката е окей, и гласът се върна. Каката е с температура и отпаднала. Лежи си цяла вечер. Хапна малко ориз и две бисквити орех, но тя по принцип не яде. Цяла вечер  поддържа над 38. Преди да спи и дадох 5 мл нурофен поне да дремна малко.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 00:51 от Hexe2021

# 481
И на фона на Тамифлу може да се направи усложнение, но на моето дете му помогна препарата със сигурност.
Той дори не разви кашлица и хрема. А личния ни казваше да се подготвим за сополи и кашлица.
След 2 прием спря да вдига Т и беше пушка. Тогава съвместно с него давах и биозин с лактоферин /където ви се оплаквах, че не го иска биозина, но 5 дена по време на лечението го пи с разправии, после го подарих на моя приятелка 😄/.

Hexe давай изопринозин, вит Ц, цинк, вит Д, пробиотик и ще мине 🍀

# 482
Тони, при нас си почна с температура, запушен нос и кашлица. Имам един грин тус и давам от него. Ще я заведа днес на лекар за всеки случай, да ми е чиста съвестта.

# 483
Здравейте, снощи дъщеря ми вдигна температура до 37.5 ( беше такава и през цялата нощ) казваше, че я боли главата отпред на челото в средата, носа е запушен леко и има обилна задна хрема + кашлица отхрачваща. Хремата и започна ден преди температурата. Тази сутрин температурата е 38.1, лежи и се, апетита е намален. Сега ще я тествам за грип. Давах Нурофен, иначе от вчера вит. Ц, омнибиотик, Инфлуцид, Коризалия, а и Гринтус за кашлицата.  Дали ще покаже теста толкова рано?

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 08:24 от aliance_

# 484
Моите деца бяха почти 2 месеца здрави, ама да не си помислите, че са ходили на градина през цялото време 😄 Вчера едната я взех от градина с 38,5 и с "ужасни болки в краката", както сама каза. Дадох Нурофен, спадна след почти 2 часа и чак към 4 сутринта започна да вдига пак. Имам един тест за грип и мисля днес по обяд са и го направя. Една приятелка много ми похвали детския Фервекс, чудя се дали да не го пробвам, но пише, че е за деца над 6 г.,  моите са на 5. Но пък дозата на парацетамол вътре е колкото и в сиропа.. Естествено, всичко се случва в петък вечер. Надявам се да не се наложи да ходим по спешни кабинети събота и неделя. Тъпото е че баща им утре заминава в командировка в чужбина и повече се притеснявам той да не се зарази и да вземе да се разболее там. Приготвила съм му аптечка с всичко необходимо, но все пак..

# 485
Hexe, ходихте ли на лекар?

Аз да не казвам голяма дума, ама за 3-4 дена му минаха зелените сополи. Това със сливицата никога не се е случвало. Давах виброцил + капки през устата еуфорбиум + солна стая. Може би комплексно всичко е помогнало, а не нещо конкретно, знам ли. Е, едва ли всеки път ще става така, но все пак..го отчитам като победа. 😄 Ама да не казвам голяма дума де… пу пу.
Не е перфектно отпушен, ама нещо в последно време така си стои…

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:18 от toni1189

# 486
Тони, ходихме, кашлицата е от секрет, който се стича, плюс запушения нос, сутринта със ставането приличаше на ларингитна. Продължаваме изопринозин, пулмикорт инхалации и отпушваме носа. Кога започва да намалява тая температура? Под 38 не мога да я сваля...

И направо си е чудо зелени сополи за 3-4 дни да минат. И аз съм го давала еуфорбиум може би месец в комбинацията с апис нещо си противоалергично, но нямаше ефект...

# 487
Тони, ходихме, кашлицата е от секрет, който се стича, плюс запушения нос, сутринта със ставането приличаше на ларингитна. Продължаваме изопринозин, пулмикорт инхалации и отпушваме носа. Кога започва да намалява тая температура? Под 38 не мога да я сваля...

И направо си е чудо зелени сополи за 3-4 дни да минат. И аз съм го давала еуфорбиум може би месец в комбинацията с апис нещо си противоалергично, но нямаше ефект...

Моето дете имаше Т с грип А около 27-28 часа.

Да, и аз не можах да повярвам наистина за хремата на детето.

# 488
Рейна, то и без панадол и нурофен може...да мокрим парцали и да сваляме така температура. Винаги има алтернативи. Въпросът е, че Тамифлу действа добре, намалява времето на боледуването, както и дните, в които имаш температура. Аз още след третия прие  спрях да вдигам температура, преди това бях като парцал. Тази година е доста коварен този грип, та не съжалявам, че го дадох на детето и аз също го пих.
Тово не е доказано. И ако на един е подействало не означава, че и на друг ще подейства. Даже на първи прочит намерих достатъчно написано, че няма доказани ползи. Но аз не това исках да кажа, а че е опасно четейки тук от темата човек да си вади изводи. Повечето си самопредписват и Тамифлу и АБ капки и тнт и на някои майки после да им е кофти покрай притесненията за детето. Много пъти съм чела тук "започвай Тамифлу". И да убедена съм, че е модерно и яко се пласира от произодителя. Как пък с дете на 12 год тази година чух за този препарат.
А такива като мен които си изпатиха от грипа се ваксинират.

# 489
И моята свекърва си самопредписа Тамифлу, преди да направя теста на малкия. А тя по принцип не прави така. Може би понеже свекър ми почина преди няколко месеца от Ковид, тя се поуплаши, че с вирусите не винаги можеш да си позволиш да чакаш. Аз започнах превантивна доза на 4-5 ден от тръшването на всички у дома. Но си мисля, че ми се беше разминало така или иначе.

# 490
Рейна, не мисля, че често се случва тук някоя майка да си залага главата кое е правилно и кое грешно. Просто може би в темата майки, които сме дали тамифлу, споделихме мнения. Аз не знам как щеше да протече грипа без тамифлу, до сега моето дете никгоа не беше карало. Заради това споделям опита си с препарата в конкретния случай. Дали ще помогне друг път - няма гаранция. Както и за АБ капките. Аз там специално съм допуснала много грешки и даже напротив, съветвам приятелките си да ги избягват до последно.
Няма правилно и грешно. Те лекарите не са на едно мнение за каквото и да било, съдейки като чета тука в темата, че ние съвсем.
Моя приятелка дава Авирон при грипа. На друга пък на фона на Тамифлу стана пневмония. Така че.. не е само до препарата, от много неща зависи явно. Няма панацея.

# 491
Среден пакет от 44 алергена пуснахме (това искаше гастрото) тъкмо напазарих доста неща за сложната диета коята трябва да спазваме 6месеца. В понеделник ще занеса и протокола за режима и в  градината и ще се смятаме дано да й харесат бъркочите които ще правя че иначе ще седи гладна доста дълго време. Как може се чудя и трите най силни алергена да са при нея, голям късмет имаме🫢. Да се смея ли, да плача ли вече незнам. Та това е от нас, бъдете здрави

# 492
Аз пък наблюдавам самонавиване против Тамифлу. Какво значи модерно? Това е лекарствен препарат, конкретно срещу грип. Щом се изписва значи има ползи, но не всичко опира до лекарството, имунната система, организъм, всичко и от значение. 
Модерно е да се правим на лекари и да разсъждаваме и четем без реално да имаме базисни познания по медицина.
Вече съм казвала, че крайностите са опасни, та самонавиването и в двете посоки не е ок.

# 493
Рейна, не мисля, че често се случва тук някоя майка да си залага главата кое е правилно и кое грешно. Просто може би в темата майки, които сме дали тамифлу, споделихме мнения. Аз не знам как щеше да протече грипа без тамифлу, до сега моето дете никгоа не беше карало. Заради това споделям опита си с препарата в конкретния случай. Дали ще помогне друг път - няма гаранция. Както и за АБ капките. Аз там специално съм допуснала много грешки и даже напротив, съветвам приятелките си да ги избягват до последно.
Няма правилно и грешно. Те лекарите не са на едно мнение за каквото и да било, съдейки като чета тука в темата, че ние съвсем.
Моя приятелка дава Авирон при грипа. На друга пък на фона на Тамифлу стана пневмония. Така че.. не е само до препарата, от много неща зависи явно. Няма панацея.

Какъв е проблемът с антибиотичните капки?  Аз слагам почти всяко боледуване. Но има и бактерии, които не се махат винаги. Локален антибиотик пред антибиотик ми се струва доста по-добре.

# 494
Не мога да я сваля тази температура. В 17ч. дадох хексалгин защото беше 39.7 и точно в 19.10 беше 39.3. Дадох нурофен въпреки че на са минали и три часа даже и е пак е 39. Направо незнам какво да правя. Какво е това чудо? При вас така ли беше? Сега до 11ч. Как ще изкараме за да дам нещо не знам!

Общи условия

Активация на акаунт