Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 307
  • 810
  •   1
Отговори
# 495
  • shumen
Нехе,оправяйте се скоро.За много висока Т съм увивала в чаршафи с оцет.Ти води ли я на лекар?Ако е гнойна ангина Т вдигат докато избият налепите.
Blossomstar,спират да действат.
Хоуп,дано се разминете със спешния.

# 496
Не мога да я сваля тази температура. В 17ч. дадох хексалгин защото беше 39.7 и точно в 19.10 беше 39.3. Дадох нурофен въпреки че на са минали и три часа даже и е пак е 39. Направо незнам какво да правя. Какво е това чудо? При вас така ли беше? Сега до 11ч. Как ще изкараме за да дам нещо не знам!
И при Калоян беше същото положение, когато беше с RSV. Единствено оцет помагаше. Слагах на китките, челото и чорапи с оцет

# 497
Дани, водих я. Гърлото е окей, с грип А сме.
Lucresia, на крачетата не смея да сложа, че са ледени.
Е.... грипа...

# 498
Трябва да се затоплят ръчичките и крачетата и тогава ще започне да сваля. Докато са студени няма да стане.

# 499
Аз съм слагала чорапи с оцет и вода,но тя цялата гореше когато съм го пранила.Дано успееш да я смъкнеш и да озравее бързо.

# 500
Пробвай да затоплиш крачетата и слагай вода на сгъвките постоянно, аз така свалям докато чакам да подейства това което съм дала. Мокрих я постоянно по челото, китките и сгъвките на ръцете и краката. Дано успееш да свалиш

Дани, водих я. Гърлото е окей, с грип А сме.
Lucresia, на крачетата не смея да сложа, че са ледени.
Е.... грипа...

# 501
Не мога да я сваля тази температура. В 17ч. дадох хексалгин защото беше 39.7 и точно в 19.10 беше 39.3. Дадох нурофен въпреки че на са минали и три часа даже и е пак е 39. Направо незнам какво да правя. Какво е това чудо? При вас така ли беше? Сега до 11ч. Как ще изкараме за да дам нещо не знам!

Обтривки с оцет и щом е с ледени крайници трябва да се затоплят .
При моя син ледени ли са ,знам че вдига Т .
Оцет на чело и китки

# 502
Когато крайниците са ледени значи се вдига темп. Тялото се опитва да се стопли, за това му помагаме, завиваме и затопляме, когато се стоплят, тогава започваме да охлаждаме. Ако темепературата вече е много висока варианта е чорапки напоени в топла вода и оцет и като изстинат се сменят с нови.

# 503
  • София
Hexe2021 дано спадне температурата .

Бързо оздравяване желая на всички.

За висока температура със студени ръчички и крачета и аз слагам  на свивките под коленцата , свивката на ръцете и под мишници студени компреси.
Лично аз избягвам да  слагам на челото  студени компреси и такива с оцет.
Много ама много е неприятно и травмиращо и за детето и за родителя.
И аз така знам щом са студени още вдига или трудно спада.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 23:18 от puffeto

# 504
Здравейте,  от скоро чета темата имаме две момчета на 2г и 7м. В момента сме болни всички у нас, но за друго ще пиша.

Предполагам повечето го знаете,  но от последните постове чета, че слагате  оцет, но  не уточнявате,  че трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е разреден.
Някоя млада мама може да се подведе и да сложи чист оцет на нежна детска кожа.
Освен на сгъвките с хладка вода ( не студена при близо 40⁰ има голяма  вероятнст за шок)
Се  мокри тилът, коремът, стомаха.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 12:40 от Joy Joy

# 505
  • София
Да така е оцет разреден с вода и студените компреси са студени не ледени.
Но в болница Здравето съм водила дъщерята като малка и тогава лекарката ми даде съвет бучки лед в пликче и под мишниците за сваляне на висока температура държи се кратко като обтривка . Пробвах го сваля, но за тогава беше малка и я натиснах ,сега няма как да го приложа.

# 506
Нехе, така беше грипа и при нас. В спешното ми казаха - предозираш и това е, няма какво да се направи.

# 507
Аз разреждам оцет и вода 1:1 като водата е хладка.

# 508
  • shumen
Аз съм разреждала 1:1 оцет и вода.Завивала съм и в мокри чаршафи,но беше малък и даваше.Сега е абсурд да ми даде.

# 509
Дани, сега за всичко се пазарът....

Другите от семейството кога ще се тръшнем от Грип А? На някой размина ли му се с болен в къщи?

Искат ли рецепта за тамифлу в аптеките да купя на малкото днес?

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 08:23 от Hexe2021

Общи условия

Активация на акаунт