Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 163
  • 810
  •   1
Отговори
# 705
На нас за отеклите сливици миналата седмица ни дадоха пулмикорт и още на следващия ден се облекчи нещата. И в петък лепнахме грип...
Специално за сливици ли са изписали Пулмикорта? Не е имало кашлица?
Не се бях срещала за компресите, не вярвам да търпи, но нищо не пречи да пробвам. А изварата се слага между две кърпи примерно или трябва да е директно на врата и отгоре кърпа?

# 706
Танчето, с аугментина може да преборите тази бактерия в устата, но в носа ще си остане.
Може да пробвате аугментин през устата за едната бактерия + антибиотични капки в нослето. Странно ми е, че излиза I при моксифлоксацин за нослето - капки с този антибиотик ползвах аз за моята бактерия (имах същата бактерия в носа).

Не е странно. Последните години антибиотичната резистентност е доста висока.

# 707
На нас за отеклите сливици миналата седмица ни дадоха пулмикорт и още на следващия ден се облекчи нещата. И в петък лепнахме грип...
Специално за сливици ли са изписали Пулмикорта? Не е имало кашлица?
Не се бях срещала за компресите, не вярвам да търпи, но нищо не пречи да пробвам. А изварата се слага между две кърпи примерно или трябва да е директно на врата и отгоре кърпа?

Бяхме с гнойна ангина, буквално се бяха допрели една до друга. Не е кашляла изобщо, само ериус не подейства.

# 708
На педиатър сме на 4 ти Март.чак.
Поне успях да го научи да си издухва носа.
Незнам какво да правя вече.
Иначе във вкъщи имам Аугментин.
Но не ми се дава защото го е пил скоро.
Вчера допълнително го заведохме във педиатрията в трета градска болница и там същото и те му изписаха Аугментин.

# 709
Танчев, каза ли им там, че го е пила скоро. На подкашлящата кака тръгна брутален зелен сопол.

# 710
Sun_in_your_eyes, аз затова пиша тук... Да видя каква е практиката на другите лекари. Значи вашият изписва АБ.. Офф, не искам да я боцкат, а АБ не искам да почваме без изследвания. Май ще изчакам, ама нали знаете колко те яде дали не бъркаш с това изчакване...

# 711
Барбалена как сте днес? Вашата "клинична картина" много ми заприлича на предния ни случай. Затова споделям според ЛЛ при подути лимфни възли задължително антибиотик ни дава.

Нашата педиатърка също изписва АБ при подути лимфни възли. Ама моето дете и без глас остава.

Барбалена, аз също изчаках 5 дни... Да не давам пак АБ. Ами влуши се. Т стана по-висока и си я поддържа. Кашлицата стана още по-честа. Искам не искам - днес го започвам.

Пс. От 27 деца за 1 седмица останаха 10. Всички са болни и на АБ с едни и същи симптоми.

# 712
Танчето, ако гърлото е без бактерия, аз не бих давала аугментин. Купи едни капки за нослето антибиотичнии спрямо антибиограмата.

Барбалена, моето дете след всеки вирус е с надути лимфни възли. Сега е със стоматит, има надути венци и афти в устата, пак е с надути лимфни възли.

# 713
Точно така.
Гърления секрет излезе чист.
Казала съм ,че е пил Аугментин скоро.
Аз искам да помоля ако някой е видял подробно резултатите от носен секрет нека погледне какви капки да купя.
Много благодаря.Заслужавате почерпка защото много внимателно обяснявате и сте много мили.
Благодаря ви от сърце.

# 714
  • София
Hope90 , на гърлото и отгоре кърпа.
Аз го правех  с кърпичките за нос някогашните от плат и като го сложа увивах долнище старо от пижама. Дърпа много дано да успееш да я накараш.

# 715
Танче, виждам, че Moксифлоксацин е вариант, с който може да "пребориш" и двете бактерии в носа. Моракселата е чувствителна към него, а Стрептоток пневмони е I, може да се повлияе при по-силна експозиция. Аз бих капала не 7, а 10 дни капки, за да преборя и 2те. 3 пъти на ден, по 2 или 3 капки в носа. Вече за дозировката може да се консулитраш с лекар. Моксифлоксан, капки за очи. Но наистина е добре да потвърди лекар, казвам аз как бих действала.

# 716
Точно така.
Аз искам да помоля ако някой е видял подробно резултатите от носен секрет нека погледне какви капки да купя.
Много благодаря.Заслужавате почерпка защото много внимателно обяснявате и сте много мили.
Благодаря ви от сърце.

Моксифлоксан можеш.
Секрета какъв е?

# 717
Ще пробвам да направя домашен тест за стептококи... Че като знам колко неприятно се взима гърлен секрет...

Момичета, имах пътуване по работа последните два дена и пътувах с 4 различни автобуса по 3-4 часа. Толкова съм се повредила, че се напрягах да дишам Joy Кашлящи, кихащи, подсмърчащи. Освен това родителите ми също кашляха и нямам представа заразни ли бяха още или беше опашка от боледуването... 🫣

# 718
Барбалена, на моето си показва много хубаво домашният, за съжаление. Два поредни месеца с два антибиотика... Всички сме чисти, тя изчиства и после хайде пак. Явно в училище е бацилникът...

# 719
Точно така.
Благодаря ви от сърце.

Моксифлоксан можеш.
Секрета какъв е?
Все още зелен

Общи условия

Активация на акаунт