Висше образование ПУ

• 381
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте! В момента съм в 12-ти клас и съм насочена към специалността “Начална педагогика” в Пловдивския университет. Харесва ми идеята да работя с деца, да участвам в изграждането на знанията и ценностите им и да им помагам в първите стъпки в образованието.

Обаче се интересувам и от реалните плюсове и минуси на тази специалност. Например:
   •   Какви са предимствата на обучението по начална педагогика в ПУ Пловдив?
   •   Какви са трудностите при следването и работата в тази сфера?
   •   Какви са възможностите за развитие след завършване – мога ли да специализирам допълнително или да работя и в други сфери?
   •   Какви са условията на работа и заплащането в България?
   •   Има ли търсене на начални учители и колко лесно се намира работа?

Ще се радвам да чуя мнения и съвети от хора, които имат опит или познания по темата!

# 1
Аз бих се насочила към друга специалност, а след това можеш да завършиш магистратура за учител или следдипломна квалификация. Така ще имаш две специалности. Да завършиш за учител е доста лесно (въпреки, че сега ще скочат много хора срещу това твърдение, но е факт) За началната не знам, но за всички други педагогики ти трябва тройка за прием, което показва колко е висока летвата. Ако искаш първо педагогика, след това ще ти е много по-трудно да завършиш друга специалност. С педагогика ще си намериш работа, но не се знае дали ще ти хареса.

# 2
  • Пловдив
Педагогика в ПУ и да те мързи, и да не си даваш много зор пак ще я завършиш. Що се отнася до търсенето на учители, познавам млади учители, които трудно си намират работа, доколкото чувам и при учителите трябва да познаваш този или онзи, за да се уредиш в добро училище.
И моя съвет е да завършиш друга специалност, с после магистратура педагогика.

Общи условия

Активация на акаунт