Положителен ЧХГ

• 1 602
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Отрицателен, но има тема за чхг.
Значи 100% е отрицателен така ли

# 16
  • София
По-отрицателен няма накъде.

# 17
Здравейте извинявам се за този въпрос  ако не е за тази тема но се чувствам сасибана  . Но на 18 ми доиде цикълс закъснение два дни направих си тест за бременност и 9 бяха положителни с ясна втора черта  доидеми обаче само два дни обаче черно спря на 18 вчера  прокарвях само зацапване и то беше тъмно кафяво ходих на 19 на кръвен и там не се видя нищо защо се получило така някакв одговор

# 18

Здравейте момичета според мен е отрицателен, но четох в интернет че над 6 се повтаря ..

# 19
  • София
Да, повтори го след 2-3 дни Peace Може да провериш и нивата на Прогестерон.

# 20
Така ще направя Дени , Акушерката ми направо го отписа каза много е ниско отрицателен е , спирай всички лекарства …

# 21
  • София
Ти си в сивата зона - т.е. може да има, но може и да няма бременност ( нещо като 50:50).
ЧХГ започва да се синтезира, когато имплантацията едва-едва е започнала - когато т.н. въси са започнали да навлизат в МЛигавица - това подава сигнал на тялото да започне синтез на ЧХГ. Ако имплантацията е успешна, кол-вото на ЧХГ прогресивно нараства с развитието  на бременността. Ако по някаква причина, бременността не се развие - нивата се задържат и след това започват да падат.
Успоредно с нивата на Прогестерон, при бременност, нарастват и нивата на ЧХГ или ако има някакви колебания в нивата на ЧХГ в начална бременност ( т.е. около 10 -12 ден след зачеване) при високи нива на Прогестерон, може да се мисли за бременност - затова ти предложих да провериш и нивата на Прогестерон.
Понякога при бременност, нивата  на прогестерон бързо падат и самата бременност не се развива, а тези нива са едно от условията за нормално протичане  на бременност ( ако са ниски или падат- бременността не се развива)
Не искам да те плаша, но е желателно да с наясно какво се случва и къде може да има риск.
Много често в начална бременност, нивата на ЧХГ търпят колебания, затова дори и да има малък шанс за бременност е добре да се проследят, все пак ЧХГ запова от 0 ( нула) дори от 0,5 - после става 1, 2, 4, 8. 16, 32 - т.е. удвоява се най-общо, на 2-3 дни
При късна О. има късно зачеване и ако не е ясно на кой ден точно е станало зачеване - шанс за бременност винаги има и при по-ниски нива на ЧХГ от очакваните.
Имплантацията започва - т.е. т.н. въси започват да проникват в МЛ на 7-ми ден след зачеване ... нито по-рано, нито по-късно, защото за да започне имплантацията, оплодената клетка трябва да е достигнала (в своето развитие) фазата за имплантация
- на тази картинка се виждат на 7/8 слабо и по-добре на 8/9 ден от зачеване
- ден на О. и ден на зачеване може да не съвпадат, защото Я. има живот до 24 часа след О.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 08:06 от denis©

# 22
Ти си в сивата зона - т.е. може да има, но може и да няма бременност ( нещо като 50:50).
ЧХГ започва да се синтезира, когато имплантацията едва-едва е започнала - когато т.н. въси са започнали да навлизат в МЛигавица - това подава сигнал на тялото да започне синтез на ЧХГ. Ако имплантацията е успешна, кол-вото на ЧХГ прогресивно нараства с развитието  на бременността. Ако по някаква причина, бременността не се развие - нивата се задържат и след това започват да падат.
Успоредно с нивата на Прогестерон, при бременност, нарастват и нивата на ЧХГ или ако има някакви колебания в нивата на ЧХГ в начална бременност ( т.е. около 10 -12 ден след зачеване) при високи нива на Прогестерон, може да се мисли за бременност - затова ти предложих да провериш и нивата на Прогестерон.
Понякога при бременност, нивата  на прогестерон бързо падат и самата бременност не се развива, а тези нива са едно от условията за нормално протичане  на бременност ( ако са ниски или падат- бременността не се развива)
Не искам да те плаша, но е желателно да с наясно какво се случва и къде може да има риск.
Много често в начална бременност, нивата на ЧХГ търпят колебания, затова дори и да има малък шанс за бременност е добре да се проследят, все пак ЧХГ запова от 0 ( нула) дори от 0,5 - после става 1, 2, 4, 8. 16, 32 - т.е. удвоява се най-общо, на 2-3 дни
При късна О. има късно зачеване и ако не е ясно на кой ден точно е станало зачеване - шанс за бременност винаги има и при по-ниски нива на ЧХГ от очакваните.
Имплантацията започва - т.е. т.н. въси започват да проникват в МЛ на 7-ми ден след зачеване ... нито по-рано, нито по-късно, защото за да започне имплантацията, оплодената клетка трябва да е достигнала (в своето развитие) фазата за имплантация
- на тази картинка се виждат на 7/8 слабо и по-добре на 8/9 ден от зачеване
- ден на О. и ден на зачеване може да не съвпадат, защото Я. има живот до 24 часа след О.
Благодаря ти Дени за изчерпателният отговор ! Понеделник ще пусна Чхг и прогестерона .. Даде ми надежда от вчера много се бях отчаяла .. 🫶🏻

# 23
Ваня, в другата група вече ти обяснихме, че за 10-12 ден след трансфер тази стойност е отрицателна. На 12-ти ден докторите очакват трицифрена стойност. Тук или става въпрос за биохимична ( може да е имало имплантация, но ЧХГ вече да е паднало или да си имала Овитрел, Хориомон, Прегнил и той още да се изчиства). Денис много изчерпателно ти е отговорила, но очевидно не знае, че това са стойности СЛЕД трансфер, а там има строго определени дни, овулацията е таймирана и няма как да има " късна овулация" или друга грешка (     освен ако не е грешка в лабораторията). Повтори го пак за всеки случай, но не очаквай чудеса. Казвам ти го като човек с три биохимични.

# 24
Здравейте,  момичета. Моя резултат след ЗЕТ инвитро на 15 ден ЧХГ е 309. При първото успешно инвитро и родено дете след 14 ден ЧХГ бе 1200. Нещо сега  вторият ми опит ми се вижда с нисък резултат, таа притеснениято ми е дали всичко е  наред  и нормално. Какво следва да направя ?

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 23:24 от Sunshine - 77

# 25
  • София/Севлиево
След 48 часа правиш нов тест...

Общи условия

Активация на акаунт