(3) Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 30 793
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Не знаем дали Апо не е подарявал цвете. Не знаем дали не е обичал Пенбе. Имат три деца. Не смятам и че Доа е най-важна в тази къща. Не случайно при повечето култури именно най-възрастната дама е на почит. Защото трябва да обедини всечки под този покрив.

# 451
Аз понеже гледам назад, когато Апо подари огромен букет червени рози на Алев, уж заради извинение, че Пинко с ревността си е оскърбила и обидила Алев, Пинко отиваше да се извини и ги видя. После каза на Нурсема, че цял живот не й е подарил и едно цвете. Апо нали беше казал, когато почна с Алев, че иска вече да живее за себе си, че бракът му е бил уреден. Да, родила е деца, но това може да е благодарност и уважение (а той няма дори уважение към нея), но не и любов между мъж и жена. Не виждам до момента Апо да се интересува от емоциите и чувствата на Пинко, само мълчи и всъщност се интересува от Алев, дали тя е обидена, а не дали Пинко е оскърбен. Даже вече каза на Алев, че я обича и после Алев пред Пембе каза, че ако той се разведе Алев ще стане господарка в дома й и ще се омъжи...а Апо пак седя и мълча, отвратително отношение от негова страна. Всъщност и поведението и смелостта на Алев са заради него, тя нищо не е направила.
Много интересен сериал, продължава да бъде интересен. Ако са развалили образа и на Мустафа, не знам... Sad
Аз харесвам Пембе за много неща, смятам че всъщността си е добър човек и иска да има голямо и обединено семейство. Но за жалост много пъти, око жената има само този фокус е много разочарована. И като са толкова народ се губи и индивидуалност там, ето Мустафа цял живот подценен, Доа трябва да е на първо място за мъжа си, а даже бременна слушаше пак майка си..коя жена ще се съгласи така. Но и коя жена на мястото на Пинко ще понесе мъжът й да прави такива жестове към друга, и виждаме че не са били само в главата й тези неща, а наистина се случва, колкото и Апо да отричаше. А Доа като майка в момента и по време на бременността трябва да се чувства добре, за да бъде добре и детето, а не Пембе да е по-важна от нея и по принцип за мъжа си трябва да бъде първо Доа. Фатих дразни много.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 10:05 от Tanya Valcheva

# 452
Колкото и да грешен Фацо чак да го отделя от детето не е права.Проблема ти е с Фацо не с детето.Не го е направила сама добре ,че се вразуми по тази тема поне.

# 453
Така е, аз сега виждам защо са се събрали пак, те нямаха край и нормална раздяла. Тя просто му хвърли документите, но нямаха разговор и истинско приключване, поне от едната страна без чувства и горчилка. А може и да имат после, още не са се развели .
Шакир паша го нямаше тази седмица и успях да изгледам всички епизоди назад от Великден на Шербета.

# 454
Става дума за семейство, което следва ислямския канон.
Скрит текст:
В исляма и майката, и съпругата са изключително важни, но тяхната роля и място в живота на един мюсюлманин са различни. Ако говорим за „по-важна“ в смисъла на йерархия на уважение и дълг, традиционното разбиране в исляма поставя майката на първо място.
Майката:

В много хадиси (изказвания на Пророка Мухаммад, мир нему), се подчертава значението на майката. Един известен хадис казва:

„Райят е под краката на майките.“ (Ахмад, ан-Насаи)

Когато един човек попитал Пророка кого трябва да уважава и обича най-много, той отговорил:

„Твоята майка.“
        „После кого?“
        „Твоята майка.“
        „После кого?“
        „Твоята майка.“
        „А след това?“
        „Твоя баща.“
        (Сахих ал-Бухари и Муслим)

Това показва, че дългът и уважението към майката е изключително голям.
Съпругата:

Съпругата също има огромна стойност в исляма. Мъжът е длъжен да се отнася с милост, уважение и доброта към нея.

В Корана се казва:

„...и създаде от вас съпруги, за да намерите спокойствие при тях. И стори между вас любов и милосърдие.“ (Сура Рум, 30:21)

Обобщение:

По отношение на дълг и уважение – майката е на първо място.

По отношение на партньорство, подкрепа и споделен живот – съпругата е незаменима.
Най-късият път за съгласие е взаимното уважение. Но не може Доа да е по-важна от майка му. Не може.

# 455
за това този сериал е толкова различен спрямо другите. За първи път гледам такъв сериал където се вижда различията в двете семейства. може сега да е скучен и леко тъп сценария , но все още ми е интересен.

# 456
Да, за мен е много смислен. И показва много неща за религиозните, които не съм знаела, не знам дали се преекспонира. Но ми е интересно как Къвълджъм като се появи на едно събитие с Омер, едни забрадени дами я одумваха. Тоест те са същите като нея, мислят се за повече и прави, нямат толерантност към различния, а те са вярващи и би трябвало да са по-смирени. Но ми харесва нейното приятелство с майката на Мохамед. Отделно Умут иска да пийне биричка, Нурсема се сви като охлюв в черупка само като чу думата. Той не е някакъв алкохолик все пак, но явно не може дори бонбони с ликьор. Много гадно чак такова ограничение в ума на човек да има. Аз също не пия почти алкохол, особено лятото в жегите и така на едно място н мюсюлманска страна на почти 50 градуса, като искаха да ми правят алкохолен коктейл бяха възхитени, че не пия. Ами то в жегата как се пие, но у нас зимата е студ и едно червено вино те сгрява, така че според мен религиозните догми имат повече историческа и географска обосновка.

Леман ми е много сладка, в началото мислих че е луда и зла, но всъщност цял живот е живяла самотен живот и е нормално да се влюби в първия, който й обърна внимание - Кайхан, макар той заради парите, пак е по-щастлива отколкото във фиктивен брак с Омер и сама с парите си. И е добричка, любовта прави човека по-добър. Ще е яко да имат дете с Кайхан 😅.

# 457
Ау, сакън. Метехан ще получи още един удар. Той горкия се притеснява че няма да има наследство, защото ще има братче. Остана и още едно братче и сестриче да има.

# 458
Тозе сериал започна да става омерпзителен. Може би най-правилното е да спра да го гледам.  Хубав уикенд!

# 459
Рейтингът е супер😘
Кой каквото ще да казва, но Шербета няма конкуренция. Уж щеше да се срине, да минат феновете му към Джейлян, Обаче - ЙОК, случи се обратното. Аз съм доволна от развитието на нещата. Сега има да гледаме сеира на Нурсема, Доа, Фатих , Ниляй и др. Съжалявам само за Мустафа.
 Обичам и Къвълджим и Омер и се надявам да имат щастлив живот.
Преди исках възмездие за постъпките на Пембе, пък сега ми е жал, че си отиде. Айде , иди ме разбери😀
Сега ми се ще тази убийца Ъшъл да я разкрият и ... да търка нарите в зандана.
Ама да ви обърна внимание за имената ОТНОВО.😘 Или използвайте собствените на актьора, или както са по сценарий.
Пея си аз, ама кой ли ме чува, както и да е.
 Спасението ми е да подминавам такива постове, нали🤗

# 460
  • Пловдив
Оф, защо така опростачиха Нурсема. Може би, защото тя ще скубе коси и вади очи на Ишил. Язък за Фираз, макар че Омер търпи Кавълджъм.

# 461
Няма конкуренция, ама друг път.
Шербета е тотал щета. И всички мислят така.
Далечен град е с рейтинг в небесата.
Дори и със сеир не могат да ме задържат.
Вече минах към ДГ.
Той рейтингът нека си е супер.
Няма лошо. А пък хубаво хич.
За мен това не е критерий, защото сериалът вече не става.

# 462
И мен ме яд, че направиха такава Нурсема. Много рязко стана, някак неправдоподобно. В Х четох, че бил ход на сценаристката - на фона на непоносимата Нурсема Ниляй да е по-приемлива. Феновете вече така не могат да търпят побутването напред на актрисата, която играе Нилай, че всякакви идеи измислят. Grinning
Вероятно Нурсема ще загуби Фираз този сезон и другия ще си го връща. Той я обича много, но тя вече не се търпи. Нека тя потича след него в новия сезон.
Фатих пак започва. Бащичко. Дога му казва правилни неща, но кой да слуша.

# 463
  • Пловдив
Изгледах Гений до момента, някак сходен със Семейство. Да, шантаво и нелогично на моменти, но с въображение. Тези ги гледам по навик и през пръсти.

# 464
Видяхте ли втория фраг.
Тая Берил ще убие Сомнез.
Боже само това на Къвлъджъм и трябваше в това нейно състояние с бебето.
Да видим далечния град как ще е втория сезон. Може тотално да се срине както беше в друга продукция на Синем.
Да има спад в рейта на Шербета но с тези цифри отива към 4 сезон си е само за похвала. Други сериали не могат да се похвалят с такива числа.

Общи условия

Активация на акаунт