Алев определено ми падна в очите с това, че търси Апо. Аз съм ок любовта да се търси на всяка възраст, и против уредените бракове, но Пембе какво е виновна? В случая не е вината само на Апо, а и на Алев, защото тя не само го търсеше, но тя нарочно започна да го провокира с това, че ще се жени, после пак го потъри да му обяснява как едва ли не я е излъгал, при все че те нищо не са преживели, но видиш ли я е подвел и тя сега от отчаяние се омъжва за Рюзгяр.
Пинко си го изкара на Доа, която няма вина, но разбирам и състоянието на Пинко, защото реално всичко започна с омешването на двете семейсва - религиозно и не релизионо. Доа с Фатих, оттам Къвълджъм с Омер, Кайхан с Леман, който й заложи всички пари, Умут с Нурсема и накрая Алев с Апо. И макар Къвълджъм и Омер, и Кайхан с Леман всъщност да са щастливи и могат да са успешни двойки, отстрани от нейна гледна точка си е загуба, и на ресурс, и на всичко. А за останалите нямам думи, Доа и Фатих само проблеми, не винаги провокирани от Пембе, а най-вече от Фатих, Умут не може да се грижи за семейство, те ги питат за дете.... , Апо се развежда, поне няма да прави Алев любовница. Макар че не знам какво става после, но явно тя му става такава, защото развод няма, но има дете от Алев.
За мен показва цялата несправедливост към жените в това общество. Да, не е справедливо и към Омер и Апо, които с а били оженени насила за жени, които не искат, но докато Омер дори без любима не е подвеждал Леман, но Апо е правил семейство с Пинко, и как можа да го изръси пред всички, той направо я съсипа.
Тези хора не са излезнали още от султанския период на развитие що се отнася до взаимоотношения. Доа изведнъж реши да гони Пембе от собствения й дом и да го играе новата жена на султана и главната там.. Алев дойде и тя с цялата си наглост. Подкрепям един мъж да се разведе и да търси любовта, но няма как да изгониш жената и майката на децата от дома им, това е нейният дом. Алев и Апо да си създадат нов свой дом. Доа също...