Стари или нови имена

• 2 194
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
За мен смисъла на заглавието на темата и посочените имена в първи пост нямат общо, примерите са за традиционни, класически имена.

Днес пак се зачетох  в яслата по рафта с обувки имената на тях, традиционни - български - Теодор, Никола, изненадващо за мен дори Стоян, Антон, Йордан...моят единия калпазан Иван...

При момичетата - Анна, Лилия, Райна, Деа, Изабела, Иванина.. ..

Ново име наскоро чух Алия от съчинените

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 19:58 от Щефи

# 31
То Алия не е много съчинено, имаше такава певица. Имам позната, която беше убедена, че така ще си кръсти детето, но май все още няма деца.

# 32
И в групата на дъщеря ми в градината се срещат класически имена. Христо, Найден, Ана.

# 33
Ами ние избрахме някое от тях Grinning

Не мога да си кръстя детето с някаква измишльотина. Предпочитам да звучи нормално.

# 34
Алия е арабско име.

# 35
С мъжа ми искахме да кръстим детето със старо българско име. И доста назад във вековете се върнахме - брат на Аспарух и последен владетел на Стара Велика Бългия - Баян.
Който и да ме попита как сме го кръстили, когато отговоря има два варианта: или 3 пъти ме питата Как? Ама с А или с О?
Или "Аааа, като Камелия" ?!? 🤨😒
Оказа се, че певицата Камелия така кръстила детето си.
В класа на големия ми син има едно момиченце - Демира. Когато го чух, се влюбих.

# 36
Демира мисля, че е по-скоро турско, но има и българи с него

# 37
Демир и Демира са турски, демир означава желязо.

# 38
  • Най-красивата страна
Има старо българско име Десимира.Означава ,която търси мир,,

Белозара
Беломир
Благослава
Веда
Верислав
Весняна
Витомир
Витослав
Влада
Ганна
Дарен
Даромир
Даромила

# 39
Старо име за мен са Пенка, Ганка, Стоянка. Новите са Амая, Агуая, Марая примерно.
Марая ми е много грозно.Мария е красиво име.За Амая и Агуая нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт