Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми) 3

• 12 611
  • 233
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
https://www.fosshub.com/qBittorrent.html
какви ключове? направо изтеглете за която операционна система ви трябва.
От дясната страна пише сигнатура/подпис и трябва да се изтегли и той. Направих го, но вчера не ми се занимаваше и не съм инсталирала. Така че още не знам как се процедира с този подпис.

# 121
Технически как се осребрява чек през банкомат? Баркод ли има не него?
Не може на банкомат, а само в клон на банката. В България трудно да се намери такава.
Не е вярно!!

Технически? Самата процедура по четене на чека не мога да обясня, но такива банкомати има- в Бг не знам защо няма, може би и култура на издаване на чекове е по- рядка. То и в чужбина е рядкост вече.
Та, вкарва се чекът в банкомата, чете го, показва  на  екрана дигитализацията му(като снимка), + обобщение на данните му, като текст отдолу- име на издател,сума ,дата...
После решаваш дали да го депозираш в сметка и коя.
Дефакто осребряване на чек на банкомат, няма, заради защитите от измама. Ако не идеш на гише на банката, издала чека, няма да го осребриш директно- пак заради защита срещу измами. Ако ида в моята си банка,  но с чек издаден от друга банка, пак няма да ми го осребрят веднага.
24 часа е в най- общия случай.

# 122
Скрит текст:
Технически как се осребрява чек през банкомат? Баркод ли има не него?
Не може на банкомат, а само в клон на банката. В България трудно да се намери такава.
Не е вярно!!

Технически? Самата процедура по четене на чека не мога да обясня, но такива банкомати има- в Бг не знам защо няма, може би и култура на издаване на чекове е по- рядка. То и в чужбина е рядкост вече.
Та, вкарва се чекът в банкомата, чете го, показва  на  екрана дигитализацията му(като снимка), + обобщение на данните му, като текст отдолу- име на издател,сума ,дата...
После решаваш дали да го депозираш в сметка и коя.
Дефакто осребряване на чек на банкомат, няма, заради защитите от измама. Ако не идеш на гише на банката, издала чека, няма да го осребриш директно- пак заради защита срещу измами. Ако ида в моята си банка,  но с чек издаден от друга банка, пак няма да ми го осребрят веднага.
24 часа е в най- общия случай.
Къде живееш ти? Все едно не си го писал ти, а си използвал AI, а той пък е някой недоразвит, който толкова и знае за България. Вярно е моето, ако говорим за България, а не някъде си. Скоро някой пита подобен въпрос в темата за банките и затова приех, че пита за България. Чекове знам да има само в САЩ и Великобритания, та не знам защо се учудваш, че няма в България. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 21:17 от ЧревоУгодник

# 123
Частта, дето пиша" и в чужбина  вече са рядкост", пропусна ли я?
Глупостите за AI ще ги пропусна- това е новата обида , заместваща "конспиратор си".
Чекове има, но ги направиха недостъпно скъпи, за да се откаже от тях народонаселението.
Щом deaf пита,  може пък, и да е виждал чек.

# 124
Частта, дето пиша" и в чужбина  вече са рядкост", пропусна ли я?
Глупостите за AI ще ги пропусна- това е новата обида , заместваща "конспиратор си".
Чекове има, но ги направиха недостъпно скъпи, за да се откаже от тях народонаселението.
Щом deaf пита,  може пък, и да е виждал чек.
Нищо не съм пропуснал и ме озадачи това, което удебелих в предишният си пост. Допълнението от теб е без значение.
Къде има чекове издадени от български банки? Кои банки ги издават? Къде се осребряват?

# 125
Повечето банки /големите/ в България спряха тази услуга. Нито издават, нито осребряват. Преди години се осребряваха повече чекове изадедни в  чужбина. Обслужваха се клиентите в съответен клон на банка. Процедурата отнемаше  до 40 дни, докато средствата постъпят по сметката на клиента. Това отказа хората.
И на мен ще ми е интересно, ако някой е открил банка в България, която продължава да  извършва този вид услуга. От любопитство.

# 126
С тия чекове ме върнахте в 80-те.
Тези някой помни ли ги?

Но цялата дискусия е офтопик в настоящата тема, включително моя пост. В интерес на истината тогава си бяха законно платежно средство. Външнотърговска банка също имаше аналогични, но валутата беше друга.

# 127
С коя програма най -лесно мога да добавя субтитри на видео клип? Ако е на и български ще бъде чудесно .
Дали има вариант автоматично да се генерират според говора или трябва да са написани предварително и как ще съвпаднат със самия говор?

# 128
Субтитри могат да се добавят като отделен текстови файл, където към самия текст има кодове за времето по което да излиза - секунди или брой кадри. Можеш да си ги напишеш на ръка.

Има програми които генерират текст по звук, но повечето са скъпи и не знам такава на български.

Евентуално при качване в YouTube може да се генерират автоматично субтитри, но не знам дали могат да се свалят след това.

# 129
Това е ,че не мога да преценя какво време да задам , а виждам ,че в фейсбук е пълно с клипове и текста върви според говора . Явно не е толкова сложно ,щом ги правят постоянно.

# 130
Може да се нагласи с проба - грешка. Не е сложно, ама съвсем на готово няма да стане.

# 131
Здравейте, надявам се да пиша в правилната тема.
Преди няколко дена си купих нов лаптоп - acer swift edge 16. При отворени 3-4 страници и се включва вентилатора и започва да охлажда. Доста дразнещ шум. Въпросът ми е - на какво може да се дължи?

# 132
вентилатора охлажда процесора. можете да видите от диспечера на задачите кое приложение натоварва процесора. А и въпрос непрекъснато ли се чува шума или след малко спира? ако спира възможно е при първоначално стартиране да се стартират и други приложения ( антивирусната да сканира....)

# 133
вентилатора охлажда процесора. можете да видите от диспечера на задачите кое приложение натоварва процесора. А и въпрос непрекъснато ли се чува шума или след малко спира? ако спира възможно е при първоначално стартиране да се стартират и други приложения ( антивирусната да сканира....)

Постоянно се чува. Ще проверя от диспечера, кое натоварва, но освен Хром друго няма инсталирано все още. При 32 ГБ RAM очаквах да работи безпроблемно.

Старият ми лаптоп го ползвам вече 8ма година, има моменти 15 страници са отворени, 5-6 приложения и ни веднъж не се е включвал вентилатора.

Дали е фабричен проблем нещо?

# 134
Проблемите с прегряването на процесора AMD Ryzen 7000 са отстранени с най-новия фърмуер

Проблемите с прегряването на AMD засягаха някои процесори AMD Ryzen 7000 и 7000X3D, но AMD и нейните партньори за дънни платки са отстранили проблема.
Обновете BIOS/EFI

Общи условия

Активация на акаунт