С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 730
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Янтра, аз съм напълно съгласна, че е чуждо семейство. Ама, я питай свекървите.

# 721
  • Пловдив
Янтра, аз съм напълно съгласна, че е чуждо семейство. Ама, я питай свекървите.
Тройна свекърва ще бъда. И да няма семейство някой от моите - след навършване на 24-25 са си отделни, да се оправят.
На 18 не са, хлапе изцяло.

# 722
Чуждо семейство е семейството на комшийката и колежката. Децата ни няма как да не са от нашето семейство, защото са станали пълнолетни, или са се оженили.

Но да, би трябвало да живеят в отделно домакинство и да се оправят сами в отношенията със своите партньори, както и да имат решаващата роля в отглеждането и възпитанието на своите деца.

За внуците важи същото - бабите и дядовците им са техните баби и дядовци, а не от чуждото семейство на съседското внуче Гошко.

Разбира се, някои не случват с читави членове на семейството, като почнеш от родители, та стигнеш до партньори и внуци, но какво да се прави, и лошите семейства са семейства.

# 723
  • София
Децата като създадат собствено семейство, вече са отделно семейство.

# 724
  • София
Децата като създадат собствено семейство, вече са отделно семейство.
И в разширеното им семейство са и родителите. За внуците бабите и дядовците са си от семейството.

# 725
  • София
А, не, не говоря за разширеното. Говоря за същинското.

# 726
Семейство, ама друго. Вчера гледах един филм, мамаша, всеки ден и се обажда синът,  тя решава да го прибере в къщи, добре че ерген. Мислих си за тази тема.  И се смях.  Не  е български патент мама да командва.
 Разминах се с това ,защото късно се ожени синът, вече години отделно, от училище, то доста години и свикнах. Представям си да му диктувам .  Не можах да си го представя.
 Няма да ме обиди,  но ако съм много нахална да повтарям и тропам - не знам, ще си прежали  възпитанието. Няма да стане на моята никога и не е ставало.
 А при баща му - дълги години слуша, докато един ден се обърна сам срещу, чу нещо дето мама му казала  и край. Не знам какво е било.

# 727
Да, отделно сеейство са , но  една фамилия.

# 728
Да,друго семейство е но не е "чуждо".Чуждо е семейството на приятелката или съседите.
Разбира  се не трябва да има намеса в отношенията и делата на  на новото,другото семейство.

# 729
  • София
Семейството е обич и грижа, не знам защо трябва да се приема като някаква диктатура. И порасналите деца като имат свое семейство не са чужди на семейството, от което произлизат. В България сме си близки със семействата и това е хубаво, ако всеки си има ясна територия. Няма да се изсипа един ден у сина ми и да му пренареждам шкафовете Simple Smile Но не очаквам като се ожени и да общуваме само на Коледа. С моите родители си се чувахме и виждахме непрекъснато.

# 730
С твоите се чувахте и виждахте,а със свекърите?

# 731
  • София
С твоите се чувахте и виждахте,а със свекърите?
Понеже съм разведена от много години не мисля, че е редно да ги обсъждам в подробности, но те самите бяха разведени и в друга държава. Синът им е общувал с тях, колкото и когато той е счел за нужно, съобразявала съм се с неговите решения кога и колко да се общува с родителите му, а и как.
Казах, че аз лично се чувах с моите родители, и сега се чувам с баща ми, с майка ми не, защото почина. Т.е. човек може да си е отделен, голям, но като си е близък с родителите да си общува и с тях без да му дават наклон непременно.

# 732
... ако всеки си има ясна територия. Няма да се изсипа един ден у сина ми и да му пренареждам шкафовете Simple Smile.

Е, то това е драмата, че ясна територия няма. Някои свекърви считат, че каквото е на синът им, значи е и тяхно. И "пренареждането на шкафовете" е показателно за опита за намеса в живота на порасналото дете, и не само на него. Точно от това са и оплакванията в темата.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 17:11 от alex_jp

# 733
Дразнещото не е пренареждане на шкафове, а (опитите за) пренареждане на приоритети и житейски решения.
Иначе свекървите вече не пренареждат шкафове. И правилно, защото не е тяхно задължение. За шкафовете могат да намират кусури, за да унижат снахата.

# 734
  • София
Семейството е
Скрит текст:
обич и грижа, не знам защо трябва да се приема като някаква диктатура. И порасналите деца като имат свое семейство не са чужди на семейството, от което произлизат. В България сме си близки със семействата и това е хубаво, ако всеки си има ясна територия. Няма да се изсипа един ден у сина ми и да му пренареждам шкафовете Simple Smile Но не очаквам като се ожени и да общуваме само на Коледа. С моите родители си се чувахме и виждахме непрекъснато.
За всеки е различно. Нека всеки да действа според собствените си разбирания. Това, че А е близък с разширеното семейство по никакъв начин не касае Б и не го задължава с нищо.

Общи условия

Активация на акаунт