С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 25 318
  • 758
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Ами още по-идеална си, според моите представи. Ако се виждаме и 5 пъти годишно, направо златна (имам предвид мен, за внуци и син - както се разберете). За съжаление, няма как да си ми свекърва, хахах.
Значи на моя рожден ден ще ги каня за сбирка, за рождения ден на Благоверния, за неговия имен ден (голям имен ден е, празнува се), и да речем още 3-4 пъти. Мисля да се виждаме около по веднъж на 6 седмици. Може и на заведение.

Тогава снахата иска активна и помагаща свекърва. Не знам защо господ не ги събира   с еднакви възгледи,  ами ги противопоставя в исканията.
Ако иска помощ - има си мъж, да се оправят. Не с мен прави деца, нито ме пита дали и колко да има, нали?

# 751
  • София
Ами още по-идеална си, според моите представи. Ако се виждаме и 5 пъти годишно, направо златна (имам предвид мен, за внуци и син - както се разберете). За съжаление, няма как да си ми свекърва, хахах.
И според моите.

# 752
Малко ми е трудно да разбера нежеланието да се гледат внуци и да се виждат само няколко пъти в годината. Аз имам толкова мили спомени от моята баба и много си я обичам, макар че вече не е сред живите. Не знам какво по-важно има от това, ама всеки с приоритетите си

# 753
  • Пловдив
Малко ми е трудно да разбера нежеланието да се гледат внуци и да се виждат само няколко пъти в годината. Аз имам толкова мили спомени от моята баба и много си я обичам, макар че вече не е сред живите. Не знам какво по-важно има от това, ама всеки с приоритетите си
Да. Точно така. Аз съм отгледала три деца, точно колкото съм решила и искала да имам, не проявявам желание да отглеждам повече. Да се видя с внуците, да изведа на разходка - да, да отглеждам за месеци - не.

# 754
  • София
Най-важната работа е на родителите (двамата) да си гледат децата. Не е работа на бабите да им ги гледат (при двама родители имам предвид).

# 755
  • Варна
Че какво неясно има, ми всичко с времето си  - днес младите не бързат да раждат по някакви причини, докато дойде ред, бабите са доста баби вече, че да поемат отговорност. Ако ли пък младите родят в по-ранна възраст, уви, бабите в днешно време работят и си имат нужда от почивка.
И това обективно, извън, модерната мантра, че всеки човек  е сам за себе си, "аз" е на първо място.

# 756
И аз имам прекрасни спомени от моите баба и дядо,но тя беше пенсионирана учителка т.е. пенсионирала се е на 50 год.
Сегашните баби и дядовци се пенсионират на 65 и работят още ако могат.
Да се помогне по няколко часа -да,но да се гледат деца изцяло като едно време,рядко е възможно.

# 757
  • Пловдив
Че аз ще стана на 50 след 5 години, и ще имам още 15 до пенсиониране.

# 758

Общи условия

Активация на акаунт