С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 754
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Семейството е
Скрит текст:
обич и грижа, не знам защо трябва да се приема като някаква диктатура. И порасналите деца като имат свое семейство не са чужди на семейството, от което произлизат. В България сме си близки със семействата и това е хубаво, ако всеки си има ясна територия. Няма да се изсипа един ден у сина ми и да му пренареждам шкафовете Simple Smile Но не очаквам като се ожени и да общуваме само на Коледа. С моите родители си се чувахме и виждахме непрекъснато.
За всеки е различно. Нека всеки да действа според собствените си разбирания. Това, че А е близък с разширеното семейство по никакъв начин не касае Б и не го задължава с нищо.
Именно. Всеки си има свои отношения със семейството, от което произлиза и също никой не може да му се бърка в тях. Исках да кажа, че може човек и да си е близък с родителите, и това да не означава, че му казват какво да прави. Може и да не е близък, но пак да му диктуват в редките си контакти, и това съм го виждала. Истината е, че събереш ли се с непорасъл човек все някой ще му казва какво да прави и то няма смисъл.

# 736
  • София
Семейството е
Скрит текст:
обич и грижа, не знам защо трябва да се приема като някаква диктатура. И порасналите деца като имат свое семейство не са чужди на семейството, от което произлизат. В България сме си близки със семействата и това е хубаво, ако всеки си има ясна територия. Няма да се изсипа един ден у сина ми и да му пренареждам шкафовете Simple Smile Но не очаквам като се ожени и да общуваме само на Коледа. С моите родители си се чувахме и виждахме непрекъснато.
За всеки е различно. Нека всеки да действа според собствените си разбирания. Това, че А е близък с разширеното семейство по никакъв начин не касае Б и не го задължава с нищо.
Именно. Всеки си има свои отношения със семейството, от което произлиза и също никой не може да му се бърка в тях. Исках да кажа, че може човек и да си е близък с родителите, и това да не означава, че му казват какво да прави. Може и да не е близък, но пак да му диктуват в редките си контакти, и това съм го виждала. Истината е, че събереш ли се с непорасъл човек все някой ще му казва какво да прави и то няма смисъл.
Но темата не е за отношенията между снахата и нейната майка, а за отношенията между снахата и чуждата майка.

# 737
  • София

Но темата не е за отношенията между снахата и нейната майка, а за отношенията между снахата и чуждата майка.
Нали по тази тема пиша. Синът може да си е близък с майка си и това не означава, че тя ще му диктува нещо. Дадох пример със себе си, защото също съм човек, макар да не съм син. Майка съм на син, голям е сравнително, близки сме си, сигурно ще си бъдем и в бъдеще, което не означава, че имам и най-малко намерение да му се меся в личния живот, камо ли в семейния.

# 738
Моето наблюдение, е че майките на момичета (не всички, разбира се), са много по-малко напористи по отношение на младото семейство и много по-малко си позволяват намеса, от колкото мъжките майки. За тънките интрижки и вменяването на вина на синовете изобщо няма да отварям дума.

# 739
  • София
Моето наблюдение, е че майките на момичета (не всички, разбира се), са много по-малко напористи по отношение на младото семейство и много по-малко си позволяват намеса, от колкото мъжките майки. За тънките интрижки и вменяването на вина на синовете изобщо няма да отварям дума.
Не мисля, до човека е. Не случайно има толкова вицове за тъщи.

# 740

Дали?

# 741
KAG, да, на този етап. Тъщите повече си държат езика зад зъбите пред зетя, за да не избяга и внуците да останат без баща 24/7.
Но... аз ще бъда само тъща. Решила съм да се държа като свекърва към зетя (така де, еманципация) - водя си записки от темите и след време ще ги ползвам с голям кеф.

Например днес записах, че трябва да му проверявам подредбата на шкафовете и че зетят и дъщерятя "имат само решаваща роля в отглеждането и възпитанието на своите деца". Това определение "решаваща" не значи единствена роля, така добре ми развързва ръцете и езика да се меся във всичко свързано с (дай боже) бъдещите ми внуци. Smiling Imp Разбира се за негово (на зетя) добро, защото аз имам повече опит в отглеждането (това е от предните теми).

# 742
Хаха, тъщите могат да са вредни за младото семейство, не по-малко от свекървите. Въпрос на гледна точка. Просто обикновено намесата е през дъщерята, а не през зетя. И нали е мама, за момичето изглежда различно.
Иначе идеалната свекърва е починалата, ако не поне да е няма. Доста потребителки се дразнят даже на съществуването и, не е да не сме го чели. Дори и да си говори само със сина и внуците, пак  е повод за дразнене.

# 743
  • София
Не е починала идеалната свекърва, защото това би значело тъга и страдание за човека, когото обичаш и си избрал.

# 744
Ако си човек, който е свикнал да се меси и налага, няма значение тъща или свекърва си. По моите наблюдения тъщите могат да са много вредни и да разрушат младото семейство, толкова успешно като свекървите.

# 745
  • Пловдив
От сега да се знае - аз ще съм незаинтересована свекърва. Хич не ща да подреждам шкафчета, да чистя и да се занимавам с други. Аз ще си миткам, ще ходя по гости, ще пия вино (тук може и ракия, и уиски, и узо, и други питиета в зависимост от ситуацията, точния вид на алкохола подлежи на обмисляне, пиенето му не подлежи на обмисляне) и ще си ходя на ски и опера. Хич няма да се занимавам със снахите и семействата на синовете. Ако това е лоша свекърва - лоша ще съм. Дистанцирана. Възпитано дистанцирана.

# 746
Идеална си. Де да бяха повечето свекърви като теб...

# 747
  • Пловдив
Идеална си. Де да бяха повечето свекърви като теб...
Ама аз и внуци няма да гледам. От време на време и нарядко и ако на мен ми е удобно. Щото примерно уикенда аз имам среща с аверките за винен полуден, снахата ако иска детегледане трябва да се заяви преди да е организиран винения ден. И евентуално може и да гледам. Или с дядо Благоверен сме решили да отскочим до Одрин за кулинарен туризъм (ходим да ядем дроб по одрински).

# 748
Тогава снахата иска активна и помагаща свекърва. Не знам защо господ не ги събира   с еднакви възгледи,  ами ги противопоставя в исканията.
 И аз съм приела да съм зла  и незаинтересована, отколкото да се обаждам.
 Но моите ас ви връстници на някои, отиват към 50, до кога ? Като онзи виц, трагедия  изгониха детето навръх рождения му ден,  едва стана на 50.

# 749
Ами още по-идеална си, според моите представи. Ако се виждаме и 5 пъти годишно, направо златна (имам предвид мен, за внуци и син - както се разберете). За съжаление, няма как да си ми свекърва, хахах.

Общи условия

Активация на акаунт