С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 924
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Едно време момичетата са отивали в дома на свекървата в ранна възраст и така горе-долу тя е ставала майка. Свекървата е учила на всичко момичето.
Сега, Cuckoo, повечето не отиваме в дома на свекървата. Имаме собствен дом, омъжваме се на съвсем различна възраст, със собствени доходи. В този ред на мисли свекървата се превръща в една далечна роднина и дори да поддържаме добри отношения с нея, тя няма как да замести собствената майка. Когато роди една жена думата й трябва да е закон, каквото тя иска и който тя иска. Мъжа, когато роди, тогава ще може да има претенции.

# 241
А каква е причината да не иска мъжа си до себе си? Защо да не използват този момент за семейни емоции, оставащи за цял живот? Защо не е скъсала пъпната връв с майка си и трябва мама да я дондури. А мъжът да спи на дивана, пък след няколко години олеле, къде сбърках.

# 242
Боряна,пак не четеш с разбиране и четеш избирателно. Говорим,ако трябва да избира снахата,че е нормално да избере майка си. Каква пъпна връв,какви 5лв? Стига извърта както ти е удобно. Къде прочете за мъж,който ще спи на дивана. Разбери,че свекървата няма как да е първи избор. Това е. Питах ви свекървите с какво ще помагате 10 дена ама мълчите. Защо?

# 243
  • Варна
Ох бе, хора, стига с тая пъпна връв, ега ти отвратителния израз...

# 244
Аз ли не чета, Карина, или ти? Къде видя да пиша за свекървата, че трябва да спи при младите и да помага? Ама да ми посочиш точно, ако обичаш. Но при нормално раждане или секция, които са без екстремни проблеми, майката и таткото трябва да се справят сами. И нейната майка не и трябва да е трето колело в семейството. Доста примери на разбити семейства има и по двете линии, и тъща и свекърва нямат място в семейството.
И за каква точно помощ иде на въпрос- всички ползваме памперси, перални, има готови храни и места за поръчка, надали в първите дни ще правят ремонт, ще чистят основно и ще готвят петстепенно меню. Има време и да си почиват и спят, било двамата с бебето, било на смени. На нас даже и време за разходки ни остана.

# 245
  • Варна
Аз също не разбирам какво толкова има да се помага. Не ми е помагал никой освен таткото, хем след секцио бях.

# 246
Аз ли не чета, Карина, или ти? Къде видя да пиша за свекървата, че трябва да спи при младите и да помага? Ама да ми посочиш точно, ако обичаш. Но при нормално раждане или секция, които са без екстремни проблеми, майката и таткото трябва да се справят сами. И нейната майка не и трябва да е трето колело в семейството. Доста примери на разбити семейства има и по двете линии, и тъща и свекърва нямат място в семейството.
И за каква точно помощ иде на въпрос- всички ползваме памперси, перални, има готови храни и места за поръчка, надали в първите дни ще правят ремонт, ще чистят основно и ще готвят петстепенно меню. Има време и да си почиват и спят, било двамата с бебето, било на смени. На нас даже и време за разходки ни остана.

Офф,значи като мъжа иска майка си,и той не знае за какво-няма проблем. Ама жената като поиска своята се почва-да скъсала пъпната връв(HighSpeed сори за израза ама е цитат от Боряна),ама мъжа щял да спи на дивана и после ставало едиси си какво.
Аз обяснявам,че снахата,ако има нужда от помощ,ще помоли майка си. И е най-нормалното нещо. Кое не разбра? Ти кой видя да пише,че мъжа ще спи на дивана? Къде го прочете? Айде без двойния аршин,много моля! И не си ги измисляй.
И за пореден път да попитам- с какво конкретно ще помагат свекървите,дето толкова се натискат?

# 247
  • Другата България
Всъщност, Боряна пита защо ако жената има нужда от помощ ще търси майка си, а няма да разчита на мъжа си.
Свекървата няма нищо общо в случая.

# 248
Двойния аршин е различното отношение към майката и свекървата. Тук сякаш всички имате само момичета. Ако човек има нужда от помощ тя е добре дошла и от двете страни. А ако няма нужда и двете майки са излишни. И да има и отвратителни свекърви, има и такива тъщи, колкото и да не ви се вярва.
И когато нямаш нужда от помощ, а от мама до теб, просто защото е твоята майка, а ти си вече на 30 и с две деца, какъв е израза? Дайте го за да го използвам.

# 249
Римона още сега е решила, че иска помощ от майка си. Къде е написала, че ще се справят сами с таткото.
И се чуди как свекърва и да не идва, ако може и месец. Тук проблемът е, че майка и ще стои с дни, а на свекървата ще и е забранено да види внучето. Затова се притеснява.

# 250
  • София
Римона, мъжът ти ще си вземе ли двете седмици, които му се полагат след раждането?

Боряна, защо помощта трябва да е добре дошла и от двете страни за един и същи човек? Нормално е снахата да предпочита своята майка, както и зетят да предпочита неговата.

# 251
Само, че майката на Римона няма да спи у тях. И ако идва, ще е докато мъжът и е на работа. А свекървата се е нагласила за 10 дни пълен пансион. Е това е разликата. И не знам, наистина защо изопачавате нещата, жената ясно го написа.
Ако свекървата дойде сутринта и си тръгне след обяд, едва ли Римона ще има против. Но е съвсем разбираемо да не я иска за 10 дни, нали?

# 252
Боряна,момче имам,дано съм жива и свекърва да стана. Ама ти гарантирам,че няма да наблюдавам снаха ми докато кърми,да им се навра в къщата за 10дни уж да им помагам,и хич няма да се сърдя,ако снаха ми потърси майка си за помощ. Еми тя и е майка,аз колкото и добра свекърва да съм(дано),майка няма да й стана. Ако нещо им потрябвам,ще се отзова,ама не и такива натяганки,с дни пребощуванки и подобни.

# 253
Римона, мъжът ти ще си вземе ли двете седмици, които му се полагат след раждането?

Боряна, защо помощта трябва да е добре дошла и от двете страни за един и същи човек? Нормално е снахата да предпочита своята майка, както и зетят да предпочита неговата.
Да, ама на зетя не му се позволява даже да се похвали с бебето пред майка си. Свекървата не е желана и да го види бебето, какво остава да помогне. И да сготви не може, не знае колко големи сарми да направи.

# 254
Алекс, Не се е нагласила. Ако и кажат за ден, жената ще се съобрази.
Минали неща в новата ситуация не се предполагат.
Нали я бяха изолирали? И приключиха гостуванките.

Общи условия

Активация на акаунт