С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 915
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
и моята свкърва полудя като се роди дъщеря ми Simple Smile и тя искаше да играе с новородено, и всякакви други абсурди, примерно беше зима и бебето спеше завито и покрито в количката.... не можела да я гледа как рита. Или като имаше слънце или вятър искаше все да дръпне сенника на количката да му видела очичките, а то спеше по цял ден
И какво точно ще си играе с новородено е интересно, добре че мъжът ти е бил на твоя страна☺

# 391
  • София
И какво точно ще си играе с новородено е интересно, добре че мъжът ти е бил на твоя страна☺

9 месеца си се таралянкала, за да го извадиш на бял свят и после ще му трепериш цял живот, за да може свека да го дърпа и щипе
Найс

# 392
Найс, Кеч. Ако знаеш на какви още абсурди можеш да бъдеш свидетел... И това от жени, отгледали дете.

# 393
Дали е по-често срещано инфантилното поведение на мъжките майки спрямо внуците си, и не само, или това е статистика само в моята глава?

# 394
Какво е "инфантилно поведение спрямо внуците"?

# 395
  • Варна
Само в твоята е -  мъжките майки често са и женски. Ама са си полуидиоти и в двата случая, немалко щерки четем как се смразяват с майките си.

# 396
  • София
Не съм съгласна, много често дори в наши дни момченцата се третират от майките си като чупливо съкровище, пък момичетата - ще се оправят някак.

Alex, досега само съм хвърляла поглед на темата спорадично, но вече виждам, че е колоритна и персонажите от историите, съответно.

# 397
  • София
Не съм съгласна, много често дори в наши дни момченцата се третират от майките си като чупливо съкровище, пък момичетата - ще се оправят някак.

Скрит текст:
Alex, досега само съм хвърляла поглед на темата спорадично, но вече виждам, че е колоритна и персонажите от историите, съответно.

Това не е само при майките, обаче. Ако знаеш колко снахи са писали в темата нещо в стил " Ауууу, горкото ми мъжле, то най-доброто, пък тормозено от мама, аз трябва да го спася". Точно като чупливо съкровище. Ето и последният случай. Горкият, добър мъж, който не смее да каже "не" на лошата си и страшна майка. Масово е това.

# 398
  • София
Милена, съгласна съм напълно, че масово не искат да погледнат истината в очите, а тя е, че ако мъжът е на място и е категоричен, няма да ги има тия проблеми. И темата щеше да е полупразна.

# 399
  • София
Милена, съгласна съм напълно, че масово не искат да погледнат истината в очите, а тя е, че ако мъжът е на място и е категоричен, няма да ги има тия проблеми. И темата щеше да е полупразна.
Точно.

# 400
За някои от нещата, от които и гостуването, да, мъжът е фактор, обаче при други - за това, че те прекъсва докато говориш/намира кусури за някакви неща непрекъснато/дава непоискани съвети или мнение/налага си нейното мнение при разговор, то си е просто до характер на съответната свекърва.
Дори да я видиш един път в годината, ако тези неща в нея те дразнят, то не виждам сина с какво ще я коригира те първа - 60+ годишна жена.

# 401
Само, че това е заложено във възпитанието още от деца. Каквото каже мама, това е правилно и не подлежи на коментар. Важи и за двата пола. Все пак, най-честото пожелание към децата е да са послушни, да слушат мама и тате. Е, какви възрастни да пораснат? Да не говорим за честата манипулация, мама да вдига кръвно, щом не става на нейната.
А в случая на Римона, явно се справят полека лека, щом са стигнали до там, майка му да идва, само когато той си е у дома. Това е чудесно, ще се справят и по натам.
Римона, не можеш да промениш възрастен човек, разбира се. Намаляват контактите и толкова.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 17:12 от alex_jp

# 402
  • София
Възрастен не може да се промени, да, но можеш да промениш неговото влияние върху твоя живот. Намаляването на контактите е добър вариант.

# 403
Само и единствено, ако не го виждаш толкова често/ограничиш гостуванията, иначе не виждам как. И да, както горе се написа, много майки манипулират с кръвно или преиграват доста, в зависимост от това какво целят да постигнат.

# 404
  • София
Само и единствено, ако не го виждаш толкова често/ограничиш гостуванията, иначе не виждам как.
Скрит текст:
И да, както горе се написа, много майки манипулират с кръвно или преиграват доста, в зависимост от това какво целят да постигнат.
Ами да, точно. Ти решаваш с кого, кога и къде да се виждаш. От теб зависи.

А театъра с кръвното свекърът ми го игра буквално, когато разбра, че няма да живеем при него. Мъжът ми избра да не се връзва.

Общи условия

Активация на акаунт