Отговори
# 225
За нехаресването на Моника основна заслуга има слабата игра на актрисата. Иначе мисля, че тя (М.) също е замислена като силен женски образ, макар и леко мрънкаща. Реално тя премина през много - мъжа ѝ уби брат ѝ, отвлякоха детето ѝ, същото дете после уби човек, загуби друго дете при раждане, пострада в някаква училищна свада... Сигурно пропускам нещо.

# 226
Точно така! Не харесваме играта на актрисата, а не образа! Образът си е силен и именно затова ни е яд, че тя го опропастява, макар в един момент да си принуден да й свикнеш. Аз в началото не усещах и химията им с Кейси.

Май и индианката от 1923 е също така несимпатична на масовката. Но няма как да сме доволни на 100% от каста. Опитвам да гледам в реалистичния смисъл на актьорите, които не ми допадат..

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 23:39 от 50 Shades of Purple

# 227
И аз я намирам за слаба актриса, с една и съща физиономия премина през всички сцени. Иначе образът наистина предполага много пластове, ама... не би.

# 228
  • Сред мелниците
След Йелоустоун няма начин да харесам друго, толкова много.  Дори 1923 с абсолютно ненужните отвратни  садо/мазо изцепки не успя да свали личния ми рейтинг на Шеридън. Този гений.

Препоръчайте ми как да продължа с филмите му.

# 229
На първо място трябва да се абстрахираш, защото всеки друг и сам по себе си сериал е много различен от Вселената Yellowstone. Обединяващото са силните и присъствени образи, но и натурализмът, който те е отвратил, винаги го има в някаква степен и също е водещо средство за въздействие.. Така че може би Mayor of Kingstown няма да е за теб, но навсякъде има това, което ти наричаш "изцепки" и намираш за излишно, та нямаше ли предостатъчно и в Yellowstone, и в 1883?! За мен е незименна част от почерка на Шеридън. Но разгледай и си харесай, пробвай.. всички са хубави и стойностни и чакам продълженията. А ако това е била първа среща, погледни и игралните филми.

# 230
  • Countryside
Изгледах всичко от Йелоустоун вселената: 1883, 1923 и Йелоустоун, като последния сезон на Йелоустоун също силен, но без Кевин Костнър не е същото. И някак само дават някакъв русоляв мъж как го препаткаха... изобщо брутални сериали, уникален каст, страхотна актьорска игра, страхотна природа и пейзажи, изобщо Шеридън е гений, пресъздава суровата действителност, който не се справя няма да оцелее и това е. На мен някои неща от сериалите определено ми дойдоха в повече. Но това е живота, преглъщаш някак си и продължаваш. За мен беше излишно след толкова перипетии да убият Алекс така в 1923. Не схванах изобщо историята с индиянката Теона, очаквах някак да се присъедини към Дътън, но не, просто две отделни сюжетни линии. Брутални са били тези индиански училища обаче. И няма не искам и на никой не му дреме колко деца излизат оттам живи. И всичките, които са оцелели все пак, са били осакатени психически, а някои може би и физически дори. Отврат.

Радвам се, че ще има продължения, Шеридън да не е луд да изтърве нишата. За Бет и Рип не знам какво ще им измислят като сюжет, малко се изчерпаха като че ли. Надявам се, обаче,  да направи сериал между 1883 и 1923, иска ми се да гледам Спенсър, а и сериал за след 1923 до Джон Дътън трети, също би ми било интересно.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 13:49 от Г-жа Букет

# 231
Не схванах изобщо историята с индиянката Теона, очаквах някак да се присъедини към Дътън, но не, просто две отделни сюжетни линии.
Теона вероятно е прабаба на Томас Рейнуотър или някаква прароднина, родоначалник на племето Брокън Рок. Но и да се окаже, че не е, просто още един женски образ и съдба от онази епоха. Аз обаче очаквам тази индианска линия да се доразвие.

# 232
  • русе
Здравейте, изгледах сериала Йелоустоун по нова. Тук разбрах, че има 5 сезон без Кевин Костнър. Къде мога да го гледам?
Благодаря!

# 233
Кевин Костнър участва и в 5.сезон до 8.епизод вкл. Не знам и не съм търсила къде може да се гледа извън SkyShowtime, но вероятно го има някъде и свободно.. Ама Нова не би ли трябвало да го завършат?! Сигурно просто нямате търпение..

# 234
  • гр.София
По Нова спря на сезон 4, епизод 10. Не знам това ли е края на сезона?

# 235
  • София
Знаех си, че от НОВА не са купили сезон 5, защото е още пресен и скъп. Тъпаци.

Сезон 5 е финалния за сериала и е общо 14 епизода, като Кевин Костнър играе до финала на епизод 8.

Щом питате явно не можете да сваляте от торенти, защото сезона го има в Замунда, Зелка и Арена.
Има го легално в стрийминг платофрмата СкайШоутайм, но ще трябва да заплатите някаква сума. Не знам колко е сега таксата. От 3 до 6 евро трябва да е. Нещо такова. Като изгледате сезона не сте длъжни всеки месец да си подновявате абонамента.
https://www.skyshowtime.com/watch/home

А ето ви го тук сезон 5, напълно безплатно и преведен разбира се. Дори не е нужно да се регистрирате, за да гледате.
https://filmizip.com/seriali/2793-yellowstone-season-5.html

# 236
  • Сред мелниците
На първо място трябва да се абстрахираш, защото всеки друг и сам по себе си сериал е много различен от Вселената Yellowstone. Обединяващото са силните и присъствени образи, но и натурализмът, който те е отвратил, винаги го има в някаква степен и също е водещо средство за въздействие.. Така че може би Mayor of Kingstown няма да е за теб, но навсякъде има това, което ти наричаш "изцепки" и намираш за излишно, та нямаше ли предостатъчно и в Yellowstone, и в 1883?! За мен е незименна част от почерка на Шеридън. Но разгледай и си харесай, пробвай.. всички са хубави и стойностни и чакам продълженията. А ако това е била първа среща, погледни и игралните филми.
Благодаря!
Брутални сцени имаше във всички части от Yellowstone. Макар и натоварващи,  те бяха част от цялостната атмосфера и фактически развиваха идея или образ.
За 1923 , садо сцените бяха като кръпка. С нищо не допринесоха да се отвратя от героя. Отвратих се от идеята. Изобщо в 1923 нивото беше на пъти по-ниско от предните. Малко като случайно събран куп от неща. В цялата неразбория не усетих нишката. Слаби образи на неясни герои.
Индианката също беше пълен провал. Толкоз пък да не са намерили някой по-подходящ! Нещо като рекламите за бельо с доста пълни модели. Но там, идеята е чудесна, а тук не я схванах.
Всичко това е само и единствено сравнено с шедьовъра Yellowstone и 1886.
На всеки друг фон 1923 е много добър.

# 237
Знаех си, че от НОВА не са купили сезон 5, защото е още пресен и скъп. Тъпаци.
Голяма излагация. Защо въобще са се захванали с излъчването, щом не им е по силите да довършат.

За 1923 , садо сцените бяха като кръпка. С нищо не допринесоха да се отвратя от героя. Отвратих се от идеята. Изобщо в 1923 нивото беше на пъти по-ниско от предните. Малко като случайно събран куп от неща. В цялата неразбория не усетих нишката. Слаби образи на неясни герои.
По-назад сме писали мненията си защо са представени И тези жени, не ми е целта да Ви убеждавам в обратното, но ако желаете, прочетете защо "неразборията" за Вас е логична за някои от нас. А и едва ли самият Шеридън би си позволил да разчита на "случайно събран куп от неща", макар да има уклон към самозабравяне, но то е по-скоро перчене и му отива все още.

# 238
Нетфликс също има до С4 вкл. на Йелоустоун, така че не сърдете толкова много на Нова. Кой знае колко пари им искат за последния сезон! Пък и нали има къде да се гледа финала на сериала официално и в България!?

Има си кусурите "1923", но като чуя саундтрака и гласа на Елза, настръхвам и се абстрахирам от кусурите.Simple Smile

ПП Като стана въпрос на бруталността и натурализма на сцените, отново се сетих за Wind River, след който няколко дни се чувствах сякаш съм се блъснала в стена. Понякога си мисля дали Шеридан не е убедил Келси Асбил да заснемат онази гадна сцена с обещанието да ѝ осигури работа за няколко години напред.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 22:12 от Блу

# 239
Тъкмо изгледах последната серия на 5ти сезон. И аз го гледах по Нова и останах разочарована, че го спряха така. След смъртта на Джон сериала загуби есенцията си и признавам си, че дирекно изгледах финала. Също си признавам, че си поплаках... Не бях фен на уестърните, но Йелоустоун ме докосна дълбоко.

Продължавам с 1886.

Общи условия

Активация на акаунт