Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 108
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Marmoleta при теб е нормално да се подготвиш по-рано, защото често близнаците се раждат по-рано.  Иначе при първескините с едно бебе в повечето случаи се раждат около или след термина. Аз не съм с близнаци, но след първите родени бебета от нашата тема се стреснах малко и накупих всичко. Може да не са подготвени нещата в багажа, но поне ги имам. А и имам приятелка, която изкара лека първа бременност, а роди първото си дете в средата на 8-ми месец. Затова е добре да сме подготвени.

# 46
Здравейте, в 35 и 5дни съм ,днес на два пъти ме наболява като преди цикъл ,до сега не се е случвало. Струва ли ви се нормално,дали са контракции? 😅

# 47
Какво точно усещаш? Контракциите са болки със стягане в корема и кръста. Аз понякога имам подготвителни контракции, рядко с болки. Минават, като взема магнезий и но шпа. Днес обаче за първи път усещам цял ден пробождания ниско долу. Утре съм на лекар. В 35г.с+ 3 дни съм.

# 48
Биби, как хълца бебето тези дни Simple Smile при мен после няколко дена си я усещах долу и днес пак хълца горе, чак корема ми подскача където е главичката явно. Вече съм 36+, чак съм учудена, че още се върти🍀
Някой да се е интересувал и астрологично за бебчетата?💐

# 49
Какво точно усещаш? Контракциите са болки със стягане в корема и кръста. Аз понякога имам подготвителни контракции, рядко с болки. Минават, като взема магнезий и но шпа. Днес обаче за първи път усещам цял ден пробождания ниско долу. Утре съм на лекар. В 35г.с+ 3 дни съм.

Не бих казала точно стягане, по-скоро напрежение ,сякаш всеки момент ще ми дойде. Не е придружено от обичайното стягане /бракстън хикс/.

# 50
Това наболяване като преди цикъл са менструални болки,вид подготвителни контракции.И аз ги имам и като пия но-шпа ми минават Simple Smile

# 51
Вчера го усетих да хълца долу. От две вечери се събуждам от остра болка в реброто, сякаш ме рита там. Като пипна мястото и сякаш спира. Ежедневно усещам големи издутини по корема, горе между ребрата и вече не мога да преценя кое е глава и кое е дупе Smiley Явно има място и достатъчно води да се върти още. Утре съм на лекар и ще видим.
Нашите деца са Водолей и Риби. Сега ще видим бебето каква зодия ще бъде. Предполагам , че ще е Риби освен , ако не родя до 2 седмици, ама се съмнявам.

donnagirl и аз усещам същото днес, напрежение и болки ниско долу сякаш ще ми дойде. Не ми се е случвало досега. Имам бракстън хикс контракции понякога, но без болки, само стягане.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 21:10 от Bibi85

# 52
Аз се надявам да устискам до 28.02, когато ми е термина, че даже мисля и в март, че ще мина като нищо, защото първото го преносих.
Относно зодиите аз съм Риби, мъжа ми Козирог, а дъщерята е Везни. Стискам палци за втора рибка, че от Водолей нямам особени впечатления, освен че са много свободолюбиви и инати, като се замисля най-малко хора познавам Водолей и Везни.

# 53
И аз да се включа с малко въпроси към вас, момичета.
Терминът ми е за 11.03 - момиче. Бебето обаче си върви със седмица напред още от самото начало.
Сега съм в 36 гс + 3 дни и снощи имах като менструални болки, които бяха постоянни за около 2 часа. Нямам стягания, а постоянна болка. Усещам и допълнително сърцебиене, потене,гадене… обзема ме страх, паника.
Като отминат и ми минава все едно нищо не е било.
Все още пия магнезий , док каза и тази седмица и го спирам. Глася се за естествено раждане- засега всичко е било безпроблемно и дано така върви и до края.
Въпросът ми е вие как се чувствате? Имате ли такива симптоми, които да получавате? Аз през деня съм ок, това се случва само през нощта.
Ще се радвам да споделите каквото и да е мнение! ☺

# 54
Здравейте, днес пусках хормонални изследвания по препоръка на ендокринолог само тсх-1.290 и фт4 -9.25. ФТ4 долна референтна стойност пише 12. Някой има ли с понижено фт4 и какво означава това Confused

# 55
Привет, при мен на последните изследвания излезе ниско фт4, ТСХ си беше в норми - промениха ми схемата на приемане на Еутирокс само, увеличиха ми дозата и ме питаха за витамин Д и Б12 как са. Нямало е нещо тревожно.
Здравейте, днес пусках хормонални изследвания по препоръка на ендокринолог само тсх-1.290 и фт4 -9.25. ФТ4 долна референтна стойност пише 12. Някой има ли с понижено фт4 и какво означава това Confused

# 56
Аз приемам витамин Д и б12 но съм много нередовна с тях, хормонални не приемам. В понеделник имам час, за да обсъдим резултатите, просто много се притесних, защото четох, че ниските нива на фт4 водят до тежка умствена изостаналост на плода... и направо изпаднах в паника Cry

# 57
Аз знам, че освен, ако нямате Хашимото не се пускат хормони по време на бременност.

# 58
Като човек, който в момента минава през филми с реална тревожна диагноза, искрено те съветвам да спреш да четеш в интернет. 🩷 Имаш час, ще ти назначат вероятно Еутирокс в подходящата за теб схема и досега си минала през много прегледи, ако имаше нещо, лекарите щяха да видят.

# 59
Аз знам, че освен, ако нямате Хашимото не се пускат хормони по време на бременност.
Нямам Хашимото последните години следя изкъсо хормоните, защото имам един съмнителен възел и чакахме да родя, за да премахнат щитовидната жлеза, но пък винаги всички са били в норма, ще видим в понеделник. Много ви благодаря и се пазете Heart

Общи условия

Активация на акаунт