Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 081
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
И аз съм като теб - 🩷, на една дата сме. 😋

Здравейте момичета и аз бих искала да се включа в темата, ако е ок. Очакваме момиче с термин 21.03.2025 Simple Smile Пожелавам ви всичко да е наред при вас и бебчетата.

# 31
И аз в последните дни ако се натоваря повече, коремът ми се втвърдява постоянно и от всякакво движение. Увеличих си магнерота, защото пиех 2х1. Забелязвам, че стяганията са по-неприятни като усещане отколкото бяха преди, но нямам болки в кръста. В 35г.з. съм.
Момичета колко дълго ви продължават подготвителните контракции?
От около 3 часа корема ми през по-голямата част от времето твърд. Бебето ми вкарва по някой друг ритник и после пак се втърдява. Странното е, че ме боли кръста като при менструация и при някои контракции сякаш ми се схващат краката и ме болят слабинните гънки. В 34+3 съм. Магнерот пиете ли в тези седмици?
Иначе да, на втори месец се ходи на ортопед. Питайте за него, ако не ви го предложат, защото личната на дъщеря ми каза: "а да можеше да отиде, ама аз видях, че е добре"

# 32
Момичета колко дълго ви продължават подготвителните контракции?
От около 3 часа корема ми през по-голямата част от времето твърд. Бебето ми вкарва по някой друг ритник и после пак се втърдява. Странното е, че ме боли кръста като при менструация и при някои контракции сякаш ми се схващат краката и ме болят слабинните гънки. В 34+3 съм. Магнерот пиете ли в тези седмици?
Иначе да, на втори месец се ходи на ортопед. Питайте за него, ако не ви го предложат, защото личната на дъщеря ми каза: "а да можеше да отиде, ама аз видях, че е добре"

Аз също съм в 34+2 и вчера на тоновете се записаха няколко контракции, като не съм забелязала да съм се претоварила или да имам болки, но АГ ми увеличи магнерота, както е казала и sun.shine ( като ми го увеличи от 2х2 на 3х2, струва ми се доста, но знае ли човек), след като се прибрах също пих ношпа и след почивка днес бебка е доста по-спокойна като че ли и не съм усещала стягане.

Дано и при теб се успокоят нещата. Simple Smile

B_vas
- колко хубаво, ако сте и в София и мислите да раждате във Вита може направо да сме заедно. 💖 Пожелавам успех и всичко да е наред.

# 33
Благодаря ви момичета. Не пия магнерот, защото нямах оплаквания при последната консултация и не ми е предписвал моя следящ. Изглежда преумората вече е на ново ниво.

# 34
"Благодаря за новата тема!
Искам да попитам - вие подстригвате ли се? Аз съм в 35-та седмица с момиченце и се чудя дали да се подстрижа, защото косата ми има спешна нужда. Малко съм притеснена, понеже ще раждам със секцио. Казаха ми, че ще бъде 10 дни преди термина, който е на 17 март. Тогава ще съм в 39-та седмица. Това ли е обичайното време за секцио?
Притеснявам се да не започне раждането преди това.

# 35
Преди малко се връщам от тонове и всичко е наред сега. То много зависи и на къде се обърна, апарата веднага променя пулса, много странно. Започвам да си мисля, че нещо не им е съвсем наред самия апарат и дава грешки понякога.

Относно подстригването, във вторник си правих кичури и се подстригвах, против суеверията съм и ако имам нужда от боя и подстригване не бих ги отложила, защото после с кърменето съвсем няма мърдане.

# 36
Подстригах се миналата седмица, защото косата ми беше много пораснала и се заплиташе. През цялата бременност се боядисвах (3 пъти) с безамонячна боя. Но вчера се направих с амонячна, че съм руса и с тези безамонячните жълтееше, освежих я и подстригах и съм готова за раждането.Още помня на какво приличах след раждането на първото дете, неподстригана и боядисана веднъж в средата на бременността Grinning
Иначе трето момче чакам. С второто се подстригвах и да ви кажа не му е отрязано нищо, както казват бабите Joy

# 37
Аз съм споделяла вече, но си ходя ба фризьор на 20 дни. Руса съм и няма как. Подстригвала съм се вече няколко пъти.

Вие кога мислите да започнете с прането на дрешките? Аз още не съм, а утре влизам в 36 г.с.

# 38
  • София
Аз си мислех този уикенд, но нещо не мога да се наканя...

Но днес се сетих нещо друго - аз хубаво съм избрала за бебето всичко, но за себе си нищо. Нямам и най-малка идея какво ще облека аз за изписването. Вие имате ли визия? Можете ли нещо да препоръчате ?

# 39
И аз съм руса, на кичури, но сега последния път ги направи повечко и съм си предимно руса.

Всичко съм изпрала, още преди седмица, две някъде. Вече нямах търпение да си подредя дрехите, а също и сака за родилното, в който този път си взех с мен и бебешките дрехи за изписване. Засега съм избрала за мен за изписването една по-дълга риза, като туника и един клин за бременни, но още го мисля. Нямам особено място вече за дрехи и затова нещо по-тънко и не толкова обемно ще е. Отделно, аз не искам роднини, така че само бащата и евентуално майка ми и баща ми да дойдат.

# 40
След 3 дни и аз влизам в 36 г.с. Миналата седмица изпрах хавлии, одеяла, чаршафи и половината дрехи. Този уикенд ще изпера остатъка от дрехите и ще ги подредя в шкафа. Багажа не е приготвен още, но имам всичко за него. След прегледа утре ще видим дали ще се наложи да се забързам, но вътрешното ми усещане е, че едва ли ще родя преди термин и затова се бавя.

Иначе и аз мисля да приготвя един клин за бременни и си купих една червена тънка блузка и това ще е. И аз не искам да тъпча багажа с дрехи. Отделно ни е трето дете, не искам цялата рода да идва. И най-вероятно само мъжа ми и децата ще дойдат да ни вземат.

# 41
Нищо още не съм прала. Купено е и чака само да се изпере. Лежерно ми стана, а какъв мерак имах 😆 може би защото всичко купих и е при мен и това ми дава спокойствие Simple Smile

# 42
Може би зависи на кой кога му е термина? Ако сте за средата или края на март и аз не бих бързала още с прането. Даже и сега си мисля, че избързах, но пък като остават 30 дни винаги има вероятност да се случи.

# 43
Средата на Март ми е термина. На последния преглед (тази седмица), според аг, да не бързам преди средата на този месец. И това също допренесе за спокойствие при мен. Избирам да й се доверя. Не казвам, че е правилно 🤗

# 44
Моят термин е към края на март, но вече изпрах и подредих всичко. Остана само да стегна багажа за родилното. Беше ми лежерно и не бързах, но след като двете момичета с близнаци с термин март родиха, се стресирах и за седмица купих всичко необходимо.
Иначе за изписването също си мисля с клин за бременни и една туника. Нямам намерение да събирам родата с тъпани и гайди Joy

Общи условия

Активация на акаунт