Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 143
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
Добре дошли на новите момичета! Relaxed

Мен миналата седмица ме беше хванало гнезденето. Купих шкаф за бебешките дрехи и мъжа ми го сглоби. Накупих всички липсващи малки неща, като биберони, термометри, нещата за мен за болницата. Изпрах хавлии, одеялца, чаршафи и половинната дрехи. Така се бях забързала сякаш, че родя до 1-2 седмици.
 А тази седмица нещо и мен ме хвана мързела и само ми се лежи Smiley Като гледам колко ми е висок корема, а уж усещах силен натиск долу 2 дни и мислех, че бебето е слязло надолу. Явно няма да родя преди термин, а остават 33 дни.  Дано да не пренося и третото дете. В петък съм на преглед и ще видим какво е положението.

# 16
Благодаря за новата тема 🍀🤍
Мен също така ме е налегнал мързела, а трябва още да доизмисля повивалник + бебешки шезлонг ми се иска да вземем. И още не сме изпрали нищо, но през уикенда нареждах някакви неща в бебешката стая, прилича все повече на дом другия апартамент, вече не е Бейрут там след ремонта.
Аз се следя по-често, но при мен нали имаше неприятна находка. В понеделник бях на първите тонове и пак огледаха бебка, сега ме изпращат на фетален ЯМР, в петък ще го правим. Иначе тоновете си бяха добре според лекаря, станала е 2.400 кг девойката в 34+ гс Simple Smile беше много сладко по време на прегледа се виждаше как прави дихателни упражнения, готви се и тя миличката да излиза. Другата седмица съм пак на тонове и да обсъдим и какво се е видяло на ЯМР.

# 17
Maze_Girl, аз съм при д-р Димова, харесвам я, забелязвам, че и другите ходят само на тонове, но баш на финала ми е малко странно... ти февруари колко прегледа имаш?
Аз на тоновете също бях последно настрани, по гръб се изгубиха, но като цяло нямам проблем с лежането по гръб, даже сутрин в леглото, след цялото схващане на ляво и дясно, лягам по гръб и пак заспивам...иначе по цял ден съм на дивана, с опънати крака и гръб на облегалката за ръце,  слагам и възглавници. Удобно ми е , но всякак се схващам де, а и ставането от дивана е трудно... но определено ми е ок по гръб, колкото и странно да е, дано не мъча бебка много така
Аз съм поизпрала и поизгладила, има още де, доста дреболии накупихме, но голяма част си седят опаковани. Трябва да освободя място от нашите джунджурии, а това става бавно...и тогава да подредя нейните❤️

# 18
Остана ми термометър и аспиратор за нос да купя и се чудя какъв, толкова голям избор имало Simple Smile
Вие на коя марка сте се спрели за тези неща?

# 19
  • София
Само 1 преглед в края на февруари ще имам, преди това 3 пъти тонове.
Казал ми е всеки път след тонове да минавам да ги види, без час.

Предполагам, че в Надежда заради пакета, прегледите са по-малко, и само ако има нещо силно притеснително, тогава зачестяват. Освен това ме очаква да пренося, както с първото дете, а аз изявих желание за нормално раждане, не секцио, и затова хич не бърза.

Maze_Girl, аз съм при д-р Димова, харесвам я, забелязвам, че и другите ходят само на тонове, но баш на финала ми е малко странно... ти февруари колко прегледа имаш?
Аз на тоновете също бях последно настрани, по гръб се изгубиха, но като цяло нямам проблем с лежането по гръб, даже сутрин в леглото, след цялото схващане на ляво и дясно, лягам по гръб и пак заспивам...иначе по цял ден съм на дивана, с опънати крака и гръб на облегалката за ръце,  слагам и възглавници. Удобно ми е , но всякак се схващам де, а и ставането от дивана е трудно... но определено ми е ок по гръб, колкото и странно да е, дано не мъча бебка много така
Аз съм поизпрала и поизгладила, има още де, доста дреболии накупихме, но голяма част си седят опаковани. Трябва да освободя място от нашите джунджурии, а това става бавно...и тогава да подредя нейните❤

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 18:46 от Maze_Girl

# 20
Да, моите тонове бяха късно, та ги гледа друг доктор, иначе като теб общо взето.
Термометър взех стандартен дигитален на Омрон, на едни лекции препоръчват dr. Frei, други на Citizen. За аспиратор не знам, май препоръчват някакъв за прахосмукачка, в аптеката пък имаше някакъв Носко, но те май се ползват като порасне бебето или се бъркам...иначе и аптечка нямам още.

# 21
  • София
С този за прахосмукачката аз не успях на свикна.
Нещо, което не знаех преди, а научих с тази бременност от лекциите, беше, че ако е почти на повърхността сополчето може да се бръкне в носа с малко парче кухненска хартия. По-здрава е, и не се къса. Не съм си и помисляла да бъркам с парче памук, или салфетка, но там казаха, че са много меки и никога да не го правим, да не остане малка част в нослето. Само с кухненска в много краен случай.

От практиката мога да кажа, че и с ел. помпа за кърма става почистването на нослето. Слагам накрайника за почистване на носле върху маркуча на помпата за кърма и с 2-3 засмуквания на по-ниската степен изчиства всичко.

Да, моите тонове бяха късно, та ги гледа друг доктор, иначе като теб общо взето.
Термометър взех стандартен дигитален на Омрон, на едни лекции препоръчват dr. Frei, други на Citizen. За аспиратор не знам, май препоръчват някакъв за прахосмукачка, в аптеката пък имаше някакъв Носко, но те май се ползват като порасне бебето или се бъркам...иначе и аптечка нямам още.

# 22
И аз съм болна от сутринта - кашлица, болка в гърлото, главоболие, а сега и темп. Почнах авирон 3х3 както е схемата на своя глава след четене. Според аг - чай и парацетамол при темп.. което ми се струва малко. Поя чайове, мед и сода, тантум верде за гърлото и физ разтвор спрей в носа. Тоя авирон не знам дали за бременни е същата схемата както в листовката, не пише друго и така го приемам.

# 23
Вместо Авирон по-добре 2х1 Биозин мама и 2 х1 Осцилококцинум, витамин Ц, лимони, чай с мед и парацетамол. С тези неща в 5 месец карах ковид и мина за 3 дни без температура, само с лека кашлица и хрема. А децата и мъжа ми го изкараха с температура и кашлица и ги държа седмица.
Авирона никога не ми е помагал.

# 24
И аз в подкрепа на Биозин мама - сутрин и вечер. Малката беше болна няколко пъти, включително и баща ѝ, а само мен (като по чудо) не ме хвана нито веднъж. Много съм доволна и го отдавам само на приема на тези имуностимулатори ли както и да се водят, при мен определено имаше ефект.
Отделно, всяка сутрин пия плодови/джинджифилови/с ехинацея чайове, с мед и лимон, но едва ли те са в основата, въпреки че вероятно помагат донякъде.

# 25
И аз го отдавам на Биозина. Няколко пъти се разболяват вкъщи, а аз не. По принцип никога не ме пропуска и винаги се разболявам и аз, че и ме държи повече от децата. А сега бременни уж сме най-податливи.
Авирон съм давала веднъж на децата при наистина първи симптоми и изобщо не помогна.

# 26
Мен гнезденето ме е ударило от доста време, но напоследък не ми остава много време. За всеки свободен ден си имам по някой малък "проект" за чистене или подреждане и така не ми се събира наведнъж всичко.

Аз да се оплача - в последните дни бебето ме рита ниско долу в средата на корема към пубисната кост и имам чувството, че ми пускат ток. Мисля, че рита някой орган, защото не е навън към кожата, а навътре сякаш. Не съм сигурна дали това е по-неприятно или киселините докато беше главично 😁

# 27
И аз преди мислех така, докато не ми казаха, че имунната сега е доста силна... в нета има различно инфо май, но като цяло да имунната ни система е по-различна сега. Реално като си пуснете ПКК и се вижда, че левкоцитите (WBC) са над нормата, а именно те се борят с вирусите, поне при мен цяла бременностса така.
А от бг мама разбрах, че края на 2 месец се води детето на ортопед, вие запознати ли сте с това Simple Smile

# 28
Момичета колко дълго ви продължават подготвителните контракции?
От около 3 часа корема ми през по-голямата част от времето твърд. Бебето ми вкарва по някой друг ритник и после пак се втърдява. Странното е, че ме боли кръста като при менструация и при някои контракции сякаш ми се схващат краката и ме болят слабинните гънки. В 34+3 съм. Магнерот пиете ли в тези седмици?
Иначе да, на втори месец се ходи на ортопед. Питайте за него, ако не ви го предложат, защото личната на дъщеря ми каза: "а да можеше да отиде, ама аз видях, че е добре"

# 29
Mwansa аз спрях магнезия, защото съм почти в 36 г.с., а и контракциите ми намаляха. Ти ако имаш обаче можеш да пиеш Магнерот до 37 г.с.+ но шпа.

Общи условия

Активация на акаунт