Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 33 862
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, днес пусках хормонални изследвания по препоръка на ендокринолог само тсх-1.290 и фт4 -9.25. ФТ4 долна референтна стойност пише 12. Някой има ли с понижено фт4 и какво означава това Confused
Пети месец си правих фт4 и тхс и при мен фт4 беше ниско. Лекаря погледна резултатите със сестрата, защото тогава ме притесняваше друго и ми върнаха само обратна връзка, че всичко е в норма. Сега като Ви видях коментара се присетих, че не съм обърнала внимание на по-ниската стойност и се чудя дали да не си пусна пак. Но според мен тези стойности варират, ако си пуснете пак след 3-4 дена ще отчете различно. Не се притеснявайте излишно, това вреди много повече, знам че понеделник изглежда далеч, но не четете в интернет до тогава, всичко ще бъде наред.

# 76
  • София
Добро утро, момичета!

Колко често усещате бебетата? В последните 48 часа моето почти не се спира - крака, лакти, наместване ... имам чувството, че ще ми се пръсне корема. Покой за повече от 1 час няма. Сънят е мираж Sad

Целият ми корем се огъва и мести, имам чувството, че цялото бебе се върти вътре. Разтяга се, протяга се, прави лупинги ...

Снощи така мощно ме срита, че бях готова да тръгна към болницата. Изкарах си ангелите.

Днес продължава така.

На първи тонове съм чак в понеделник, но не знам дали ще издържа до тогава. Знам, че ако не го усещам е по-притеснително и е причина за преглед, и ми е неловко да ида да болницата и да обясня, че бебето не се спира (ще ми се смеят най-вероятно).

Някоя от вас дали е минала през това?
Имам нужда от съвет.

# 77
И моето е така от няколко дни. В 33+1 гс съм, а на тоновеее чааак след 10 дни 🤷‍♀️ не знам нормално ли е, но като виждам колко енергия има и мисля, че всичко е наред 🫣

# 78
Добро утро, момичета!

Колко често усещате бебетата? В последните 48 часа моето почти не се спира - крака, лакти, наместване ... имам чувството, че ще ми се пръсне корема. Покой за повече от 1 час няма. Сънят е мираж Sad

Целият ми корем се огъва и мести, имам чувството, че цялото бебе се върти вътре. Разтяга се, протяга се, прави лупинги ...

Снощи така мощно ме срита, че бях готова да тръгна към болницата. Изкарах си ангелите.

Днес продължава така.

На първи тонове съм чак в понеделник, но не знам дали ще издържа до тогава. Знам, че ако не го усещам е по-притеснително и е причина за преглед, и ми е неловко да ида да болницата и да обясня, че бебето не се спира (ще ми се смеят най-вероятно).

Имам нужда от съвет.
В коя седмица си?

Нормално е, ама те разбирам какво искаш да кажеш. От един момент нататък (при мен около 34-35 гс) вече с голямо бебе ритниците стават доста различни. До преди това ми беше огромен кеф и я побутвахме все да се размърда с ММ, но откакто вече е над 2400 гр (при мен вече трябва да е около 3 кг, 38+2) местенето и бутането започват да стават и болезнени и доста дискомфортни. Мен също ми пречи да заспивам, че и като цяло на всякаква почивка, защото се активизира, когато легна/седна. Особено откакто се смъкна долу и натиска разни нерви и буквално вече ми се надига не корема, а пубиса, на моменти ми иде да извикам като рязко бутне. Ооооще малко. То пък, когато не я усещам за повече време, ме хващат други притеснения та няма угодия.

# 79
А при тези, които са им установили, че бебето е слязло надолу в малкия таз (май така беше), къде усещате движенията?
Понеже на мен ми каза, че още е високо, а усещам ритници малко над пъпа/около пъпа и отстрани.

# 80
  • София
34 + 1 съм. Снощи и съпругът ми се стресна, така ме изрита, че ми изскочи половината пъп. Сега изглежда супер странно. Той се шокира, искаше да ходим до спешното. Всяка бременност е различна, ясно ми е, но нищо общо с предходната.

Няма значение какво ям, в каква поза съм, вървя, или почивам... Просто си решава и се върти. Или рита и се протяга.

На предния преглед преди почти 20 дни беше 1960 гр., сега вероятно е над 2200.
Мислех си, че към 35 г.с. вече му намалява пространството, по-тясно му е, по-плавни са движенията...както при предната бременност.

Пълна заблуда. Повече от час почивка не прави, и е като динозавър на стероиди.
Динозавърка по-точно.

Добро утро, момичета!

Днес продължава така.

Имам нужда от съвет.
В коя седмица си?

Нормално е, ама те разбирам какво искаш да кажеш. От един момент нататък (при мен около 34-35 гс) вече с голямо бебе ритниците стават доста различни. До преди това ми беше огромен кеф и я побутвахме все да се размърда с ММ, но откакто вече е над 2400 гр (при мен вече трябва да е около 3 кг, 38+2) местенето и бутането започват да стават и болезнени и доста дискомфортни. Мен също ми пречи да заспивам, че и като цяло на всякаква почивка, защото се активизира, когато легна/седна. Особено откакто се смъкна долу и натиска разни нерви и буквално вече ми се надига не корема, а пубиса, на моменти ми иде да извикам като рязко бутне. Ооооще малко. То пък, когато не я усещам за повече време, ме хващат други притеснения та няма угодия.

# 81
34 + 1 съм. Снощи и съпругът ми се стресна, така ме изрита, че ми изскочи половината пъп. Сега изглежда супер странно. Той се шокира, искаше да ходим до спешното. Всяка бременност е различна, ясно ми е, но нищо общо с предходната.

Няма значение какво ям, в каква поза съм, вървя, или почивам... Просто си решава и се върти. Или рита и се протяга.

На предния преглед преди почти 20 дни беше 1960 гр., сега вероятно е над 2200.
Мислех си, че към 35 г.с. вече му намалява пространството, по-тясно му е, по-плавни са движенията...както при предната бременност.

Пълна заблуда. Повече от час почивка не прави, и е като динозавър на стероиди.
Динозавърка по-точно.

Добро утро, момичета!

Днес продължава така.

Имам нужда от съвет.
В коя седмица си?

Аз съм в 37+6 и много активно я усещам,особено вечер като си легна.Протяга се,хълца ,намества се,чак на моменти ми е смешно и гледам да им се радвам на тези ритничета ,защото след няколко дни ще и се радвам на живо.Добре е,че е толкова активно бебето,не трябва да ви шашка.
Сутрин като искам да си полежа малко преди да стана например не ме оставя на спокойствие ,докато не стана от леглото 😄 Голяма лудетина ще е.
Усещам ритниците и долу ниско ,към яйчниците ,понеже е седалищна.

# 82
А при тези, които са им установили, че бебето е слязло надолу в малкия таз (май така беше), къде усещате движенията?
Понеже на мен ми каза, че още е високо, а усещам ритници малко над пъпа/около пъпа и отстрани.
Ами навсякъде си се усеща. Може би, защото аз съм бая компактна (160 см съм) и вече това сигурно около 50 см бебе няма къде да се опъне, та има крака в ребрата, гръб около пъпа, в момента буквално пубиса отпред ми издува с глава, което поне за мен е неприятно усещане, нагоре съм по-ок като шава. Целият ми корем се мести. Откакто слезе, голяма част от движенията са супер ниско, аз даже не мислех, че е възможно да се намести чак толкова ниско - много под пъпа и да не тръгне да се ражда, ама можело явно. Grinning

# 83
Аз като слезе много ниско я подбутвам малко с корема да се качи нагоре,иначе едвам правя две крачки и не излизам от тоалетната 😀

# 84
Аз като слезе много ниско я подбутвам малко с корема да се качи нагоре,иначе едвам правя две крачки и не излизам от тоалетната 😀
Хубаво е, че успяваш. Grinning Моята не ще.

Като се замисля каква гигантска разлика. До 34 гс тренирах всеки ден по 50 мин с ластици, леки гирички и топка, ходехме в парка по 5-6 км, че и на Витоша по по-равните пътеки. Сега се чувствам като супер герой, ако се разходим из Айко.

# 85
Хубаво е, че успяваш. Grinning Моята не ще.

Като се замисля каква гигантска разлика. До 34 гс тренирах всеки ден по 50 мин с ластици, леки гирички и топка, ходехме в парка по 5-6 км, че и на Витоша по по-равните пътеки. Сега се чувствам като супер герой, ако се разходим из Айко.
Някой път успявам,някой път не.Имам усещането вече,че и от позата в която спя също слиза надолу ,или просто корема вече падна доста,пък тя не си е променила позицията.
Разходките са ми половин час вече,първо че тия дни е доста студено,второ че като падне надолу едвам ходя и имам чувството ,че всеки момент ще излезе.

# 86
И моето подритва доста, но не ме притеснява. Повече бих се притеснявала, ако не го усещам много, защото и такива моменти съм имала. Забелязвам обаче, че не е много активно през деня. И май ще има безсънни нощи Smiley Защото към 23ч.  се активизира в ритането и наместването. Снощи в 1ч.ставах до тоалетна пак рита. Две вечери към 4 часа ме подритва в ребрата и се събуждам от болка. А сутрин като станем в 6.30ч.да пием кафе се събужда и той и пак се намества и рита. Явно през деня ще спи, а вечер ще беснее, като първото ни дете. Второто спеше по цяла вечер още от първата седмица. Ама ще свикваме , чакаме го с нетърпение.

Снощи пуснах няколко перални и вече всички бебешки неща са изпрани. Остава да ги изгладя, сгъна и оправя багажа.

# 87
И моят господин все още е доста активен, макар че му е доста тясно и няма кой знае колко околоплодни. И понеже е седалищно, повечето ритници ги усещам в мехура, като че все едно ми пускат ток. Но предпочитам така отколкото да се чудя дали всичко е наред и им се наслаждавам, че не остана много.

# 88
И моят господин все още е доста активен, макар че му е доста тясно и няма кой знае колко околоплодни. И понеже е седалищно, повечето ритници ги усещам в мехура, като че все едно ми пускат ток. Но предпочитам така отколкото да се чудя дали всичко е наред и им се наслаждавам, че не остана много.
Да и там усещам.Много е неприятно .Моята Аг ми каза на последния преглед,че тъй като са ми намалели околоодлодните води е възможно по-малко да усещам движенията на малката,Ами няма такова нещо 😄

# 89
Взех си крем за зърна на Мустела. Няма приятен аромат на малинки и къпинки, което е очаквано, но имам усещането, че ми ухае неприятно. Някоя от вас да има опит с него? Не знам дали си внушавам, понеже и други неща ми миришат странно, като например всички мокри кърпички от Лидл на Лупилу, от вариантите им само с вода. Откачам ли или не съм единствената?

Общи условия

Активация на акаунт