Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 34 203
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Пуснали са ти изследвания като за тромбофилия. При рутинни изследвания преди 2 години заради изтръпване на езика, на мен ми пуснаха панел за тромбофилия, и се оказа, че имам. Това е едно от основните им предположения, защо дъщеря ми се е родила преносена с тегло едва 2700 гр.

Съвсем възможно е последния месец да повлияе на теглото на бебето, ако няма терапия. Така ми обясниха тогава.

Вероятно съм я имала още с първата бременност, но не сме имали причина да изследваме и да има някаква терапия.

Сега бях на терапия, утре съм при АГ и ще пиша дали е имало ефект и дали това бебче расте нормално в последния месец.

На теб УСПЕХ!

Благодаря, явно е възможно към края да се развие. Правиха ми APTT, д Димер и фибриноген в скрит текст съм сложила изследванията.
Като цяло 7 месеца от бременността нямах никакви проблеми и в 8месец за 3 седмици: грип+ аб 10дни, после 4 дни в болница за кортикостероидна терапия и сега това и просто ми дойде в повече всичко.

# 511
Аз имам едно нормално раждане 2021г и сега  се готвим също за нормално, но АГ иска да го предизвиква към 37гс, като имам вече 1.5см разкритие в 35гс, което при втора бременност май не е много фактор. С първата бременност някакво минимално разкритие имах 4-5 дни преди да родя.
Първото ми раждане беше 3 дни преди термин 2540гр може би съм имала и тогава, но тогава никой не ме е изследвал..
Ох, дано всичко е наред, благодаря ви момичета! Дано като почна сега терапия да почне да наддава знам ли и аз Sad

# 512
Моят корем е високо горе, но аз съм още в ранна седмица. Дори се чудих, когато е седалищно има ли пак слизане надолу на бебето.
За тромбофилията и при мен при първата бременност не се установи, но сега при втората ми я установиха. На терапия съм след 12та седмица.
От 31 седмица спрях аспирина, а скоро мисля да спра и инжекциите и се опасявам тези неща да не дадат някакво отражение върху развитието на бебето. Даже и сега малко разредих инжекциите, защото с тези болки често се притеснявам да не започне преждевременно раждане.
Днес за първи път дори не съм пила кафе. Някъде ми попадна статия, че допринасяло за контракциите. Сигурно са щуротии, но явно се притеснявам повече.

# 513
И на мен ми се появиха 1-2 разширени венички там долу, но докторите изобщо не изглеждат притеснени и не ме насочиха към  изследвания и терапия (може би защото имам още около две седмици до раждането). Също цъфнаха и няколко хемороида Confused Казаха ми че след раждането и свалянето на килограмите може всичко да се прибере и нормализира.
Корема май си е високо, но последните дни като седна и ми се подпира на бедрата.
Последно бях на преглед и тонове миналата седмица. И казаха че повече не е нужно и да си чакам да дойде време за раждане

# 514
Здравейте педиатъра ми може ли да е от друг град ?

# 515
Може, както и личния лекар може да е от др град.

# 516
Аз пък съм леко притеснена, но гледам да не го мисля, бебчо е активен предимно като легна, а аз гледам почти да не лягам, защото после се чувствам много зле, болки навсякъде, трудно ставане и все си намирам нещо да правя. Утре сме на последни тонове, ще видим какво ще каже доки и след няколко дни ми е секциото. Само като се спра и започват едни мисли всичко ще бъде ли наред, ще дочакаме ли датата и се хващам, че започвам да психясвам...багажа ми е готов вече, така че сме в очакване Grinning
Корема ми от около 10дни вече видимо е слязъл надолу, но пък като съм легнала усещам бебо вдясно как ме побутва около ребрата, също като съм на ниско легнала ужасни киселини, дори едната вечер повърнах малко стомашен сок в съня си и много се уплаших, та сега спя на две възглавници полуседнала...

# 517
Честито на новите бебенца! 🩵
И аз съм в паника. На мен не ми остана много до датата. Гледам да подредя из нас и да се разсейвам, защото иначе и аз много го премислям.
На мен доста ми се подуха краката и ръцете, а през нощта ръцете ме болят доста. Утре съм на преглед и ще споделя.
Иначе малката си ритка, успях да й поръчам и по-малки дрешки за изписването.

# 518
И аз съм в отбора на мислещите. 12 дни имам до термин и все съм в очакване. През деня не мисля толкова, защото се занимаваме с обзавеждането на къщата и избирането на някои последни неща преди да родя. Че мъжа ми ме е отписал после, че нямала съм да мога да мърдам от нас. Grinning При вечерните ставания до тоалетна обаче към 1 и 5 ч. все мисля дали няма да започне по някое време. Вчера следобед бебето много ме натискаше ниско долу. Ходих да взимам децата от рожден ден и докато вървях не се спря 20-30 мин. Имах чувството, че от натискане може да текнат водите всеки момент. Вечерта пък имах някакви болки в кръста, но след душ се успокоиха нещата. И така, колкото по-малко остава си мисля: "Дали няма да е днес?". Накрая , като нищо ще пренося пак Grinning

# 519
Аз пък съм леко притеснена, но гледам да не го мисля, бебчо е активен предимно като легна, а аз гледам почти да не лягам, защото после се чувствам много зле, болки навсякъде, трудно ставане и все си намирам нещо да правя. Утре сме на последни тонове, ще видим какво ще каже доки и след няколко дни ми е секциото. Само като се спра и започват едни мисли всичко ще бъде ли наред, ще дочакаме ли датата и се хващам, че започвам да психясвам...багажа ми е готов вече, така че сме в очакване Grinning
Корема ми от около 10дни вече видимо е слязъл надолу, но пък като съм легнала усещам бебо вдясно как ме побутва около ребрата, също като съм на ниско легнала ужасни киселини, дори едната вечер повърнах малко стомашен сок в съня си и много се уплаших, та сега спя на две възглавници полуседнала...

И аз съм нашашкана... А и ще съм мартенка. Напълно те разбирам и ти съчувствам. Болките... снощи по време на стягане понечих да се обърна от гръб към ляво... леле... голяма грешка... Изквичах от болка в дясната и лявата част около пъпа. Не мога да си свия краката като лежа, така болят ингвиналните канали. Аз още чакам да е естествено, то сега се задава дълъг уикенд, не вярвам да ме приемат за планово индуциране още, докато стане следващият вторник ще стане малчо 4 кила... Може да поискат да секцио, на мен ми се искаше да е естествено. Дори да пия вода, дори не, да ям или не, и аз "връщам". Спя на деве възглавници. Коремът ми е ниско, ритниците са около пъпа. Сега чакам майстори да си довършат едни шитни. После ще си излея цялата негативна емоция в един иск за компенсация, че са бездарни. И аз се подувам вече, дори и чорапите без ластик се отбелязват. Петък ме викат на тонове и преглед, ще видим.

Момичета, като една на термин/ръба на преносването, която е качила малко килограми уж... Не си правете никакви планове за последните две седмици, тегаво е. Аз изкарах бременност на крак, шпакловах в началото на 9ти, боядисвах, сватба направих, пътувах много, но последните две седмици са тежки. Каквото можете отменете по-рано, няма да се повредят и изцапат дрешките, ако са изгладени месец преди термин, не седмица.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 10:54 от The_Black_Hole

# 520
  • София
Момичета, и аз съм в отбора на притеснените Sad

Днес помолих съпруга ми да си остане с мен, че и на лекар и тонове ще дойде. Снощи, като се прибра се изплаши как изглеждах…не бях спала от нощните партита на човечето в корема ми, и бях бяла като платно. Вчера ми спряха антистенокардина и магнезия.

Цяла нощ пак не спахме, бебето риташе, будуване, буташе, хълцаше … към 6 се укроти, и тъкмо задремахме, звънна алармата за училище за каката.

Съпругът ми е в потрес, как още издържам. Когато ми пипне корема и усети за какви ритници става въпрос се стряска.

Ще питаме днес АГ хубаво да я огледа, да види да няма я усукана връв, я нещо да й пречи и да протестира. Но 20 часа без почивка да рита и да удря, може да е всичко, но не и нормално.

Да ми потвърди, че няма драма да е естествено, и да даде съвети какво мога да правя, да не преносвам.

Сложих 2 биберона в багажа за всеки случай, няма да натежат.
Сложих и powerbank за всеки случай.

Утре живот и здраве ще мина през моя хематолог, тя е и хомеопат, да ме инструктира какво да си взема за болницата - за рани и за кръвното.

С предното раждане ползвах арника, шевовете се затвориха много по бързо от очакваното. Ще видим дали ще разреши и органичен течен германий за след раждането, и малко калий и магнезии под формата на хомеопатия.

# 521
The_Black_Hole Като преносила и двете си деца напълно те разбирам как се чувстваш. Последните дни са най-тежки. Тогава и коремът ми беше доста по-голям от сега. Бременеехме с две приятелки, едната роди месец преди термин, другата 2 седмици преди това, аз и двете деца 5 дни след термин. Тогава бях с късна овулация към 19-ти ден, може и заради това да се забавиха. Този път беше на 14-ти ден , но май пак няма да родя по-рано. Ей това чакане накрая е много неприятно, но и твоят ред ще дойде скоро.

Maze_Girl може бебето просто да е по-активно. И аз забелязвам, че през деня не мърда много, а започва късно вечер да е по-активно, като ставам до тоалетна към 1ч. и 5 ч. пак го усещам и сутрин , като ставам да пием кафе и да събуждаме децата за училище в 6,30ч. бебето е на линия. Дано да не остане с този режим и след раждането- през деня да спи, а вечерта да будува Grinning

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 11:57 от Bibi85

# 522
А как ще запишете при личния лекар бебетата. След изписване ще ги водите или личният ще ви посети. Аз си спомням с предната ми бременност личната дойде вкъщи да го прегледа и запише, та се чудя сега нещо дали се е променило. Сигурно ще я чуя преди да ни изпишат, но все пак да попитам

# 523
Момичета, и аз съм в отбора на притеснените Sad

Днес помолих съпруга ми да си остане с мен, че и на лекар и тонове ще дойде. Снощи, като се прибра се изплаши как изглеждах…не бях спала от нощните партита на човечето в корема ми, и бях бяла като платно. Вчера ми спряха антистенокардина и магнезия.

Цяла нощ пак не спахме, бебето риташе, будуване, буташе, хълцаше … към 6 се укроти, и тъкмо задремахме, звънна алармата за училище за каката.

Съпругът ми е в потрес, как още издържам. Когато ми пипне корема и усети за какви ритници става въпрос се стряска.

Ще питаме днес АГ хубаво да я огледа, да види да няма я усукана връв, я нещо да й пречи и да протестира. Но 20 часа без почивка да рита и да удря, може да е всичко, но не и нормално.

Да ми потвърди, че няма драма да е естествено, и да даде съвети какво мога да правя, да не преносвам.

Сложих 2 биберона в багажа за всеки случай, няма да натежат.
Сложих и powerbank за всеки случай.

Утре живот и здраве ще мина през моя хематолог, тя е и хомеопат, да ме инструктира какво да си взема за болницата - за рани и за кръвното.

С предното раждане ползвах арника, шевовете се затвориха много по бързо от очакваното. Ще видим дали ще разреши и органичен течен германий за след раждането, и малко калий и магнезии под формата на хомеопатия.

А боли ли те като рита? Аз вече съм в 9-ти месец, бебето и в момента ме рита и бута, то се вижда движението, но никога не ми е причинявало някакъв физически дискомфорт, приятно си ми е да я усещам. Не спя добре от 5-ти месец, но не е заради нея. Сутрин се гушвам, тя си се бие с баща си, а аз си спя.

# 524
  • Сливен
А как ще запишете при личния лекар бебетата. След изписване ще ги водите или личният ще ви посети. Аз си спомням с предната ми бременност личната дойде вкъщи да го прегледа и запише, та се чудя сега нещо дали се е променило. Сигурно ще я чуя преди да ни изпишат, но все пак да попитам
Попитах моята лекарка, каза да се обадя като се роди. Като ни изпишат веднага ще дойде у дома да го прегледа бебето и да насрочи първа консултация на месеца. Като излезе акта за раждане, мисля че се ходеше до здравната каса за книжка и се записва бебето. Таткото може да го свърши.

Общи условия

Активация на акаунт