Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 34 188
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София
По - силните ритници болят доста.
Също и въртенето, много ми опъва кожата, явно няма място миличкото и бута да си направи.

Днес ще го видя как е застанало, може би крачетата и юмруците са към корема ми, а не към гърба както в миналата бременност и затова се усеща толкова ясно. Различават се стъпало, крак, ръка и ясно се виждат очертанията.

Сигурно в мен е грешката, ако не съм качила достатъчно мазнини по корема, няма какво да омекотява.

Момичета, и аз съм в отбора на притеснените Sad

Днес помолих съпруга ми да си остане с мен, че и на лекар и тонове ще дойде. Снощи, като се прибра се изплаши как изглеждах…не бях спала от нощните партита на човечето в корема ми, и бях бяла като платно. Вчера ми спряха антистенокардина и магнезия.

Цяла нощ пак не спахме, бебето риташе, будуване, буташе, хълцаше … към 6 се укроти, и тъкмо задремахме, звънна алармата за училище за каката.

Съпругът ми е в потрес, как още издържам. Когато ми пипне корема и усети за какви ритници става въпрос се стряска.

Ще питаме днес АГ хубаво да я огледа, да види да няма я усукана връв, я нещо да й пречи и да протестира. Но 20 часа без почивка да рита и да удря, може да е всичко, но не и нормално.

Да ми потвърди, че няма драма да е естествено, и да даде съвети какво мога да правя, да не преносвам.

Сложих 2 биберона в багажа за всеки случай, няма да натежат.
Сложих и powerbank за всеки случай.

Утре живот и здраве ще мина през моя хематолог, тя е и хомеопат, да ме инструктира какво да си взема за болницата - за рани и за кръвното.

С предното раждане ползвах арника, шевовете се затвориха много по бързо от очакваното. Ще видим дали ще разреши и органичен течен германий за след раждането, и малко калий и магнезии под формата на хомеопатия.

А боли ли те като рита? Аз вече съм в 9-ти месец, бебето и в момента ме рита и бута, то се вижда движението, но никога не ми е причинявало някакъв физически дискомфорт, приятно си ми е да я усещам. Не спя добре от 5-ти месец, но не е заради нея. Сутрин се гушвам, тя си се бие с баща си, а аз си спя.

# 526
И мен почна да ме хваща параноята. Останаха около две седмици. Радвам се, че сглобяването, подреждането и пранетата правих почти преди месец. Ако трябваше да е сега изобщо не знам как щяха да се случват нещата. Качила съм около 17-18кг и така тежи и боли всичко. Иначе бебетата не са кой знае колко активни - то и място нямат много, за да се развихрят. Често хълцат, раздвижват се доколкото могат, болезнени удари и ритници няма, поносими са.
Колкото повече наближава, толкова се замислям дали ще се справя...а и как ще ги различавам. Страх ме е да не ги объркам кой кой е Neutral Face
Всъщност остана ли някоя мама с близнаци с мартенски термин, която още да не е родила?

# 527
Връщам се от тонове, бебето спеше през повечето време и така се беше настанило с дупето горе в мое дясно, че много ми натискаше реброто и беше много болезнено. Уж накрая ми разбутаха малко корема, та се раздвижи, но контракции този път нямах. Каза, че няма да ме гледа за разкритие днес, а направо утре.
Ще видим какво ще е положението утре, че вече нямам търпение. Днес качвах стълби, така странично като във видеа, които гледам, после и нормално, ама явно ефекта е нула. 😆

# 528
Връщам се от тонове, бебето спеше през повечето време и така се беше настанило с дупето горе в мое дясно, че много ми натискаше реброто и беше много болезнено. Уж накрая ми разбутаха малко корема, та се раздвижи, но контракции този път нямах. Каза, че няма да ме гледа за разкритие днес, а направо утре.
Ще видим какво ще е положението утре, че вече нямам търпение. Днес качвах стълби, така странично като във видеа, които гледам, после и нормално, ама явно ефекта е нула. 😆

Съвет за контракции, викни майстори да си довършат монтажа, погледай ги и изчакай да ти кажат, че не са си взели всичко необходимо. Докато чакат "колегата" си довърши писмото с искане на компенсация поради 74 дни забавяне по договор. Заплаши ги с КЗП, прочети си няколко пъти писмото.

Веднага се появиха стягания Grinning

# 529
Ох, не искам никой да виждам вечее, освен бебето. 😅

# 530
  • София
Момичета, пиша да споделя ефекта от терапията за тромбофилия + добавения протеин (Прегнако).

Днес бях на преглед 36 + 5 дни, измериха бебето малко над 3100. Явно терапията е дала резултат Simple Smile. АГ очаква да се роди около 1 кг. повече от каката.
Плацентата е 2 към 3, каза че е нормално, ако първото е преносено и това да върви натам.

Bibi85 АГ днес съвсем уверено потвърди от неговата практика, че всяко раждане след първото е по-бързо. Той самият има 3-то дете, родено съвсем наскоро и каза, че и съпругата му може да потвърди Grinning

Не държеше да прави преглед за разкритие, но аз си поисках, за мое спокойствие - шийката е омекнала, има около 1 см., и не се очакват изненади през почивните дни.

Желязо каза, че мога да си пия х1 таблетка до финала, няма да ми навреди. Вит.Д започвам да пия вече през ден.

Въртенето на бебето било от “мускулна памет”. Матката помни първата бременност, и услужливо се е разтегнала максимално. Води има достатъчно. Тъй като бебето има мнооооото свободно място се върти и обръща постоянно, понякога и на сън. Вече е над 3 кг., затова толкова силно се усещат ритни четата и всички движения, обичайно след 1.5 кг, бебетата нямат много място за акробатика, при мен се оказва че има като за двама Simple Smile)

И съпругата на моят АГ е имала подобна съдба с третото им бебе, било голямо “чудовищенце” - активно, ритащо, тежичко и неспящо.

Успех и спокойствие на всички, времето вече се оправя и ще можем да ходим на разходки Simple Smile

# 531
Здравейте момичета ! Честити бебчета !
На другите пожелавам още малко търпение и на тях и на бебоците и всичко да мине по мед и масло.
Аз влизам при вас за едно питане, ако имате опит може ли да кажете за тапата, дали при някоя от вас е паднала и това означава ли скорошно раждане ? Мисля, че при мен днес падна, бях на тонове, нямам контракции и така… сега съм притеснена и не знам какво да очаквам.
Благодаря предварително !

# 532
При мен имаше част от тапата в събота на обяд, беше прозрачно и слузесто, понеделник сутрин контракции, вече по-червеникава тапа и 3 см. разкритие.

# 533
При мен имаше част от тапата в събота на обяд, беше прозрачно и слузесто, понеделник сутрин контракции, вече по-червеникава тапа и 3 см. разкритие.
А падането на тапата дали е свързано с получаване на по-голямо разкритие? При мен засега е 2см, но пък тапата не ми е паднала.

# 534
А падането на тапата дали е свързано с получаване на по-голямо разкритие? При мен засега е 2см, но пък тапата не ми е паднала.
Моята падна под 1.5 см на части. В смисъл падна, седмица-2 след това ми изтекоха водите и в болницата бях с 1.5 см при приема. Но беше много ниска малката и получих пълно разкритие за нула време.

# 535
Много ви благодаря. Много се надявам да изчака, защото още е доста рано.

# 536
А как ще запишете при личния лекар бебетата. След изписване ще ги водите или личният ще ви посети. Аз си спомням с предната ми бременност личната дойде вкъщи да го прегледа и запише, та се чудя сега нещо дали се е променило. Сигурно ще я чуя преди да ни изпишат, но все пак да попитам

Сега пак е така идва една или две седмици след изписването ви от болницата с бебето и идва преглежда детето и после там ви казва кога ще му първата ваксина и отивате и го записва с акта за раждане мисля че може и копие.
Аз вече съм си избрала личен лекар предварително и попитах нали как стоят нещата да се подготвя.

# 537
Здравейте,

Колко време преди термин са ви дали дата за планирано секцио?

# 538
9 дни е при мен.

# 539
Моята е 7 дни преди термин

Общи условия

Активация на акаунт