Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 29 256
  • 441
  •   1
Отговори
# 360
Аз искам да попитам, ако аз и бащата сме с постоянен и настоящ адрес в София, актът за раждане се получава от общината по постоянния ни адрес, нали?

# 361
Свещичките ги има налични в аптеката на Софиямед на Г.М.Димитров. Поне така беше преди 2-3 месеца. Говорих с аптекаря защото никъде другаде ги няма и каза, че те си зареждат от тях регулярно. Дано да не са спрели вече

# 362
  • България
Скрит текст:
Здравейте , искам да попитам мамите,  които са раждали или ще раждат при доктор Ибрям Ибрям , имате ли негови координати? Каква ви е уговорката , ако раждането започне непланирано , да му се обадите или да му се обадят от болницата ?

Вчера бях на преглед при него , уговорихме се за раждане , но в еуфорията забравих да му поискам телефон за връзка с него . Звъннах в Фемиклиник и ми отговориха , че няма служебен телефон , ако има нещо да звъня в болницата и доста се притесних.  Много моля , ако някой има връзка с него да ми изпрати на лично 🙏🥰

Аз раждах при него секцио, но за жалост и аз като вас забравих да го питам за телефон. Може да се обадите в Майчин дом и да питате или поне да му предадат.

Иначе аз съм доволна от него, въпреки че аз съм доста притеснителна. Бях си забравила инсулина в стаята преди раждането и едната сестра му го предаде и той се шегуваше с мен. Та влезнах сравнително спокойна. Имам здраво момченце и се възстанових от операцията.

Успех! Спокойно и всичко ще се нареди!

# 363
Здравейте, доц. Сергей Славов къде води женска консулнация - Фемиклиник или Марковс? Също така оставя ли телефон за връзка, ако нещо се наложи или имам въпрос? Подходящ ли е при високорискова бременност? Обръща ли внимание на всеки детайл? Моля, някой, който си е следил бремеността при него да разкаже цялостно впечатление за него. Благодаря!

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 10:32 от Madness88

# 364
Аз искам да попитам, ако аз и бащата сме с постоянен и настоящ адрес в София, актът за раждане се получава от общината по постоянния ни адрес, нали?

Здравей, актът за раждане, за деца родени в Майчин дом се получава в община Триадица.

# 365

Здравей, актът за раждане, за деца родени в Майчин дом се получава в община Триадица.
Привет. Вече родих и записах детето с длъжностното лице. Тя каза, че актът за раждане ще си го получа в нашата община (Люлин) до 1 седмица.
В Триадица се във мат вероятно, ако постоянният адрес на родителите не е в София.

# 366
Здравейте,изчетох всички страници от последната тема,но никъде не прочетох това,което търся.Интересува ме за здравно НЕ осигурена бременна дали може да се запише на женска консултация в Майчин дом.Някаква информация относно това което ще заплати като неосигурена.Плаща ли се нещо за самото раждане(независимо дали е нормално или със секцио) и колко (при положение че за сега няма да се избира екип и т.н,нито специална стая-пак в МД).Също така бих желала да препоръчате жена,която да води женската консултация (да е мила,да не претупва прегледите,а да отговаря на въпросите-с една дума да те предразположи а не да те напряга допълнително).Много ще съм благодарна,ако някой даде информация на въпросите ми. Hands Pray

# 367
Има си ценоразпис в сайта на болницата, описани са цените за неосигурените пациенти. Раждането се заплаща също, разбира се.  За препоръка за лекар-жена - не мога да помогна, но в темите са се споменавали и коментирали много имена

# 368
Аз съм при Фадел по здравна каса. Симпатична е много, но не изражда. Много мила. Малко претупва, защото съм по ЗК. Сигурно на частно не е така. Аз се следя основно на частно другаде, това ми е като допълнение.

Дори ми прави УЗ всеки месец, въпреки че не се поляга по каса.

# 369
И аз съм с плюс за д-р Фадел. Даже не бих и казала, че претупва. Отговаря ми и по УатсАп когато имам въпроси, единственото е че не изражда. Не съм и чакала повече от 30 мин.

Искам да попитам има ли жени родили с Майчин дом и избрали да не къпят новороденото? Практикуват ли го при желание на майката? Бях на отворени врати и малко със смесени чувства си тръгнах от информацията.

# 370
От многото изписано по темите разбрах,че ако си по здравна каса-тя не покрива всички видове изследвания,но не разбрах кои са тези изследвания.Накой може ли да каже кои са изследванията които не се покриват от НЗОК. Blush

# 371
По каса се покриват 2 (два) ехографски прегледа за всичките 9 месеца, няколко месечни кръвни изследвания, урина, микробиологии и цитонамазка. По преценка  следящият АГ може да реши да пусне направление и за друго - ендокринолог, кардиолог например или специални кръвни изследвания, това е според случая и лекаря го решава. В Майчин дом биохимичния скрининг също е безплатен за осигурени пациентки. Фетални морфологии и запис на тонове не се покриват от касата, както и всичко останало което следящия АГ реши да НЕ ви пуска. След като сте неосигурена на вас нищо не ви се покрива в този случай и не знам защо питате какво се покрива

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 18:33 от AlisonParker

# 372
НЗОК покрива четири ехографски прегледа + още един за фетална морфология, не знам от къде идва тази информация за два прегледа. Отделно се покриват два пъти микробиология и един път цитонамазка, ПКК и урина два пъти и един път сифилис, хепатит Б/Ц, ХИВ и ОГТТ.
Със сигурност не се покриват фетални морфологии при специалист, кръвни изследвания на хормони, биохимия и т.н. Фетални тонове също не се покриват- 40лв са в МЦ на Майчин дом.
Но всичко това е информация, която свободно можете да намерите в интернет и да се запознаете. Предполагам се чудите дали да си платите осигуровките или да се следите без, но пак сама ще трябва да си сметнете.

# 373
НЗОК покрива четири ехографски прегледа + още един за фетална морфология, не знам от къде идва тази информация за два прегледа. Отделно се покриват два пъти микробиология и един път цитонамазка, ПКК и урина два пъти и един път сифилис, хепатит Б/Ц, ХИВ и ОГТТ.
Със сигурност не се покриват фетални морфологии при специалист, кръвни изследвания на хормони, биохимия и т.н. Фетални тонове също не се покриват- 40лв са в МЦ на Майчин дом.
Но всичко това е информация, която свободно можете да намерите в интернет и да се запознаете. Предполагам се чудите дали да си платите осигуровките или да се следите без, но пак сама ще трябва да си сметнете.
Точно така, искам да направя сравнение дали има смисъл да плащам осигуровките 3г назад и тези до раждането за да съм осигурена при положение че касата не плаща всичко(и то оставам с впечатление,че най-скъпите изследвания не ги покрива) или да си плащам за всичко на частно.За това търся информация и мнения.

# 374
НЗОК покрива четири ехографски прегледа + още един за фетална морфология, не знам от къде идва тази информация за два прегледа.
Как от къде идва, до много скоро си бяха само 2 прегледа, виждам че сега са го сменили на 2 задължителни и още 2 за проследяване. И моят следящ по каса лекар ми е правил 9 ехографии за 9 месеца и имам 3 микробиологии, а не 2,  но това той си го е преценил, не всеки процедира така. ОГТТ също не е задължително, много бременни нямат нужда да се товарят с това изследване. Общо взето лекаря ако иска може да пуска направления за различни изследвания и други специалисти, но всичко зависи от случая.

Общи условия

Активация на акаунт