Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 23 889
  • 358
  •   1
Отговори
# 15
Доктор Дяволов е отпуска от 15.07 до 15.08

# 16
Здравейте, мами!

Имам няколко въпроса и ще съм благодарна, ако можете да ми разясните.
Решила съм да раждам в Майчин дом без избор на екип и се чудя дали е необходимо предварително записване или посещение в болницата преди раждането. Също така съм чувала, че тоновете трябва да се проследяват в болницата, където планираш да раждаш. Това вярно ли е, и ако да от кога трябва да започна да ги правя там?

Ще се радвам, ако споделите опита си! Благодаря предварително!

# 17
Здравейте,
Бих искала да попитам няколко неща за плановото секцио:
1. Къде е приема ?
2. След секциото, дава ли се информация на близките? Има ли нужда те да са там и да чакат?
3. Има ли свиждания? И кога могат да се случат ?
4. Какъв размер трябва да са лепенките след секцио( да си вземем два вида, дишащи и водоустойчиви), нали?
5. Кога питат за стая, деня след секциото ли ?
6. Изписването е след 13:30, нали и става всеки ден?

# 18
  • България
Ето:

Бих искала да попитам няколко неща за плановото секцио:
1. Къде е приема ? - Отивате на страничния вход и на втория етаж минавате през 3 кабинета да попълвате документи и да ви вземат кръв.
2. След секциото, дава ли се информация на близките? Има ли нужда те да са там и да чакат? - Носиш си една торбичка с 4-5 малки шишета вода, превръзки, бельо и телефон. В операционната си носиш само телефон и ти снимат бебето. После в реанимацията ти дават този багаж и може да звъннеш на семейството.
3. Има ли свиждания? И кога могат да се случат ? - След като те качат на етажа, който си избрала. Може да излизаш, но бебето само през прозореца.
4. Какъв размер трябва да са лепенките след секцио( да си вземем два вида, дишащи и водоустойчиви), нали? - 10 на 15 предимно дишащи, не искаха да ми сложат водоустойчиви в болницата. Ползвах ги в къщи първите вечери при къпане, но не държат особено.
5. Кога питат за стая, деня след секциото ли ? - В реанимацията те питат.
6. Изписването е след 13:30, нали и става всеки ден? - В делнични дни само след 2ч. Преди това храниш детето за последно и тогава пускат.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 14:49 от Lady_Kalinka

# 19
Здравейте,

Имам няколко въпроса към жените, които са раждали нормално в Майчин дом. След като бебето се роди и всичко е наред както с него, така и с майката, дават ли ви го за първи контакт веднага след раждането? Това е много важно, особено за кърменето. Също така ме интересува дали изчакват нужното време, преди да прережат пъпната връв.

Благодаря ви предварително! Simple Smile
Поздрави,
Симона.

# 20
При мен отговорът е НЕ и на двата въпроса. Дадохами бебето за 10 секунди колкото да го видя и го взеха. Дават го като те преместят в стая след няколко часа.

# 21
  • София
Родих миналата седмица, второ раждане ми е. При първото не са ми давали да гушкам бебето.
С това ми раждане, ми я дадоха за малко, но вече беше повита, видях я и я взеха, не повече от 1 минута.
Не съм сигурна дали може да се даде за повече ако преди това не е изговорено. Може и да има такава възможност, но не съм чувала засега.

# 22
Здравейте,
Тъй като е минало доста време от предишното ми раждане, нямам особено пресен и адекватен спомен 😃

В деня, в който ви приеха за планово секцио, колко време отне цялата разправия от регистратурата, през 210 кабинет, ЕКГ, изследвания, преглед на 5ти етаж? В 8 ме искат там. До 12 дали ще съм се "настанила"?

Благодаря предварително.

# 23
  • България
Здравейте,
Тъй като е минало доста време от предишното ми раждане, нямам особено пресен и адекватен спомен 😃

В деня, в който ви приеха за планово секцио, колко време отне цялата разправия от регистратурата, през 210 кабинет, ЕКГ, изследвания, преглед на 5ти етаж? В 8 ме искат там. До 12 дали ще съм се "настанила"?

Благодаря предварително.

Зависи колко хора има за прием. Януари месец в отделението бях вече към 13-14ч и всичко беше фул.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 13:43 от Lady_Kalinka

# 24
Здравейте отново. Първо ще ви кача малко снимки.

Пети етаж, патология, двойна ВИП стая

Пети етаж,патология, двойна ВИП стая

Дванадесети етаж, двойна стая (след като родите)

Дванадесети етаж, бързо свиждане след раждането.

Вече над един месец след раждането в Майчин дом, жената ми се чуства добре. Малко по-дълго време отне да й паднат конците (тамън двойно), но това е относително. Ако сте чели предните ми коментари вече знаете, как решихме да процедираме тази бременност. И мога да ви кажа, че за момента всичко е в реда на нещата, даже и по-добре от първото раждане "на частно". Не съжаляваме за избора ни, да НЕ избираме екип, да НЕ използваме връзки, познати и прочие, и да си роди в държавна болница, като обикновен човек. Но ако вие имате някакви по-специални изисквания, по-емоционални и притеснителни сте, имате около сто въпроса и държите да знаете стъпка по стъпка какво ви очаква - може би е по-добре да се насочите към частно лечебно заведение или да ползвате жокер "Помощ от приятел". Може и от Пенчо Славейков . Не знам как да ви синтезирам опита ни по накратко.
- Отивате направо в болницата, без предварително запознаване и срещи. Не се изискват,. Преглеждат ви и казват дали сте за раждане, дали ще полежите в патологията или да си ходите вкъщи и да чакате. Предполагам знаете, че дори с изтекли води има време до започване на раждането.
-  Жена ми след 5 дни в патология й дадоха Окситоцин на бавна капка. Добре би било да изчакат разкритие, но ако до два часа нямате такова ще има малко клъц-клъц. Имат по около 15 раждания на ден в осем родилни зали. Близнаци, тризнаци, усложнения...от всичко. Всъщност най-трудното от раждането й бяха шевовете - 45мин. За цялото раждане само с малко лидокаинче. Лекарите я похвалиха.
- Най-неудобната организация е с багажа ви !!! Трябва след раждането, някой близък да го качи до родилката. В случая аз трябваше да отида до там, да го взема от сестрата в едното отделение и да го кача 5 етажа с асансьора до другата сестра, която й го предаде. През това време тя чакаше гладна и жадна, след като е родила, понеже всичко й беше в куфара. Въпреки, че почти до последно си пишехме, няма как да реагирам толкова бързо или пък да чакам в болницата. Не е много сложно това леко казано неудобство да си разреши !
- Ако сте естествено родила, без усложнения три дни след раждането ви изписват. След това започва по-трудната част вкъщи.
- На 12 етаж бебетата са винаги при вас, само се оставят за процедури.
- Вижте сайта на Майчин дом за цени и услугите, които предлагат. Там има отговори на някои от въпросите ви.

Раждането може да изглежда страшно, но ще се справите. Май по-скоро неизвестното е страшното. Успех и огромна доза спокойствие, бъдеши майки.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 13:54 от egx

# 25
Здравейте отново. Първо ще ви кача малко снимки.

Пети етаж,патология, двойна ВИП стая

Дванадесети етаж, бързо свиждане след раждането.

Вече над един месец след раждането в Майчин дом, жената ми се чуства добре. Малко по-дълго време отне да й паднат конците (тамън двойно), но това е относително. Ако сте чели предните ми коментари вече знаете, как решихме да процедираме тази бременност. И мога да ви кажа, че за момента всичко е в реда на нещата, даже и по-добре от първото раждане "на частно". Не съжаляваме за избора ни, да НЕ избираме екип, да НЕ използваме връзки, познати и прочие, и да си роди в държавна болница, като обикновен човек. Но ако вие имате някакви по-специални изисквания, по-емоционални и притеснителни сте, имате около сто въпроса и държите да знаете стъпка по стъпка какво ви очаква - може би е по-добре да се насочите към частно лечебно заведение или да ползвате жокер "Помощ от приятел". Може и от Пенчо Славейков . Не знам как да ви синтезирам опита ни по накратко.
- Отивате направо в болницата, без предварително запознаване и срещи. Не се изискват,. Преглеждат ви и казват дали сте за раждане, дали ще полежите в патологията или да си ходите вкъщи и да чакате. Предполагам знаете, че дори с изтекли води има време до започване на раждането.
-  Жена ми след 5 дни в патология й дадоха Окситоцин на бавна капка. Добре би било да изчакат разкритие, но ако до два часа нямате такова ще има малко клъц-клъц. Имат по около 15 раждания на ден в осем родилни зали. Близнаци, тризнаци, усложнения...от всичко. Всъщност най-трудното от раждането й бяха шевовете - 45мин. За цялото раждане само с малко лидокаинче. Лекарите я похвалиха.
- Най-неудобната организация е с багажа ви !!! Трябва след раждането, някой близък да го качи до родилката. В случая аз трябваше да отида до там, да го взема от сестрата в едното отделение и да го кача 5 етажа с асансьора до другата сестра, която й го предаде. През това време тя чакаше гладна и жадна, след като е родила, понеже всичко й беше в куфара. Въпреки, че почти до последно си пишехме, няма как да реагирам толкова бързо или пък да чакам в болницата. Не е много сложно това леко казано неудобство да си разреши !
- Ако сте естествено родила, без усложнения три дни след раждането ви изписват. След това започва по-трудната част вкъщи.
- На 12 етаж бебетата са винаги при вас, само се оставят за процедури.
- Вижте сайта на Майчин дом за цени и услугите, които предлагат. Там има отговори на някои от въпросите ви.

Раждането може да изглежда страшно, но ще се справите. Май по-скоро неизвестното е страшното. Успех и огромна доза спокойствие, бъдеши майки.
Дори и куфара да е с нея, не може да яде в продължение на 2 часа след раждането. Ако има усложнения след раждането и се налага да се дава анестезия трябва да е гладна и жадна.

# 26
Здравейте!
Има ли някой наскоро лежал в патологична бременност  на 5ти етаж без конкретна причина. На 31.03 постъпих за прием за насрочване на планово секцио (да спомена, че съм без екип). След като минах долу през кабинетите, попълних всички документи и минах през анестезиолог се качих горе. Там ми казаха "ооо доста сме далеч от секциото".Направихме тонове, минах на видеозон и след това ме настаниха. Терминът ми е 20.04 като датата за секцио я насрочиха за 11.04.
Казаха ми, че до 11.04 трябва да седя тук, като единствевото нещо което ми правят е сутрин да мина на тонове😃🙄.
Доста ми е чудно защо при човек който няма никакви оплаквания и проблеми ме държат тук просто да им попълвам бройката ( явно източват някоя клинична пътека). Най - кофти в случая за мен е, че при безпроблемна бременност ще седя в болница половин месец до изписване... На накой друг случвало ли му се е 🙄?

# 27
Привет,

искам да помоля някоя от мамите, които лежи в АГ след родово на 12-ти етаж в момента - може ли да питате някоя от акушерките, които къпят бебетата вечер в стаята Ви или направо като сте в бебе-бокса, какво слагат в мехлема, с който мажат бебетата против подсичане и в какво съотношение? Или къде им го смесват?

# 28
Цитат

Joy
Или иначе казано, на чужд гръб и сто тояги са малко. С цялото ми уважение, г-не, не се заяждам, но не говорете за неща, които не знаете какво представляват. Раждането може да го разбере докрай единствено и само жена, която вече е раждала, другото са разкази на очевидци.
Иначе сте качили доста полезна информация, вярвам, че на много момичета ще им е от полза.

# 29
Здравейте!
Има ли някой наскоро лежал в патологична бременност  на 5ти етаж без конкретна причина. На 31.03 постъпих за прием за насрочване на планово секцио (да спомена, че съм без екип). След като минах долу през кабинетите, попълних всички документи и минах през анестезиолог се качих горе. Там ми казаха "ооо доста сме далеч от секциото".Направихме тонове, минах на видеозон и след това ме настаниха. Терминът ми е 20.04 като датата за секцио я насрочиха за 11.04.
Казаха ми, че до 11.04 трябва да седя тук, като единствевото нещо което ми правят е сутрин да мина на тонове😃🙄.
Доста ми е чудно защо при човек който няма никакви оплаквания и проблеми ме държат тук просто да им попълвам бройката ( явно източват някоя клинична пътека). Най - кофти в случая за мен е, че при безпроблемна бременност ще седя в болница половин месец до изписване... На накой друг случвало ли му се е 🙄?
Ами, питайте ги директно защо ще стоите толкова време и какво се случва. Според отговора ще прецените какво да правите... И да, може да подпишете документ и да се приберете. Задавайте ги тези въпроси първо там, после тук...

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 17:51 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт