Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 23 899
  • 358
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря. А на 12 етаж бебето е постоянно при вас, освен в споменатите часове, така ли? Има ли възможност през нощта да го оставя да го гледат или си е при мен задължително?

# 46
Благодаря. А на 12 етаж бебето е постоянно при вас, освен в споменатите часове, така ли? Има ли възможност през нощта да го оставя да го гледат или си е при мен задължително?
Първата вечер, след секциото ми предложиха да го гледат (почти настояха), но аз отказах.

По думи на една от акушерките - няма да ви оставят да се грижите за бебето си, ако вие самата не се чувствате добре.
Не се тревожете Simple Smile

# 47
Да, правилно, при Вас си е бебето през цялото време освен в слотовете за “сервизиране”, когато е в бебе-бокса. Иначе аз слизах за малко до магазинчето или на разходка и никога не са ми отказали да го гледат. Предполагам, ако попитате, ще го вземат за през нощта. Но според мен Вие сама няма да искате да си го оставите за през нощта там 😊

# 48
Здравейте момичета.
Не съм много сигурна дали е правилната тема, но търся отзиви за Д-р Елена Фадел.
Благодаря предварително.

# 49
Здравейте бъдещи и настоящи мами,

Ориентирала съм се за раждане в МД. В момента съм в 29г.с. и се следя при гинеколога си в ДКЦ, който обаче не изражда. Знам, че след 34г.с. се издава направление за болницата. Въпросът ми е - с това направление като отида, тогава ли попълвам избор на екип? Имам консултации тази седмица на частно с лекар от МД, но искам да знам колко време имам да реша, дали искам той да ме изражда и дали имам време да отида при друг при нужда.
Поздрави ^^

# 50
Здравейте дали някой ще ми помогне да си обясня цената за упойка. Това е цена която плащаш ако искаш да ти поставят упойка за нормално раждане или ако се стигне до секцио си длъжен да я платиш. И ако вече някоя дама е раждала нормално с упойка - почувствахте ли наистина облекчение след поставянето, по всяко време ли може да се постави (без значение от сантиметрите разкритие), смятате ли, че има такава максима, че в частните клиники обезболяването по време на нормалното раждане е по-добро отколкото в Майчин дом. Благодаря предварително

# 51
Ако раждате нормално
1- с избор на екип, цената на упойка е включена
2 - без екип, ако пожелаете обезболяване се заплаща
Ако се наложи секцио по спешност, не се плаща нищо допълнително.
Има определен момент, в който се поставя, мен лично не ме хвана както трябва при първото раждане. Второто пък протече прекалено бързо за обезболяване и , въпреки че влязох в спешното с думите “Искам упойка”, нямаше изобщо време за такава. 
Не мога да сравня с частна болница, защото нямам опит.

Радост, като влезеш да раждаш те питат имаш ли избран лекар, който да извикат. Дали някой ще се съгласи да дойде на раждане след като си го посетила за първи път след 34 сед. Зависи от лекаря. Просто се уговори с някой, но в последния момент не мисля, че ще ти е в плюс, все пак не си се следила при този лекар, какво по-различно ще има от тези на смяна?

# 52
Благодаря за отговора, Милива. Бременността ми е без никакви усложнения, така че дали ме е следил през цялата бременност или се е запознал за 10 минути с историята наистина няма разлика.  Като цяло най-голямото ми притеснение от случаен лекар е да не реши да ме среже, защото ще му е по-лесно. Иначе знам че 95% от лекарите в МД са добри, но някои са по-големи поддръжници на естественото раждане.

# 53
Здравейте!
Планирам раждане в Майчин дом , края на Август началото на Септември.
Раждала съм преди 7 години там и нямам оплаквания , но със сигурност нещата малко или много са се променили.
Реших,  че този път ще раждам с избор на екип , насочила съм се към Д-р Дяволов ако успее да ме впише. Как се случват нещата след като не следя бременноста си в тази болница и той не ми е следящ лекар ,ако приема за израждане и пациенти които не се следят при него когато раждането започне , а той не е на смяна трябва да му се обадя ли за да реагират с екипа ?
Също ще съм благодарна ако някой напише и за това какви са цените за ВИП стаите.
Благодаря предварително на всеки дал ми някаква информацията!

# 54
Благодаря за отговора, Милива. Бременността ми е без никакви усложнения, така че дали ме е следил през цялата бременност или се е запознал за 10 минути с историята наистина няма разлика.  Като цяло най-голямото ми притеснение от случаен лекар е да не реши да ме среже, защото ще му е по-лесно. Иначе знам че 95% от лекарите в МД са добри, но някои са по-големи поддръжници на естественото раждане.
Въобще не е така. Това, че според вас бременността ви е безпроблемна не означава, че и раждането ще е такова. Усложнения могат да настъпят във всеки един момент. Когато лекарят е запознат с вашето състояние през цялата бременност може да реагира бързо на всяко усложнение. Не всеки приема пациенти, които не познава или видял 1,2 пъти макс.

# 55
Здравейте
Насочила съм се за раждане към Майчин дом.
Имам допълнително здравно осигуряване в Булстрад. Дали след плащането на упойка,стая...ще мога да претендирам за възстановяване на разходи?
Някоя от вас дали се е възползвала?

# 56
Трябва да си прочетете условията по полицата. Покриват ли се разходи за бременност и раждане и до каква сума. Може би от застрахователя ще ви дадат най-точната информация как да процедирате.

# 57
Споделяла съм и преди, личното ми мнение е, че шансът да те срежат, ако си с екип е по-голям, от колкото ако си при който се падне. Няма пришпорване, не се звъни на никой да тича и да те чака, нещата се случват с твоето темпо.
Ако искате да родите нормално и медицински не се налага секцио, Майчин дом е (за мен) много добър избор, леко раждане.

# 58
Здравейте! Извинявам се ако не е по темата, но ако могат мамите, които проследяват бременност при АГ в майчин дом да ми кажат дали плащате болничните, издадени от ЛКК и ако да, по колко, ще бъда много благодарна!

# 59
Здравейте
Насочила съм се за раждане към Майчин дом.
Имам допълнително здравно осигуряване в Булстрад. Дали след плащането на упойка,стая...ще мога да претендирам за възстановяване на разходи?
Някоя от вас дали се е възползвала?
Мисля, че почти всички застрахователи покриват избора на екип, много малко самото раждане.
И моя съвет е да се обадите на застрахователите и директно да питате, защото има и други условия (от колко време е полицата, какво трябва да представите като документи и тн).
Аз бях със Съгласие и ми покриваха избор на екип до 500лв. като ми поискаха епикриза и заявление за избор на екип (издават се на етажа) и фактура и фискален бон (издават се на рецепция).

Някой също беше питал за цена на стаи на 12 етаж - цената е 130лв на ден

Общи условия

Активация на акаунт