Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 23 964
  • 358
  •   2
Отговори
# 60
130 лева за каква стая?

Аз плащах октомври миналата година 180 лева за единична стая.
Двойната струваше 90 лева, а апартаментът 250 лева.
Да не би да говорите за друг етаж?

Здравейте
Насочила съм се за раждане към Майчин дом.
Имам допълнително здравно осигуряване в Булстрад. Дали след плащането на упойка,стая...ще мога да претендирам за възстановяване на разходи?
Някоя от вас дали се е възползвала?
Мисля, че почти всички застрахователи покриват избора на екип, много малко самото раждане.
И моя съвет е да се обадите на застрахователите и директно да питате, защото има и други условия (от колко време е полицата, какво трябва да представите като документи и тн).
Аз бях със Съгласие и ми покриваха избор на екип до 500лв. като ми поискаха епикриза и заявление за избор на екип (издават се на етажа) и фактура и фискален бон (издават се на рецепция).

Някой също беше питал за цена на стаи на 12 етаж - цената е 130лв на ден

# 61
Бях в единична стая на 12 етаж и ми взеха по 130лв на ден. Но сега като гледам ценоразписа пише по 180…
Може би това е защото поисках отначало стая на 7ми етаж, но нямаше места и ми предложиха на 12ти стая, в която нямаше климатик 🤷♀

# 62
И на мен ми направи впечатление, понеже гледах клип в ютуб на едно момиче раждало в Майчин дом и лежало във вип стая единична на 12 етаж. Показа я обстойно,  но климатик не видях, а аз ще раждам юли-август съответно без климатик, при това на висок етаж не ми се мисли как ще е. Ако някой може да потвърди или да отрече в стаите които се заплащат има ли?

# 63
Здравейте! Извинявам се ако не е по темата, но ако могат мамите, които проследяват бременност при АГ в майчин дом да ми кажат дали плащате болничните, издадени от ЛКК и ако да, по колко, ще бъда много благодарна!
Аз плащах по 40 лева болничен от ЛКК. Това беше до ноември миналата година. Не знам от началото на тази година има ли промяна.

# 64
Здравейте, можете ли да ми препоръчате доктори в Майчин дом, които насърчават естественото раждане?
Също така, дали има възможност за отложено клампиране на пъпната връв?
Много ще съм благодарна за личен опит и препоръки!

Д-р Гърчев! Чудесен специалист, раждах при него декември естествено. С две ръце го препоръчвам.

# 65
Мне,
и на моята фактура така пише. Без ДДС е. Отделно е фактурирано ДДС-то. 180 си е.

И не, няма климатик. Климатици има само в апартаментите.

Бях в единична стая на 12 етаж и ми взеха по 130лв на ден. Но сега като гледам ценоразписа пише по 180…
Може би това е защото поисках отначало стая на 7ми етаж, но нямаше места и ми предложиха на 12ти стая, в която нямаше климатик 🤷♀

# 66
Здравейте, дали случайно някой може да ми даде мнение за раждане при д-р Камелия Кръстева, д-р Юрий Хранов или д-р Димитър Гунев?

# 67
Здравейте, ако си взема моя помпа за престоя в болницата, какви са опциите за стерилизация? Благодаря предварително!

# 68
Да попитам някой ходил ли е на отворените врати, които се провеждат всеки четвъртък от 14? Интересува ме какво представлява, дали ще може да се питат въпроси относно как протича едно раждане там или по-скоро се гледа базата?

# 69
Да попитам някой ходил ли е на отворените врати, които се провеждат всеки четвъртък от 14? Интересува ме какво представлява, дали ще може да се питат въпроси относно как протича едно раждане там или по-скоро се гледа базата?

Здравейте,

бях на отворени врати миналия четвъртък 05.06. Показват базата основно - от къде пристигате, къде ви правят преглед, родилните зали за естествено, както и за секцио, интензивното, етаж 7 и етаж 12 стаите и организацията. Отговарят на въпроси относно престоя. Имайте предвид, че напливът е голям и се запазва час по телефона поне 3 седмици предварително. Повечето мами бяха с таткото, така че ако може да се освободи от работа за въпросните час и половина, е добре дошъл.
Ако имате въпроси относно раждането, силно ви препоръчвам да посетите на училището за родители, което е всеки понеделник от 15:00 часа, следващата на 16.06 е точно за естествено раждане и секцио https://maichindom.com/school-parents/. Пригответе си вода и закуски, защото обикновено почва с 1-2 рекламни презентации от спонсорни фирми, а самата лекция може да се проточи и два часа след това. Аз честно намирам и спонсорните презентации полезни, защото научавам какви продукти има и си правя сметка дали бих имала нужда, или не. Повечето спонсорирани презентатори са и откровени за продуктите си - не препоръчват нищо излишно да се закупува, но информират, че при нужда имат продукта. На лекцията за кърмене даже самата акушерка даде мнението си кои продукти си струват по принцип като вид и кои не. Не съм минала всички лекции в МД все още.
Допълнително аз ходих и на училището за родители на Токуда (също безплатно, без спонсорни лекции), като мога да кажа, че двете училища се припокриват по основната информация, но и силно се допълват. Особено препоръчвам лекцията за адапционни прояви в Токуда и тази за кърмене. Ако решите да идете, имайте предвид, че аулата е на 9-ти етаж и може да чакате 10 минути за асансьор. Вземете си и маска за всеки случай в асансьора, че се минава през спешното и там има всякакви болни. https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … bydeshti-roditeli

# 70
Здравейте, ако си взема моя помпа за престоя в болницата, какви са опциите за стерилизация? Благодаря предварително!
Опцията е да си носите стерилизатор Simple Smile
Другата опция е да ползвате болнична помпа. Има на 12 етаж, но не съм ползвала и нямам наблюдения.
Съветвам Ви бебето да Ви е помпа 🤗

# 71
Присъединявам се - няма по-добра помпа от бебето. Иначе една моя съкилийничка 😄 я ползваше и каза, че била много силна.

Опцията е да си носите стерилизатор Simple Smile
Другата опция е да ползвате болнична помпа. Има на 12 етаж, но не съм ползвала и нямам наблюдения.
Съветвам Ви бебето да Ви е помпа 🤗

# 72
Продават се и таблетки за студена стерилизация, но не бих казала, че са наложителни за краткия престой. Аз лично опрях до помпа(за облекчение) чак вкъщи, бебето сучеше достатъчно в болницата.

# 73
Здравейте, има ли някой който се следи при доц. Сергей Славов? Дали имате вече информация кога ще е в отпуск през летните месеци

# 74
Здравейте, има ли някой който се следи при доц. Сергей Славов? Дали имате вече информация кога ще е в отпуск през летните месеци

Аз не се следя при него, защото ми отказа. Имал трърде много пациентки вече. Но до колкото разбрах август месец ще е отпуска, но точни дати не знам.

Общи условия

Активация на акаунт