Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 23 933
  • 358
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, как става записването на името на бебето? Аз ли го записвам? Трябва ли лична карта на бащата? Женени сме, на някои места пише, че при това положение бащата го записвал, но не виждам как ще стане, ако записването се случва в родилното 🫡
Днес бях на консултация при израждащия АГ, но забравих да го питам, а искам да се уточня всички организационни въпроси.

# 271
Момичета, как става записването на името на бебето? Аз ли го записвам? Трябва ли лична карта на бащата? Женени сме, на някои места пише, че при това положение бащата го записвал, но не виждам как ще стане, ако записването се случва в родилното 🫡
Днес бях на консултация при израждащия АГ, но забравих да го питам, а искам да се уточня всички организационни въпроси.

Вие си го записвате. Нищо не Ви е нужно, щом имате брак. При Вас идва служител, питат Ви за имената и си чакате Акта за раждане до 2 седмици (нашият беше готов на изписването).

Има ли раждали при доктор Дяволов? Може ли да споделите как премина вашето раждане?
Два броя при него - перфектни!
Има тема за него във форума, може да я потърсите.

# 272
Благодаря за отговора, Re-Born.
А дали се извършва слухов скрининг на всяко бебе?

# 273
Извършва се

# 274
Би трябвало да се извършва, но на голямото ми дете не беше, поради "технически причини", каквото и да означава това.
Това пишеше в епикризата, когато в изписаха и нямам идея защо 3 седмици все е имало технически причини.
На малката правиха. Взеха я за 5 минути и ми я върнаха в стаята.

# 275
На моето дете също не му направиха, защото в деня след раждането го преместиха в друга болница. Но ме накараха да се подпиша, че е направен, което беше адски странно, та мислех че им е нещо като задължително

# 276
Да, правят. Миналият месец на 12-ти етаж дойдоха в стаята и го направиха пред мен

# 277
Правят и то май всеки ден, че докато бяхме там два пъти не ми го даваха, за да му правят. На 12 етаж това

# 278
Благодаря за отговорите! На 1 октомври родих и като ме преместиха на 7-мия етаж ми дадоха да подпиша документ, че съм съгласна да му направят такъв скрининг. Simple Smile

# 279
Момичета, имате ли актуален списък за багаж за болницата? В интернет открих някакви, ще се водя засега по тях, но ми се иска информация от някой, който скоро е преминал от там.

Също така се чудя за нощниците. Очаква се да раждам декември. Какви нощници да подготвя? От първото дете имам с къс ръкав, но се чудя дали няма да ми е студено с тях. Ако взема пижама - дълъг панталон и дълъг ръкав дали ще е проблем?

Всякакви предложения ще са ми полезни.

# 280
  • София
С къс ръкав си вземете нощници. Ще ви слагат абокат, може да се наложи а ви слагат инжекции. Може и да е жега. Отгоре повечето носят жилетка/халат, ако им застудее.
Нощницата е по-добър вариант отпижама, тъй като се правят прегледи и манипулации и я запретвате нагоре, но може и пижама да имате, просто ще трябва да се преобличате.

# 281
Къс ръкав определено за нощница. С лека жилетка/халат както е писано. Ако сте секцио може клин/долнище на пижама, защото само леко го смъквате надолу да прегледат корема/операцията. Вече при естествено раждане явно ще трябва събличане на всяка визитация.
Не си забравяйте тоалетна хартия (не съм сигурна дали я има по списъците)

# 282
О, там е топло, много топло. Два пъти съм била там (веднъж за раждане и веднъж за операция) и беше супер топло, а и двата пъти беше ноември месец. Smirk

# 283
  • България
Явно има бая желаещи щом чак след месец записват, а на мен тогава ми предстои раждане...

Здраве да е, поне тук има достатъчно инфо. Simple Smile

П.С. Понеже по-назад са коментирани новите цени в МД, избор на екип секцио в действителност вече е 2030лв. Пиша го, защото аз лично бях объркана 900лв ли е или е вдигната цената, но уви..

Вярно ли са ги вдигнали толкова? Някой плащал ли е такава цена дори здравно осигурена?

# 284
Явно има бая желаещи щом чак след месец записват, а на мен тогава ми предстои раждане...

Здраве да е, поне тук има достатъчно инфо. Simple Smile

П.С. Понеже по-назад са коментирани новите цени в МД, избор на екип секцио в действителност вече е 2030лв. Пиша го, защото аз лично бях объркана 900лв ли е или е вдигната цената, но уви..

Вярно ли са ги вдигнали толкова? Някой плащал ли е такава цена дори здравно осигурена?

На мен това ми го потвърди докторът, който ще ми води секциото, след като ми каза, че в деня на приема от Майчин дом ще ми издадат направлението за хоспитализация.

Все пак не ми се струва ок това да е цената за здравно осигурени, но съм се примирила, имайки предвид, че вече от няколко места го чувам. Grinning

И все пак ако някой вече е минал през това и може да даде актуално мнение ще е много полезно.

Отделно от това (знам, че доста е коментирано нагоре, но все пак), нощувките на 7-ми етаж заплащат ли се или минава по Здравна каса?

Общи условия

Активация на акаунт