Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 30 366
  • 461
  •   2
Отговори
# 420
Не може да платите само 900 лв вече, или плащате пакета или не раждате с избор на екип. Не знам кое е толкова трудно да се обясни? Това са цените, да - високи са, който не иска или няма възможност, просто не плаща и ражда с екипа и лекаря на смяна.

# 421
Права сте, все още фигурира избор на лекар и избор на екип, но това няма как да го заличат, защото по закон е така. Работата е там, че ако избираш лекар - плащаш директно пакета, а не тези 900лв. за избор на екип.
За отношението съм съгласна, на 5-ти етаж е прекрасно! 😊

Към момента на мен ми се е налагало да влизам в МД веднъж, в 13та г.с, заради кървене, не са ме задържали в болницата, но хората, на които попаднах бяха прекрасни, държаха се изключително мило.

По нагоре беше споменато, че цената за избор на екип е променена спрямо 2024, всъщност спрямо обявения в сайта им ценоразпис в момента, сумата е абсолютно същата- 900лв /избор на екип/, 500лв /избор на лекар/. Новото са въпросните пакети, които предлагат и на които лекарите все едно имат таргет да" продават".  Дори мое мнение е, повечето пациенти са с наблюдението, че няма друга опция освен "пакет раждане".
Спрямо фийдбека, който се изписа аз лично продължавам да не виждам смисъл да се плаща за пакет, в който е включено същото като в избор на екип, + някакви хранителни режими и неща, които ги виждам като пълнеж и са просто на хартия.

# 422
Не може да платите само 900 лв вече, или плащате пакета или не раждате с избор на екип. Не знам кое е толкова трудно да се обясни? Това са цените, да - високи са, който не иска или няма възможност, просто не плаща и ражда с екипа и лекаря на смяна.

Не разбирам как в ценоразписа нещо съществува, а не може да бъде избрано, това не мога да си обясня. След като го има би трябвало да съществува като опция.

Дори въпроса не е толкова в парите, а в това къде отиват. Сумата, която се събира би могла да се използва за 100 пъти по- адекватни неща, особено с новородено. Просто мнение, в крайна сметка всеки сам си преценЯ.

# 423
След като толкова настоявате ето обяснението-  една цена избор на лекар и още една цена избор на екип. Всеки лекар си иска да работи със своя екип, не може да платите само избор на лекар и да очаквате той да работи с екипа на смяна, а лекаря на смяна да пие кафе през това време. Няма как да платите само една цена, в случая избор на ЕДИН лекар, защото раждането не може да мине само с един  лекар, без екип. Така е описано в ценоразписа заради някакви законови норми

# 424
Абсолютно си права AlisonParker. Да не говорим, че при самото раждане водеща е акушерката, лекаря после само те шие. А анестеолога лично за мен беше спасението! Шапка свалям на дамите родили без епидурална упойка!

# 425
Да, 2024, Алисън не съм го написала.
Но не съм съгласна с тези цени на пакети защото не всеки лекар може да си събере екипа в 3 през нощта примерно. Сега не знам как е въпроса с цените, не съм поглеждала сайта тази година.
А относно отношението - и от 2021 и до сега ти гарантирам ,че по-голямата част от персонала е един и същ Simple Smile

# 426
Както всички четем през последните месеци никой не е успял да мине само с избор на лекар (без екип) и само със сума от чисто 900 лв. Вдигнали са си цените и ще намерят как да си ги вземат.
Мен ме изуми пакета за бебето от 500 лв, който споменаха на предната страница. Би трябвало на всички бебета да се правят едни и същи прегледи и изследвания, все пак Майчин дом се избира много често именно заради неонатологията …

# 427
Да и аз не разбрах какъв е този пакет. Тази година явно ще има доста промени за съжаление не в наш плюс .

# 428
Както всички четем през последните месеци никой не е успял да мине само с избор на лекар (без екип) и само със сума от чисто 900 лв. Вдигнали са си цените и ще намерят как да си ги вземат.
Мен ме изуми пакета за бебето от 500 лв, който споменаха на предната страница. Би трябвало на всички бебета да се правят едни и същи прегледи и изследвания, все пак Майчин дом се избира много често именно заради неонатологията …

Разбирам обяснението и се съгласявам с него, явно е така в момента в конкретно тази болница.
Само за протокола все пак да кажа, че цената 900лв е избор на екип, т.е лекаря + екипа му, а не само лекаря /тогава цената е 500лв/. Също не очаквам да излезне само 900лв, защото освен тази сума има анестезия 350лв, нощувки по 90лв примерно, други неща и пак се връзва към 1700лв да кажем, но все пак цената е по-добра от въпросния им пакет, като се има предвид, че нощувките не са включени.

# 429
Преди месеци беше коментирано, че по закон 900лв е максималната сума, която може да се поиска официално за избор на екип. Затова седи така написана. Но те искат повече, затова има измислен пакет с красиво име, който не включва нищо повече, а някакви измислени екстра грижи бебе и тн, за да вземат парите, които искат. Та ако не дадете тези по към 2000лв, няма избор на екип и си действате с дежурния и плащате евентуално само за стая, освен ако не сте ок да сте в тройна, която е безплатна, но там май са само роми и едва ли би било комфортно на много от нас. На мен ми предстои разговор с избрания ми доктор скоро, ако науча нещо ново, ще кажа.

# 430
Не са само роми, много жени избират да са в такива стаи. Лошото им е, че са обща баня/тоалетна за етажа.

# 431
Странно. Айде то от раждането ми са минали 10 години (тогава анестезията беше безплатна), но пък миналата година се оперирах (срязаха ми пак коремната стена по линията на секциото) и анестезията (предполагам абсолютно същата) пак беше безплатна.

# 432
  • София
Само минавам да кажа, че тройните безплатни стаи са си напълно Ок. Като изключим, че нямат баня, но не е чаааак такава драма бих казала.
И персоналът много добре си преценява кой къде да настани, та няма да ви набутат в стая с роми, ако има празна или такава без…това беше моето впечатление 2021г, сега пак ще избера там, живот и здраве след 1-2 месеца.
За пакета няма да коментирам, то се изписа…не е малко за държавна.

# 433
Здравейте, знаете ли къде преглежда д-р Ибрян? Преглежда ли в МЦ на майчин дом?

# 434
Цитат на: Shine03
link=topic=1737743.msg50701493#msg50701493 date=1768374065
Здравейте, знаете ли къде преглежда д-р Ибрян? Преглежда ли МЦ на майчин дом?

Здравейте , аз ходя да ме преглежда във Фемиклиник 150лв е прегледа , записвам си часове през Супердок . Има само за вторник и четвъртък

Общи условия

Активация на акаунт