Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 30 100
  • 461
  •   4
Отговори
# 450
Здравейте момичета, аз съм в 32+5 седмица и съм се насочила да раждам в МД. Някой следи ли се при доктр Хранов или пък да го е израждал? Започнах при него, но комуникацията не ни върви много добре (както предполгам с повечето лекари, които са доста лаконични) та се чудя дали да не го сменя. Чувам много добри отзиви за доц. Сергей Савов.
Също така някой от вас, избирал ли си е специфично акушерка? Много ми допадна старшата на родилна зала - Надежда Христова, която води и деня на отворените врати в МД, и се надявам да е наистина така мила и търпелива както по време на отоврените врети, когато се опитват да привлекат жени да раждат в болницата. Иксам избор на акушерка, защото съм се насочила към естествено раждане, а те водят 90% от самото раждане.
Благодаря ви за обратната връзка!

Здравейте, раждах 2024г с акушерка Надежда Христова. Прекрасна е, търпелива, внимателна, спокойна. За жалост раждането завърши със секцио, но бе до мен. Все още се поздравяваме по празници. Преди да родя ми отговаряше почти мигновенно на съобщенията и все ме проверяваше как съм. Чудесна е. Не бихте сбъркала с нея. Успех и леко раждане!

# 451
А как става изборът на акушерка? Аз ще съм секцио, но искам подкрепа после за кърмене и първи грижи.

# 452
+359882933200 - Йоана - организатор прием пациенти

Може да се свържете с този номер и да си зададете всички въпроси. Жената е много мила и обяснява всичко подробно. 😊

А как става изборът на акушерка? Аз ще съм секцио, но искам подкрепа после за кърмене и първи грижи.

# 453

Здравей, аз родих сега на 21ви без избор на екип или акушерка, секцио. Бях на 12 етаж, там ти помагат с всичко! Кърмене, къпане, повиване на бебе, абсолютно всичко, дори може да им го оставиш ако се чувстваш несигурна в нещо.

# 454
Здравейте,
Свързах се с дадения номер, много благодаря, че го споделихте!
Разказаха ми как стоят нещата, аз много се чудя между 7 и 12 етаж, няма как да знам дали ще съм в ОК състояние аз да се грижа за бебето. От друга страна е по-добре с цел да се даде по-голям шанс на успешен старт на кърменето.
Предложиха ми пакет неонатологична грижа, който включва ехография на мозък и бъбреци на бебето, консултация по кърмене и по-сериозен достъп до акушерки по време на престоя. 255 евро.
Веднага след секциото ще трябва да реша как се чувствам и да избера етаж, а после вече ако не се получи с кърменето да реша дали да взема и пакета.
Представям си, че алтернатива ми е и да викна външен консултант на някое от посещенията вместо мъжа ми.
Всъщност бебето с мен ли е в часовете за посетители?

# 455
След секциото бях в реанимация с катетър и обездвижена 12часа. Бебето не беше при мен. На следващия ден ме качиха на 12 етаж, двойна стая, така си бях избрала. Когато ме качиха ми махнаха катетъра и ми дадоха кис мляко и сухари, но отново не дават бебето защото болката След секцио просто не ти позволява да се грижиш за него. От втория ден нататък може да кажеш че искаш да си го вземеш в стаята с теб и ти го дават. Вечер идват по стаите да показват как да ги кърмим и къпем. Аз платих само престоя пет нощувки по 90лв.

# 456
Представям си, че алтернатива ми е и да викна външен консултант на някое от посещенията вместо мъжа ми.
Всъщност бебето с мен ли е в часовете за посетители?

Не мога да кажа за 7мия етаж, но на 12тия не са позволени свиждания вътре в отделението. Освен в апартамента, до стаите допускат посетители с много уговорки. Бебето е с вас през цялото време освен в часовете за бебешка визитация от 8 до 10 и от 12 до 1. Иначе можете да го оставяте в бокса, когато искате да излезете да се видите с някой във фоайето.

На мен ми помогнаха достатъчно с кърменето и без този комплект. Като цяло акушерките са позитивно настроени към кърменето и показват колкото пъти имаш нужда.

# 457
Някой може ли да даде повече информация за пакет неонатологично проследяване, какво по-специално се прави, което не се прави на другите бебета?

# 458
На мен също ми беше предложен конкретния пакет, но не виждам смисъл в него, като те така или иначе преглеждат бебето, имаш безплатен консултант по кърмене, без значение от етажа, който си избрал и грижите за теб със сигурност не са повече, ако заплатиш пакета. Това по-скоро е поредната услуга в техен плюс.
Когато си направих среща с жената обаче ме посъветва за 12ти етаж, обръщали повече внимание и за кърменето и като цяло, ако имаш въпроси.

# 459
Преглеждат ги и им пускат изследвания, но стандартно ехографии на мозък, бъбреци и тн не им правят. Също разбрах, че вече идва и кардиолог по график (преди ги извикваха за консултация само при спешна нужда) и явно неговите услуги също влизат в споменатия пакет

# 460
Като прегледи казаха само 2те ехографии, за кардиолог не са казали.

# 461
Като родиш, живи и здрави, ще се види. В Токуда и в Щерев прегледа от кардиолог (той също прави ехография на сърцето) е включен в подобни пакети и предполагам Майчин дон от там са взели идеята.

Общи условия

Активация на акаунт