Любители на котки - Тема 204

• 30 279
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
Наистина Бела е много красива Heart Eyes
А кафявото кученце е голямо сладурче Kissing Heart

# 181
Здравейте !
Моят котарак има някакъв проблем с ноктите на задните лапи. Сега като подрязвах и забелязах, че са в много лошо състояние - като раздвоени по средата на две и се белят. На предните лапи не е така.

# 182
Лана, снимай ги и покажи. По принцип котките редовно си 'обелват' ноктите и ги ръсят по земята.
Да покажа едно чисто без корички най-после носле Heart

# 183
Не можах хубаво, че детето го ядоса и не седеше мирен.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 184
Lana, такова нещо при моите котки май не съм виждала. Огледай дали само външната обвивка на нокъта се цепи или целия. Ноктите са на слоеве и периодично се белят, като най-външния слой пада. Ако обаче котката е спряла да си точи ноктите, е възможно външният слой да не падне, а да се нацепи. Наблюдавай го да не би да си гризе ноктите. Но можело да е и инфекция - бактериална, гъбична.
Ето два линка с информация на английски, може да си ги преведеш с гугъл.

https://rexipets.com/blogs/the-latest/why-are-my-cat-nails-splitting
https://www.shattovet.com/site/blog/2024/05/15/cat-nail-splitting

На домашните котки май трябва да им подрязваме ноктите всеки месец, защото нямат възможност да си точат и изтъркват ноктите като външните котки. Така ли е наистина?
На моите им режем връхчетата с човешка нокторезачка, ама когато се сетим. А то трябвало редовно.

# 185
  • Между гори и планини
Не съм рязала нокти на моите когато бяха в апартамент. Бях им осигурила точилки , драскалки и всичко възможно.

# 186
Рязала съм на Грейси, когато беше по-кротка и дашна. Сега вече не режа. Мегчето си е харесала коша ми за пране и  на него си точи ноктите.

# 187
Не мога да видя хубаво снимката, прилича ми на точно това - сцепени нокти, които изгризват/издърпват и после си намирам из  къщата, но не мога да съм сигурна. Simple Smile

Предните ми две котки не са имали драскалки, ползваха диваните и килимите Grinning Не съм рязала нокти, единствено Гоги, имаше веднъж врастнал се нокът, та го водих вет да го оправи. Сегашните имат драскалки и малко ползват дивана (килими вече нямаме) и не смятам да им ги режа и на тях. Те първите двама нямаше и да дадат да режа де хаха, тези може и да се навият, но....нямам такива планове засега.

# 188
Тера е като пантера. Има ли високо място, нейно е. И ако няма стълбовиден подстъп, пердетата се използват за катерушка. Заради това започнахме с подрязване, а виждам, че пропусна ли, захапва нокти като малко дете и отчупва сама върховете. Режа връхчетата, когато усетя, че се измъчва, или когато "удари спирачки" в мен и ме заболи.

# 189
Бела има ушна кал и си чеше ухото, та утре ще я заведа все пак на първоначален преглед.

Имат затопляне на отношенията, Лъки спря да повръща. Даже я толерира сега на половин метър от него. Цял ден бяга от нея и накрая сигурно си вика няма да се отърва от тая досада 😂

# 190
Консултирах се с вета - масло от сьомга трябва да му взема. Ами като разтворени са по средата, сякаш ще изпадне живеца, много странно. Точи си ноктите той, има си точилки, килими. Забелязала съм, че ги гризе като се къпе. Но на предните лапи няма такова нещо.

# 191
  • София
Скоро не съм гледала ноктите на Томчето. Задните последно (което беше мноооого отдавна) бяха добре. Предните сме ги рязали 2 - 3 пъти, ММ не позволява, трябвало да си ги точи. Ама като ги точи на столовете в кухнята и на дивана, пак не е доволен. Хем да не ги режем и сам да ги точи, хем - не може там да ги точи. Драскалката за нокти не я признава.
Днес за първи път виждам да се е качил тук. Паднах от смях:

# 192
Лана, аз на бабче започнах да давам по една капсулка рибено масло. От онези малките кръгли капсулки за деца. Май не е от сьомга, а от треска маслото.
На кучката давам от много време и козината й лъщи, ама лъщи.
А от време на време и аз лапвам по някоя капсулка. Simple Smile

# 193
За София - моля да ми препоръчате добър ветринар с ехограф за котката.
Яде малко, пие вода, пика и ака , но вече е отслабнал с 1кг. за последните 6 месеца. Взеха му кръв и изседваха урина и аки. Показателите са в норма. Но за седмица още -300гр. спадна. Ветринарния док. от Роял вет в Св. Троица - каза че според него всичко е наред! НО дори не го прегледа-физически, погледна му само зъбите, ок са. Моля да ми препоръчате Ветринарен гастро док. според мен трябва да се види и разчете на ехограф.

# 194
Лъки завалията не е ял и пил 24ч, днес пак го видях да има позив за повръщане. Взех го и го заточих в банята при неговите неща, веднага се изака, сипах пауч, пи, яде, дано не повърне. Сякаш го е било страх да иде да яде и пие.

Общи условия

Активация на акаунт