Диария при дете 3г.

• 343
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,
аз съм изключително притеснена и моля ако някой е бил в такава ситуация да сподели мнение. Детето ми на 3г. и 2м в петък вдигна температура 38,2, веднага след прием на Нурофен спадна и вече не е вдигала. Обаче в събота се появи диария, не е ходила повече от 3 пъти на ден, но пък доста обилно. В началото беше много водниста, после кашеста, много светло жълта. От събота давам Ре комфорт, пробвах също снощи ленодиар. Пробиотик Био гайа. През деня е добре, вечер започваше болка в корема и изхождане. Днес бяхме на педиатър изписа Ре комфорт 2 наведнъж, Хидрасек 2пъти по 1, каза че е вирус. Притеснява ме следното нещо днес беше много отпаднала, цял ден не е имала изхождания. Тази вечер преди лягане, отново болка в корема, изходи се и изпражненията бяха една идея по-твърди, но много бледи, леко жълто с нюанс на сиво чак (извинявам се за описанието). Изключително много се притеснявам много време мина, от събота сме на приливи и отливи. Храни се с макарони, солети, бисквити, банан и попара без масло, пие доста вода. Позволих си да дам малко сок за да разтворя хапчетата вътре. Благодаря!

# 1
Здравейте,
аз съм изключително притеснена и моля ако някой е бил в такава ситуация да сподели мнение. Детето ми на 3г. и 2м в петък вдигна температура 38,2, веднага след прием на Нурофен спадна и вече не е вдигала. Обаче в събота се появи диария, не е ходила повече от 3 пъти на ден, но пък доста обилно. В началото беше много водниста, после кашеста, много светло жълта. От събота давам Ре комфорт, пробвах също снощи ленодиар. Пробиотик Био гайа. През деня е добре, вечер започваше болка в корема и изхождане. Днес бяхме на педиатър изписа Ре комфорт 2 наведнъж, Хидрасек 2пъти по 1, каза че е вирус. Притеснява ме следното нещо днес беше много отпаднала, цял ден не е имала изхождания. Тази вечер преди лягане, отново болка в корема, изходи се и изпражненията бяха една идея по-твърди, но много бледи, леко жълто с нюанс на сиво чак (извинявам се за описанието). Изключително много се притеснявам много време мина, от събота сме на приливи и отливи. Храни се с макарони, солети, бисквити, банан и попара без масло, пие доста вода. Позволих си да дам малко сок за да разтворя хапчетата вътре. Благодаря!
Здравейте, не изписаха ли диетичен режим на хранене ( само солети, сухари и обикновени бисквити). Макароните, банана и сока ги оставете,  само може да подразнят стомахчето. Следете внимателно детето, ако и утре е отпаднало нека го видят пак, може да се наложи венозно хидратиране, за да не се дехидратира.

# 2
Тук съм писала за моя опит, на 2-3 г. беше дъщеря ми.

# 3
Благодаря за бързите отговори. Днес на консултацията, педиатърката каза да не давам макарони. Аз четох че може и затова давах. Препоръча тази диета със солети, сухари, бисквити, картофи и ориз. След като дремна на обяд се събуди доста ведра и игрива и така докато стана време да си легне. Притеснява ме главно дали това е вирус или е нещо по-сериозно. Веднъж е имала диария, откакто е родена и се повлия много бързо от лечение, затова и така се притеснявам

# 4
Лежали сме в Инфекциозна болница с двете ми деца с такива оплаквания. Едното беше тогава на 1,5г. Диетата е само сухари, солети без подправки и обикновени бисквити без масло, много вода. И хидрасек. В болницата бяха категорични - никаква друга храна. Продължава, докато се оправи. И се следи за обезводняване.

# 5
Първо дайте фецес за изследване. Всъщност при малко дете и продължителен проблем е добре да влезете в болница, най-добре инфекциозна, за да проследят какво точно му има на детето. Не е приятно там, изолирани сте, но това е правилното в случая.

# 6
Най-добре се чуйте с педиатъра и не пропускайте да кажете за бледия сивкав цвят на изпражненията.

Общи условия

Активация на акаунт