RYANAIR - 28

• 38 395
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте! Вие колко по-рано купувате билети? Разглеждам за есента и понеже цената ми се струва удачна, си мислех дали да не купя сега, или да изчакам... 🤔
В момента в който цената ми е ОК. Дали е за лято, есен или зима - няма значение.

# 136
Когато ми хареса цената, 10 месеца или 2 предварително, както дойде. Или ако трябва да пътувам задължително, може и без да ми хареса цената...

# 137
Някой ми беше казал, че колкото по-рано си купиш билет, толкова по-голяма е вероятността да канселират някой полет. Не знам дали има значение.

# 138
  • София
Някой ми беше казал, че колкото по-рано си купиш билет, толкова по-голяма е вероятността да канселират някой полет. Не знам дали има значение.
Няма такава връзка.
Донякъде колкото повече наближава полета, толкова по-малко вероятно е да го канселират. И вероятността да платиш 300 евро вместо 30 колкото е бил по-рано, ако чакаш много.
Купуваш щом ти е ОК цената. Ако канселират, тогава мислим за опции.

# 139
  • Mostly in my mind
А тази сайт за билети надежден ли е? https://www.esky.bg/

# 140
  • София
Надежден е, но най-добре от превозвача да се купува, няма смисъл от посредници.

# 141
Аз билети за втората част на август купих още през януари - още като пуснаха лятното разписание. Миналата година ги купих през февруари. И като купувам билети, купувам направо и багажа и местата. Знам какво ще ми трябва, а като се купува по време на резервация е по-евтино.

# 142

Нищо не е сигурно
Ако купиш по-отрано цената е по-ниска (вероятно, не 100%)
Ако се забавиш може просто да няма полет, който да купиш (а ако си го взела по-рано, биха го отказали, да. Парите ги връщат). Разлика няма, и в двата случая не летиш, защото няма полет, в единия купуваш и ти връщат паррите, в другия няма полет, който да купиш.

Винаги като взимаш билет, трябва да имаш предвид, че не е 100% сигурно че ще летиш. Дори и в последния момент се отменят полети поради стачки и лошо време. Просто едно наум, че нещата не са така 100% дефинирани и определени.

А тази сайт за билети надежден ли е? https://www.esky.bg/

надежден е, но плащаш такса на посредника, пък не е ясно печелиш ли нещо срещу нея.

# 143
  • Melmak
Купувам, когато цената ме устройва. За летене в Европа не правя особено големи планове. Най-често около два месеца напред, защото кой знае какво планиране на самата година като отпуски не правя. Ако знам, че примерно юли искам да ходя еди си къде и цената сега ме устройва, ще купя.

Взимам винаги всичко на веднъж - багажи, приоритита, места или каквото ми трябва според пътуването. Не докупувам допълнително.

# 144
Здравейте,резервирах си билети с име на кирилица/така си направих и регистрацията /и сега съм притеснена дали при чекирането ще имам проблем .Нямам опит с това и съм малко ошашавена.Моля ,който може да помага,благодаря на всички.

# 145
  • Melmak
Не знам защо през две страници има такива въпроси. Като пишете на кирилица има проблем с транслитерацията. И букви като ю, я, й могат да са изписани грешно. За това като се чекирате си изпишете дословно имената на латиница както сте по лична карта.

# 146
  • София
Защото не се четат предните. 😀

# 147
Здравейте на всички и хееелп 😭
Някой имал ли е случай с билет за жена с две фамилии (с тире), в който да изпише име презиме и втората фамилия вместо име и две фамилии.
Налага ли се смяна и как се процедира при по-малко от 24 часа до полет 😨

# 148
  • sf
Нищо не се налага. Няма да има проблеми.

# 149
Нищо не се налага. Няма да има проблеми.

Много благодаря да успокоението 🙂 от снощи съм в ужас, че такава издънка не бях правила 🤪

Общи условия

Активация на акаунт