RYANAIR - 28

• 38 461
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • Milano
Не могат да пътуват сами под 16г с никоя нискотарифна компания.
Има го и в условията им, с един клик излиза информацията.

# 421
Не могат да пътуват сами под 16г с никоя нискотарифна компания.
Има го и в условията им, с един клик излиза информацията.
Ооо пътуват си  и още как.
Все пак сме в Щенген.
Все едно на втобус да не могат да се  качат.
Чекирането не го помня .

# 422
  • Milano
Регламента на компанията не го позволява.
Какво значение има Шенген?!
Ако вие лъжете и има недоглеждане от страна на служителите е друг въпрос.

# 423
  • на малък остров в океана
Не бих рискувала да ги пратя да пътуват сами, особено ако е важно пътуване.
Не помня при чекиране дали се въвежда и датата на раждане, но ако да най-вероятно още там ще фейлнете.
Чекиране на летището със сигурност няма как да стане на 15 годишни пътуващи без възрастен.
Има минимален шанс всички по веригата да проспят нещата и да минат метър, но е много вероятно да стигнат до гейта и там да откажат да ги качат на самолета.

# 424
  • sf
Най-вероятно лъже в годината на раждане при чекиране.

# 425
Не е въпроса в границите и Шенген. До 16 в ЕС децата не могат да взимат решения без възрастен и авиокомпаниите не искат да поемат никакви рискове /"ако стане нещо"/.

# 426
  • Milano
С редовни компании може Брадли, с нискотарифни - не.

# 427
Да, .над 12 имат право да летят сами, ако авиокомпаниите имат такава политика.

# 428
  • Бургас
Погрешка при резервацията писах детето като тийн - 12-16, а тя е на 11.
При чекирането, още при въвеждане на датата на раждане сайтът отказа да ме пусне нататък.
Бях пред същата дилема - да я пиша с една година по-голяма, или да търся опция за промяна.
Смених възрастта чрез опцията "менажирай резервацията", която обаче беше достъпна само през компютър.
"Глоби" ме с 16 евро - по 8 на полет, искаше задължително да избера и места, иначе не сменяше възрастта и не пускаше нататък. Та - всички грешки се наказват Simple Smile Иначе и аз можех да я пиша с една година по-голяма, но дали нямаше да ми направят проблем на място?

При избора на места обаче системата не показа нито едно едно до друго.
Избрах съседни, сменихме се в самолета. На гейта казаха, че не можели да ги сменят те. Да сме се разменили в самолета.

# 429
С редовните може, но се плаща услуга unaccompanied minor, винаги има човек с детето, който се грижи да се качи , слезе, отиде където трябва. Нискотарифните не.
Ако да речем излъжете за рождената дата и никой не забележи може и да мине номера, но си е риск.

# 430
Преди да питам съпорта, да питам вас Wink
Децата ще пътуват сами. На 15 години са. Но при закупуването на билетите, подрастващите се оказа че не мога да купя ако нямат придружител.
Затова им купих 16+.
Нормално ли ги чекирам или трябва да се носим до летището. По спомен съм правила такова купуване неволно преди години и нямахме проблем с чекирането….но паметта вече ми изневерява Wink
Не могат да пътуват без придружител до навършване на 16 години. Ако минете между капките е на ваша отговорност. Щом сте ги писали на 16 чекиране нормално. Иначе трябва да промените датите на раждане и да ти присъедините към възрастен. Тогава вече и чекирането става на гише на летището.
Политиката за децата е различна на различните компании. Някои предлагат срещу заплащане персонал да ги посрещне и предаде на възрастен после.

# 431
Правилно ли разбирам, че като пътуваме с детето, трябва да го чекираме на летището? Ще сме с две деца, на 4 и на 11 години. Мислех, че може за всички онлайн.

# 432
Ще се чекирате онлайн. На летището ще трябва да се чекират тези, които се опитват да заобиколят правилата и накрая плащат солена цена.

# 433
  • Mediterraneo
Не разбираш правилно, говори се за деца, които пътуват без придружител. Ако пътувате всички заедно, чекирай си онлайн.
Аз тъкмо проучвах друга компания за летенето на 15 годишен. При тях може от 12 нагоре,без придружител от компанията, съответно без допълнително заплащане. Става въпрос обаче за вътрешен полет, не знам има ли значение. Но има, защото е описано, че навън не се допуска.

# 434
С редовните може, но се плаща услуга unaccompanied minor, винаги има човек с детето, който се грижи да се качи , слезе, отиде където трябва. Нискотарифните не.
Ако да речем излъжете за рождената дата и никой не забележи може и да мине номера, но си е риск.

Глупости!
Нищо не се плаща.
Миналата година 14 годишният ми син е лятял до 8 различни дестинации само с декларация от нас, която не са искали никъде. Не сме лъгали нито за години нито за нищо.
Летя и до Шотландия пак сам и пак с декларация.

Общи условия

Активация на акаунт