RYANAIR - 28

• 38 493
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Hope, не са глупости и е платена услугата принципно.
За да пътува толкова много 14-годишен без родители, да не би да става дума за спортни турнири и подобни, където все пак има придружители, макар и не родители?

# 436
Hope, не са глупости и е платена услугата принципно.
За да пътува толкова много 14-годишен без родители, да не би да става дума за спортни турнири и подобни, където все пак има придружители, макар и не родители?

Зададох някакъв въпрос и получах стотици предположения.

Думата САМ - значи САМ

# 437
Ясноо, разбрах сега. Значи всичко ни е ок, заедно си пътуваме, онлайн си се чекираме. Благодаря.

# 438
  • Milano
На посочената възраст не си задължен да ползваш услугата "непридружени непълнолетни". Ако все пак я заявиш я плащаш с редовните компании.

# 439
С редовни компании може Брадли, с нискотарифни - не.
С редовните може, но се плаща услуга unaccompanied minor, винаги има човек с детето, който се грижи да се качи , слезе, отиде където трябва. Нискотарифните не.
Ако да речем излъжете за рождената дата и никой не забележи може и да мине номера, но си е риск.

Глупости!
Нищо не се плаща.
Миналата година 14 годишният ми син е лятял до 8 различни дестинации само с декларация от нас, която не са искали никъде. Не сме лъгали нито за години нито за нищо.
Летя и до Шотландия пак сам и пак с декларация.

Не са глупости. Сам ли е летял (без възрастен в резервацията) и с Райън, или друга компания? Че възрастите са различни за различните компании. За някои компании е 12 години. И с Райън не се плаща, защото по принцип не може (освен ако излъжете за възрастта де). Това няма общо с декларацията на границата, между другото.
Пък като много знаете, действайте, защо питате?

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 15:06 от neuromancer

# 440
  • Milano
В момента, в който избереш подрастващ без възрастен в сайта на Раян ти се появява съобщение, че не може да лети сам.
Съответно ако има възрастни на друга резервация се обяснява как да се вържат двете резервации.

За какво се пита?!

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 16:37 от regina di cuori

# 441
За пръв път ме карат да си сложа раницата под седалката, а не в багажниците над главата. Също, за пръв път ми се налага да чакам около 1 час, за да ползвам тоалетна - моя грешка, че не отидох преди полета, след това "разрешиха" да отида чак след като тръгнаха с количките с храна и напитки. Зарекла съм се да проверя що за изисквания са това, едвам устисквах накрая.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 00:56 от anmasu

# 442
Багажниците над главите са за багажа на хората с priority. Изключение правят тези, които седят на аварийните изходи. Откакто пътувам с Раян и Уиз, винаги багажа ми е под седалката.  Колкото до тоалетната - така се е случило. Аз никога не съм чакала повече от 5-10 минути. За да не "позволяват" със сигурност е имало причина.

# 443
Когато капитана прецени, че има опасност от турбуленция, се слагат коланите и не се става. Няма времеви рамки.

# 444
  • Melmak
Даже май на бордната карта го пишеше или в мейлите, които пращат преди полета. Раницата винаги е под седалката (освен за пътниците на аварийните изходи).

Ако капитанът даде команда за коланите, не може да се става и съответно няма тоалетна. Но това е според ситуацията, ако няма турболенция и капитанът е дал разрешение без колани, можете да ставате до тоалетна.

# 445
Знам, за багажа, но за пръв път ми се случва, винаги досега съм го прибирала в багажника. За тоалетната - това е времето от качване на борда до времето, в което тръгват за поръчки - което, в случая, беше около час. Това ми е интересно и не знам какъв е редът - защо не може да ползваш тоалетна преди полета и след като вече е достигнал височина, няма турболенция и стюардесите вървят с количките? После стана опашка за тоалетната.
Даже май на бордната карта го пишеше или в мейлите, които пращат преди полета. Раницата винаги е под седалката (освен за пътниците на аварийните изходи).

Ако капитанът даде команда за коланите, не може да се става и съответно няма тоалетна. Но това е според ситуацията, ако няма турболенция и капитанът е дал разрешение без колани, можете да ставате до тоалетна.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 02:04 от anmasu

# 446
Здравейте, прочетох това на сайта им, някой пътувал ли е безпроблемно с такъв тип детско куфарче? Само с ръчен багаж са билетите ни.

# 447
  • София
За пръв път ме карат да си сложа раницата под седалката, а не в багажниците над главата.
Пиша, с уговорката, че съм наясно за изискването ръчният багаж да е под седалката. Но! Когато в багажното отгоре има достатъчно място, винаги си слагаме раниците/куфарчетата там и никой не ни прави забележка. Ако има повече хора с приорити, нашият багаж отива директно под седалката, но за всичките ни полети само веднъж се случи.

Дъщеря ми е на 16 г. Отпадна ли изискването за пълномощно от родителя, който не пътува с детето, а то е с другия родител? Миналата година имахме няколко полета и никой не й поиска нищо, дори не бях до нея при проверките. Винаги нося пълномощно, както оригинал и копие на удостоверението за раждане, като последното никога не са ми го искали, и въпреки това ме е страх някой да не се заяде.

# 448
Декларацията от непътуващия родител е нужна до навършване на пълнолетие от детето. Носете си я още две години.

# 449
  • Бургас
Нищо подобно.
Декларация не е нужна в Шенген.
Изрично съм говорила с Гранична полиция по този въпрос.
Имахме проверка на един полет. Пътувахме сами с дъщеря ми. Проверяващите казаха, че гледат в тяхната система дали детето има забрана за пътуване от другия родител. Това е при спор между родителите, когато единият подаде сигнал и има наложена такава забрана по административен ред. Това се отразява в системата на Гранична полиция и ако установят, че пътуващото дете има подобна, не го пускат да замине. Изрично казаха, че за такива полети декларация не е нужна.
Проверки правят на различни полети на случаен принцип.
Декларация се изисква от тях единствено за държави извън Шенген.

Ето и подробна информация на сайта на МВНР.
https://www.mfa.bg/embassies/netherlands/messages/40633

Общи условия

Активация на акаунт