RYANAIR - 28

• 38 460
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Не винаги количката отива на лентата с чекирания багаж. Може би зависи от летището. Точно при полет с Райън (не до Валенсия) съм виждала наредени колички до стълбичката на самолета.

# 616
Имате право на количка, нищо че детето е над 2 г. Чекирате я на гишето за багаж и си возите детето с нея до самолета. Там я предавате сгъната и без висулки, чанти и подобни. Като кацнете ще дойде на багажната лента със куфарите.

И това е безплатно ли? Някак си съм настроена, че се опитват да вземат пари от всякъде Joy

# 617
  • София
Имате право на количка, нищо че детето е над 2 г. Чекирате я на гишето за багаж и си возите детето с нея до самолета. Там я предавате сгъната и без висулки, чанти и подобни. Като кацнете ще дойде на багажната лента със куфарите.

И това е безплатно ли? Някак си съм настроена, че се опитват да вземат пари от всякъде Joy
Безплатно е.

# 618
Задължени са по закон да е безплатно, както и за възрастни, за помощни средства свързани със здравето (инвалидни колички и т.н.)

# 619
Здравейте! Взела съм билети за две деца и трима възрастни. На децата и един възрастен местата за безплатни, другите сме си ги платили. Искам обаче да ни преместя всички от другата страна, и уж пише, че ако е на същата или по-ниска цена не се дължи нищо, само, ако са по-скъпи местата. Да, обаче въпреки всичко ми иска пари за всички. Знаете ли защо се получава така?

# 620
Какво е точното изискване за размера на чекиран багаж 20 кг?

на сайта им чета "with combined dimensions of more than 80cms (height), 120cms (width) and 120cms (depth)"

# 621
Какво е точното изискване за размера на чекиран багаж 20 кг?

на сайта им чета "with combined dimensions of more than 80cms (height), 120cms (width) and 120cms (depth)"

Аз това намирам на сайта им: The maximum dimensions of a 20kg Check-in Bag are 80 x120cms x120cm.

https://help.ryanair.com/hc/en-gb/categories/12489112419089-Bag-Rules

# 622
Не мисля, че някой мери размер на чекиран багаж( освен ако не е някакъв очевидно извънгабаритен), слага се багажът на кантара и гледат теглото.

# 623
Понякога мерят
големия ми куфар е с височина 81 см
и се притеснявам
килограмите ще ги спазим лесно

# 624
не се мери на размер чекирания, а на тегло. Освен ако е нещо прекалено голямо, като ски или дъска за сърф. Размера е за ръчния.

# 625
Понякога мерят
големия ми куфар е с височина 81 см
и се притеснявам
килограмите ще ги спазим лесно
Да, де, ама най-големият размер на куфара е 81 см, а според правилата на Райън - максималният размер на куфара трябва да е до 120 см. Така че няма проблем.

# 626
идеята на тия размери е да може да мине през вратите и лентите за багажа
за по-големи като ски и тн има други тарифи и се обработват съвсем ръчно
не ги мислете много

# 627
Благодаря за отговорите 🌷

# 628
Възглавница за път дали е възможно да се вземе, като помощно средство, извън ръчния багаж. Не откривам официална информация.

# 629
  • София
Коментирано е на предните страници.
И в темата за Уиз имаше въпрос за прословутата възглавница.

Общи условия

Активация на акаунт