RYANAIR - 28

• 38 478
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Чудя се кое му е атрактивното на Раян прайм, поне да даваха отстъпки за багаж

# 601
Така, имам въпрос, на който почти съм убедена, че знам отговора, но все пак за потвърждение. Въобразих си, че за два дни в Милано ми е достатъчен ръчен багаж, и то е така, но си купих разни неща за детето, кекс о т.н. съответно не ми се рискува да се правя на хитра на летището. Мога ли да си купя една допълнителна платнена торбичка и да си купя приоритет и така да се кача на самолета. Т.е. сакчето ми и торбичката?

# 602
Така, имам въпрос, на който почти съм убедена, че знам отговора, но все пак за потвърждение. Въобразих си, че за два дни в Милано ми е достатъчен ръчен багаж, и то е така, но си купих разни неща за детето, кекс о т.н. съответно не ми се рискува да се правя на хитра на летището. Мога ли да си купя една допълнителна платнена торбичка и да си купя приоритет и така да се кача на самолета. Т.е. сакчето ми и торбичката?
Може, стига приоритетите да не са свършили.

# 603
  • Melmak
Можете, ако има останали приоритети. Опция е също да добавите чекиран багаж и да си чекирате покупките в някакво сакче.

# 604
То даже често чекираното малко куфарче е по-евтино от приоритета.

# 605
  • Melmak
То даже често чекираното малко куфарче е по-евтино от приоритета.
Факт, но е неприятно, че трябва да ходиш по-рано на летище да чекираш и после да чакаш на лента да си го вземеш.

# 606
В тази връзка....колко по-рано трябва да бъдем на летището, ако имаме да чекираме багаж? Мислех, че стандартните два часа са достатъчни за тази цел...И друго се сетих...ако чекираният багаж е само на единия от пътниците, как се процедира в този случай? В смисъл...на отделни ленти за проверка ли заставаме или?.... Нямам много летателен опит, особено с по-заплетени случаи като този...

# 607
  • София
В тази връзка....колко по-рано трябва да бъдем на летището, ако имаме да чекираме багаж? Мислех, че стандартните два часа са достатъчни за тази цел...И друго се сетих...ако чекираният багаж е само на единия от пътниците, как се процедира в този случай? В смисъл...на отделни ленти за проверка ли заставаме или?.... Нямам много летателен опит, особено с по-заплетени случаи като този...
Чекираният багаж се предава преди проверката за сигурност.  За софийското летище - предавате го още долу в залата на гишето на Райън и заедно се качвате по ескалатора към проверката за сигурност.

За времето не мога да кажа, защото много отдавна не съм била с чекиран багаж. Понякога има големи опашки на гишетата за чекиране, но не знам дали вървят бързо.

# 608

И на двата терминала на летище София, гишетата за чекиране на багажа отварят точно 2 часа преди полета и нито секунда по-рано.

П.П. Допълвам: когато само един от пътниците има багаж за чекиране, предавате багажа на гишето и после всички заедно се отправяте към проверката за сигурност.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 21:45 от :::

# 609
Здравейте ! Има ли някой който си спомня кога се листва зимния полетен календар , последните години все по късно се обявяват полетите на  ryanair ... изклечение правят дестинаций кати лондон, рим  ....wizair от месеци са с обявени полети за есен - зима 25/26

# 610
Много благодаря за отговорите! 🙏

# 611
Благодаря ви много. Да, наистина в случая чекиран багаж беше макар и малко, но все пак по-евтин от приоритет, но ме хвана страх, нещо да не ми изчезне от сакчето, та се приоритизирах 😂
За ей туй нещо 😂🤦🏼‍♀️ Ама няма как, обещах подаръци на детенце и се олях

# 612
Здравейте, имам въпрос относно пътуването с бебешка количка до Валенсия. Разбирам, че в София, ще стигнем с нея до стълбите на самолета, но във Валенсия отново при самолета ли ще я намерим или на лентата с багажа? Ако някой скоро е пътувал натам и е забелязал, ще съм благодарна на отговор.

# 613
Здравейте, имам въпрос относно пътуването с бебешка количка до Валенсия. Разбирам, че в София, ще стигнем с нея до стълбите на самолета, но във Валенсия отново при самолета ли ще я намерим или на лентата с багажа? Ако някой скоро е пътувал натам и е забелязал, ще съм благодарна на отговор.

и аз имам подобно питане с тази разлика, че детето е на 2  и половина. Имам ли право на детска количка и ако да то какъв е реда по който трябва да я предам и после да си я взема? Четирима сме - 2ма родители и деца на 6 и 2. И 4мата си имаме места.

# 614
  • София
Имате право на количка, нищо че детето е над 2 г. Чекирате я на гишето за багаж и си возите детето с нея до самолета. Там я предавате сгъната и без висулки, чанти и подобни. Като кацнете ще дойде на багажната лента със куфарите.

Общи условия

Активация на акаунт