RYANAIR - 28

• 38 469
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Не мога да намеря официална информация на сайта на Райън - може ли да си носиш възглавница за врат, като съм само с една раница...някой да помогне?

На теория може, писахме ти и в другата тема.
Но дано да е надуваема и да не  е пълна с дрехи за да може да я свиеш и прибереш  в багажа.
Наземния персонал е запознат с клипчетата как да пренесеш нещо си във възглавницата за врат и не го толерира.

# 391
  • София
Не мога да намеря официална информация на сайта на Райън - може ли да си носиш възглавница за врат, като съм само с една раница...някой да помогне?

На теория може, писахме ти и в другата тема.
Но дано да е надуваема и да не  е пълна с дрехи за да може да я свиеш и прибереш  в багажа.
Наземния персонал е запознат с клипчетата как да пренесеш нещо си във възглавницата за врат и не го толерира.
Аз и моето семейство ползваме възглавници. Не са надуваеми. Като минаваме проверката за качвате на борда, или висят на раницата, или са на врата или в ръка. Никога не сме имали проблем. Много хора виждам с възглавници и никога не съм попадала на случай да се заяждат за нея. Летя поне по веднъж на месец.

# 392
Благодаря за отговорите Kissing Heart
Aisha, не съм пистала в другата тема ...харесвам тона ти Rolling Eyes
"да пренесеш нещо си....дрехи" ...да не пренасят наркотици...Joy нали няма да мине на секюрити пълнежа ако е забранен...

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 09:13 от ЗориБ

# 393
Може ли да сложа преса за коса в ръчния си багаж? Вадя ли я от раницата при проверка на скенера ?

# 394
  • Glasgow
Може Hands V Не помня дали се вадеше, може би при предметите като лаптоп/батерия/телефон.

# 395
Миналата година специално ги питах Райън за възглавницата за врата, казах, че може и така си носих моята.

# 396
Аз съм фен на @Aisha. Точно така, много правилно го е написала. Всякакви хора пренасят всякакви неща... в тия възглавници. В темата за Пегасус (ама не в този форум) имаше какви ли не идеи да си държиш част от ръчния багаж във възглавницата, за да чийтваш относно разрешените килограми. (Безплатният ръчен багаж там вече е 3 кг. Ако искаш повече - плащаш). Дръжте си надуваемите възглавници празни. Ако има нещо over багажа, слагайте си по джобовете на якетата, особено тежките неща, зарядно, power bank, течности...

# 397
  • София
Здравейте,
направих застраховка с  XCover за цялото семейство, която покрива и отказ от пътувне по болест. До колкото виждам в сайта им, ако едното дете например се разболее, цялото семейство може да се откаже от пътуването и ще ни бъдат възстановени парите за билетите. Някой ползвал ли е тази застраховка?
Също искам да попитам (понеже ми е първо пътуване с деца и изобщо толкова организирано). Българските компании имат ли подобен вид застраховка с връщане на сумите за билетите?

# 398
  • Melmak
Аз ползвам Евроинс и винаги си застраховам пътуването. Застраховката е “Отмяна на пътуване” и за мен има много смисъл да се прави.

# 399
  • София
Застраховката се прави веднага (до 24ч) след закупуването на билетите.

# 400
Застраховката се прави веднага (до 24ч) след закупуването на билетите.
В България срокът е до една седмица, но ако до пътуването има повече от шест месеца, някои застрахователи се съгласяват да направят застраховка. Пиша от опит.

# 401
  • Melmak
Зависи от пътуването, аз съм правила и малко след закупуване на билетите, не 24 ч, а повече. Гледа се дали има месец до пътуването. Като цяло най-добре е да се свърже човек със застраховател и да види какви възможности има за неговия случай.

# 402
  • Beyond the stars
Може ли да сложа преса за коса в ръчния си багаж? Вадя ли я от раницата при проверка на скенера ?

Може, не се вади. Моята обикновено е в страничния джоб на раницата.

# 403
  • София
Когато пътувам с ръчен багаж винаги имам преса в раницата и до сега не съм имала проблем на нито едно от летищата на които съм била. Дъщерите ми заминаха за Ирландия в понеделник и в раниците имаха сешоар и преса за коса.

# 404
  • Melmak
Даже не знам защо през 2 страници се коментира преса, сешоар или чадър?
Вадят се устройства с батерия като лаптоп или таблет, телефон и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт