RYANAIR - 28

• 38 959
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • sf
Мира Мира, позна, нямаше проблеми, никъде не мериха. Обзорно- за шест дни имах пет полета, четири с Раян. Само на първия София-Бергамо мереха всяка втора раница и бяха много стриктни. Там се наложи да облека няколко дрехи, че да я смячкам и пак стърчеше, ама вече накрая, та ме пуснаха. Признавам си, бях изненадана от промяната на размера, досега все на 40/30/20 съм пътувала. За това треперех за връщането, но за следващия път ще си купя по-малка.

# 571
Няма промяна на размера на малката чанта от много години,  може би бъркаш с Уиз.

# 572
  • sf
Възможно е. Но винаги съм била с тази раница и често с комбинация от Уиз и Раян. Може би просто съм имала късмет. Както и да е, ще си купя нова, че хич не ми харесва това треперене. Така и така пътувам с малко багаж.

# 573
Моите наблюдения са, че има определени летища, където са мега педантични. В Катовице, Полша са просто непоносими служителите на Ryan и за priority багажа използват поставка, която натурално дава на багажа ти 4-5 сантиметра повечко, защото е наклонена на една страна. Но карай, платих си багажа, и аз както други са споменали не обичам да правя циркове и си казах, че за в бъдеще ще си вземат багаж с няколко сантиметра аванс. Това, което ме огорчи е, че като си минат квотата от няколко глоби, последните минават между капките. Не, че искам да глобяват масово, ама ти остава леко горчив привкус, когато видиш хора с практически същия куфар да минават без проблем след теб. Специално за Катовице забелязах, че таргетират хора, които пътуват сами. Явно не им се заяжда с по-голяма група/семейство.

с този прокълнат куфар в Катовице съм пътувала 7-8 пъти с Ryanair, включително самия полет от България до Полша без проблем, но магически се оказа проблематичен на връщане миналото лято 😁

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 11:46 от Oliboo

# 574
  • Mediterraneo
Още една причина да не се редя първа на опашката за качване Simple Smile Не понасям това бутане да си от първите, качили се, сякаш ще литне самолетът без мен, ако се наредя накрая и чакам на широко.

# 575
Аз в продължение на няколко години гледах все да съм последна на гейта. Така и така после ще съм седнала за предостатъчно време, по-добре да почакам. Помня един полет за Малага с България еър, самолетът беше с 1 час закъснение, обаче огромната опашка се беше заформила още преди часа за излитане и не се разтури, докато не започнаха да пускат пътници на гейта.

# 576
  • София
Мен пък ме притесни възможността мярката за багажа да не е точна. Куфарът ми е 19,5 см, измерен у дома, височина и ширина също са 1-2см под допустимото, ама ако не са им точни мерките, ще е много некоректно от тяхна страна.

# 577
Още една причина да не се редя първа на опашката за качване Simple Smile Не понасям това бутане да си от първите, качили се, сякаш ще литне самолетът без мен, ако се наредя накрая и чакам на широко.
Единственият проблем и като се напълнят багажните отделения. Често хората без приоритет си качват горе раниците и твоето куфарче трябва да е на далечно място. Някои стюарди изобщо не се интересуват и не разпитват чии багаж е това, а ти намират място през пет реда и те помолват да си сложиш там багажа. Иначе и аз не де редя, но по горната причина гледам да не съм от последните.

# 578
Тъкмо днес са публикували във фейсбук клипче, според което размерът на *рамката* е малко по-голям от посочените сантиметри.

# 579
Рамката е малко по-голяма от публикуваните размери. Тоест ако не влезе в рамката, не са те некоректни. Пък ако ви се занимава, вземете си рулетка и премерете.
Ако не живеете в друг град, може да занесете куфара на летището без да летите и да пробвате рамката, за успокоение...

# 580
  • София
Ролетки Simple Smile :

Скрит текст:

Ако ще си носи някой ролетка, да си избере правилната.

Преди последния ни полет чувах разговора на хора, които бяха на опашката за бординга  зад мен. Разказаха за една жена, която в спор със служител от наземния персонал за размера на багажа ѝ извадила ролетка и го измерила. С което прекратила спора и всякакво по-нататъшно мерене на багажи на пътниците от този полет.

# 581
  • София
Хахахаха, значи нося "моята" ролетка и пътувам спокойно. 😂
Имам няколко вкъщи. Еднакви са до милиметър. 😁

# 582
  • София
Здравейте, като истински олигофрен съм написала имената ни на кирилица. При чек ин, естествено те се обръщатна латиница и разбира се не са изписани както на паспортите.
Някакви съвети?

# 583
Здравейте, като истински олигофрен съм написала имената ни на кирилица. При чек ин, естествено те се обръщатна латиница и разбира се не са изписани както на паспортите.
Някакви съвети?
Ако са сгрешени до 3 букви няма проблем. Ако са повече се свържете със съпорта, искайте live agent, дайте номера на резервацията и обяснете проблема. Те ще поправят.

# 584
Аз в продължение на няколко години гледах все да съм последна на гейта. Така и така после ще съм седнала за предостатъчно време, по-добре да почакам. Помня един полет за Малага с България еър, самолетът беше с 1 час закъснение, обаче огромната опашка се беше заформила още преди часа за излитане и не се разтури, докато не започнаха да пускат пътници на гейта.
Аз това всеки път го гледам с Раян. То самолета още не е кацнал, но всички са се наредили да чакат😳🤦🏼‍♀️ И после започва едно бутане, едно чудо...сакън да не излети без нас

Общи условия

Активация на акаунт