Име за момче с Д

• 2 154
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Сетих се за едно много хубаво име. Дориан.
От "Портретът на Дориан Грей". И макар, че героят не е много положителен, книгата е завладяваща и името ми навява свежест и добри чувства.

# 31
Делян и Деян ми харесват най-много. Гласувах за Делян. Напомня ми за Делю хайдутин. Различно е от Дилян, като цветето дилянка.
Но Деян също е много хубаво име, произлиза от "деен".

# 32
Дамян и Даниел, защото първият е синът ми, а вторият - племенникът ми. За Давид имам едни особени асоциации с еврейското име и не ми харесва. Деян ми допада повече от Делян. Останалите не.

Познавам един Данаил.

# 33
Делян съм добавила заради името на Петър Делян - син на Гаврил Радомир. Дамян е хубаво име за което не съм се сетила.

# 34
  • на последния етаж
Димитър и Давид.

# 35
От посочените Димитър.
Давид е хубаво, но набира бързо популярност, а е спънато като обръщение - Давиде не звучи добре, а друго галено няма.
Други с Д - Дамян, Добрин

# 36
  • София
Дамян ми е много любимо име.
Наравно с Деян. Даже не мога да преценя кое харесвам повече.

# 37
  • София
За Давид гласувах. Единствено не знам как бихте се обърнали към него на галено. Smile
Дамян също не е никак лошо. Иначе с 'Д' май нямате много голям избор. Димитър е много масово, Деян постоянно ще трябва да уточнява дали е с ''я'' или ''а'', Даниел си имате.. и то май до тук се изчерпаха хубавите и нормални мъжки имена с тази буква..

# 38
Димитър

# 39
  • Варна
Стига сте предлагали Даниел, майката каза че имат Даниел вече.

От анкетата само Давид ми харесва. Означава "обичан" доколкото помня.
Харесвам и Дамян, който не присъсва.
Най НЕ харесвам Димитър, защото на повечето им казват Митко /което не ми допада/, съкратено Димо повече ме кефи.

# 40
  • София
От анкетата харесвам най-много Деян и Давид, трудно ми е да определя кое ми допада повече - първосигнално клонях към Деян, но колкото повече гледам Давид, то все повече ми харесва. И Деяновците, и Давидовците, които познавам, са все Дидо на галено. Димитър не ми допада. Имам близък приятел Делян, на галено Дельо - той никак не си харесва нито името, нито галеното, но на мен ми е благозвучно и ми харесва.

# 41
Дилян за мене е по-удачно, иначе за Делян гласувах.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 12:45 от Americana_

# 42
Давид, Деян и Димитър много ми допадат като имена, но за мен имат много куци галени - хич не харесвам Митко, Митак, Дидко, Дидо. на едни приятели детето е Давид и му казват Видко.
Делян/Дилян не харесвам, ама хич.(моето име е същото и изобщо не си го харесвам!)
Пристрастна съм към Даниел - голямото ми момче Simple Smile, и когато търсех име за втория ми син с Д се спряхме на Дарин Simple Smile Другото, което ни хареса беше Дамян Simple Smile Аз бях предложила и Димо, като алтернатива на Димитър, но мъжа ми не го хареса.

# 43
  • София
За мен Деян е Део.
Дидо бих казала на Диян.

# 44
За мен Деян е Део.
Дидо бих казала на Диян.

И на ДиЛян.

Общи условия

Активация на акаунт