Отговори
# 195
  • Другата България
Пенсионерите били с пълни колички? И протестът бил заради тях?
Това сериозно ли е? Няма как да е.
Да, бутат се на промоции, пазаруват на промоции не защото имат, а именно защото нямат.

Други са тези с пълните колички, особено в дните, когато се превеждат детските, социалните помощи, и въобще всички помощи, които същата тази държава, която “облагодетелства“ пенсионерите, дава на един определен етнос.
Защо не проверите дали от тяхна страна ще има бойкот?
Риторично си питам, дори няма нужда да “си режа главата“ за да знам, че няма да има.

# 196
Ако се печели по 700лв от кафе
Наем, климатизация, разходи за персонал, печалба...винаги, ама винаги удобно се пропускат. Joy

# 197
  • София
Те и за веригите се пропускат.

# 198
Печалбата е мръсно нещо.

# 199
Това за пенсионерите беше много грубо. Точно те са едната уязвима група, която разчита на веригии и промоции. Без тях със сигурност ще се лишават от много неща. Не е редно да ги сочим с пръст, че се възползват от промоции, да искаме камери, за да се уверим, че именно те нямало да подкрепят бойкота и едва ли не да им вменяваме вина, зададето щели да се блъскат в четвъртък сутринта в и пред магазините.

# 200
Въобще не става дума за малцинства. Много искам да дойдете на Билла-та до работа четвъртък сутрин да видите за какво става дума. Не говорим за стоки от първа необходимост. Пет кила банани в живота си на веднъж не съм купувала никога. Как да е, научих се, че в този ден на този магазин не трябва да ходя.
И да, грозно е, но това е в отговор на грозно държание.

А това за пенсионерите беше написано в началото на обръщението, приканващо на протест. Четох го няколко пъти.

# 201
  • София
Като в началото на пандемията като се юрнаха да се запасяват и гледаш - торти, вафли, алкохол, чипс…

# 202
  • София /Абсурдистан
Е хайде, току виж пък нещо се получило. Тук цените са само нагоре, ама да видим.
Аз си купувам разни неща от “ едни семейства от пазарджишко” и съм доволна. Нищо общо с тези от магазините.

# 203
Поведението на пенсионерите - бутането, блъскането, припряността - най-вероятно се дължи в голяма степен на възрастови изменения. И мен понякога ме дразни, случвало се е и да правя забележка да не ме блъскат и да не ми се мятат на гърба на касата (не че само те го правят). Но не виждам каква е връзката с бойкота. Естествено, че пазаруват на промоции от вериги и те са последните, на които бих държала сметка защо го правят. Не ми е хрумнало да се чудя защо купуват по пет кг банани. Може да не купуват само за себе си. Ние на нашата улица имаме три-четири самотни баби на 80+ години, случва се най-подвижната и активната, или пък тази, която се чувства най-добре в конкретния момент, да отиде да купи нещо на промоция за всички. Сигурно в магазина цъкат как тази баба ще изяде всичко купено.

# 204
  • София /Абсурдистан
При нас пенсионерите често пазаруват и за децата си, които са на работа. Знам го от бабите в кучкарската ми компания. На тях са поверени внучето, кучето и домашните задължения.

# 205
Баби съм виждал само да ровят в дрехите на Лидъла. Имат си го за състезание някакво. Търсят дрехи на цялата рода.
С 5кг банани никой не съм виждал.
Виж, да късат 2 по-едри банана, не конкретно пенсионери, това дразни. И после още 2 от другата връзка. Това в бакалията няма да мине, но в Кауфланд минава. Същите, дето ще протестират сигурно. Сигурно си казват, "дай да ги прекараме Кауфланда, така и така ни скубят с тия банани по 2 лева, капиталисти гадни, заради тия банани ни взеха милия соц, където ни раздаваха без да работим, докато си крадем от завода."

# 206
Санди, нямам глоби. Данъци през виртуален ПОС терминал плащам.

# 207
Там не си позволяват това, което търговците правят в Бг.
Ще ти дам пример. Консерва домати произход Италия половин кило в България може да се купи за 4 лв. В Conad супермаркета в Тревизо килограм пресни домати €7.50.  Гадни капиталистически спекуланти казваш...
Потърсих снимката ама явно съм я свалил от телефона.
Данъци през виртуален ПОС терминал плащам.
За данъци минава. Но не минава за почти нищо друго. Най-вече за такси. Пробвано е многократно. Мита, такси за документи и всякакви други такива.
Скрит текст:
Картата на револют се представя като евро сметка и затова отказват да обработят трансакцията

# 208
Не се искам да се отклонявам от темата, за което се извинявам, но е напълно разбираемо, ако пенсионерите си купуват банани или др. мек плод/зеленчук. Предвид, че някои нямат зъби, други са с протези и т.н.
И не мисля, че бойкотът на веригите има нещо общо със социализма или комунизма. При социализма никой не смееше даже да си помисли за протест или бойкот. Формите на несъгласие са допустими точно при демокрацията.

# 209
https://www.reddit.com/r/whatsinyourcart/s/lUzp3RZbpY
Хората в групата си постват снимки на покупките и заплатената цена. Знам, че е малко ЕЖК, но мисля, че в България бихме платили по-евтино за снимка.

Общи условия

Активация на акаунт